Emisiunea „Semn de carte de afaceri”, inspirație pentru mediul de afaceri autohton, a avut-o ca invitat pe Adina Tarry. Adina Tarry este de origine din România, dar este stabilită în Marea Britanie la Londra.
Adina Tarry este consultant cu experiență în afaceri și management, strateg I A si dezvoltare organizatională, mentor și master coach cu multiple acreditari (coaching executiv, de echipa, de business, cariera si supervizare) cu 3 organizatii profesionale (EMCC, APECS, AC) este deasemeni psiholog (psihologia afacerilor si a consumatorilor) lector extern, autor și speaker.
„ Cariera mea am reușit să o fac foarte interesantă, pentru că am schimbat diversele domenii de activitate și chiar industriile în care am lucrat în măsura în care la un moment dat am simțit că ma plictisesc și că am învățat ce puteam învăța, am performat și voiam să mă îndrept spre ceva nou din curiozitate. Într-un fel lucrul acesta a reușit bine și m-am trezit într-un fel întorcându-mă de unde am plecat”
[…]
„Prima mea calificare este ca psiholog clinician, dar nu am practicat ci am făcut aproape imediat un MBA în comerț internațional. Lucrul asta m-a proiectat cu mare noroc către firme globale, corporații foarte mari și prestigioase, cum ar fi: IBM, Alcatel, Johnson & Johnson, Bristol Myers Squibb, dar și niște firme mijocii din industria de fashion și în felul asta, am lucrat mai mult de 10 ani trecând prin toate funcțiile de business, în afară de dezvoltarea de produs.”
Adina are experiență interculturală, cu viață și muncă la Paris, Londra, București, New York și Sydney și are abilități multilingve.
Adina folosește gândirea divergentă, un ansamblu multidisciplinar și transfuncțional integrat de cunoștințe și de experiență, cu scopul de a îmbrățișa o abordare axată pe soluții în conceperea și proiectarea succesului întreprinderilor.
Modelul ei amplu de gândire se inspiră din dialectică și din gândirea complexității, procese aplicate specifice gândirii agile și gândirii de design conceptual; toate în slujba dezvoltării întreprinderilor complexe ale viitorului, care vor fi obligate să își redefinească scopul și obiectivele, orientându-le către oameni, către capacitatea lor de a inova și de a genera soluții în contexte incerte și ambigue.