OpiniiVisul olimpic continuă în 2021

Visul olimpic continuă în 2021

-

promovare onlinespot_img

Mare sărbătoare acasă la Nadia Comăneci, care sărbătorește și azi împlinirea vârstei incredibile de …59 de ani. Vă vine să credeți? Mie, nu. Data exactă a nașterii este 12 noiembrie, dar din cauza numeroșilor prieteni, a exigențelor sanitare – nu uitați distanța păstrează prestanța! – festivitățile durează trei zile și trei nopți, precum în basmele românești.
La vârsta de numai 14 ani, Nadia a explodat în sportul mondial și a venit în 1976, de la Jocurile Olimpice de vară din Canada, nu numai cu trei medalii de aur, dar și cu primele șapte note de zece, scorul perfect, fiind prima gimnastă cu această performanță.
Azi, ne pregătim pentru o nouă olimpiadă, ediția 2021 din Japonia.
Iată că sportivii din țara noastră au un sprijin putrenic.
DHL Express România a devenit partener al Comitetului Olimpic și Sportiv Român
Joi, 12 noiembrie 2020, pe esplanada Casei Olimpice, sediul COSR, a avut loc evenimentul de semnare a acordului de parteneriat dintre DHL Express România și Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Acordul a fost semnat de către Mihai Covaliu, Președintele COSR, și Agnieszka Blas, Managing Director DHL Express România.
DHL Express România și Comitetul Olimpic și Sportiv Român își vor uni eforturile pentru ca TEAM ROMANIA să beneficieze logistic de tot ceea ce este nevoie pentru un parcurs competițional cât mai bun la Jocurile Olimpice de anul viitor, pentru ca sportivii noștri să urce pe podium.
• DHL Express România devine Partener Logistic Oficial pentru EchipaOlimpică– ”Team Romania ” la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021
• DHL Express Romania devine Partener Logistic Oficial al Comitetului Olimpic si Sportiv Român
• Peste doua tone de echipament se estimeaza ca vor fi transportate cu aceasta ocazie
În mesajul său președintele COSR, Mihai Covaliu a spus:
”Sportul are puterea de a uni oamenii, sportul înseamnă încredere, prietenie și respect. Fiecare pas pe care Echipa Olimpică a României – ”Team Romania” îl face spre podiumul olimpic are în spate multă pasiune, efort, curaj și dedicare. În spatele fiecărui campion sunt oameni care cred în același vis, care se ghidează după aceleași principii și împărtășesc aceleași valori: Excelență, Prietenie, Respect, Tradiție și Mândrie Națională. Comitetul Olimpic și Sportiv Român salută intrarea în selecta Familie Olimpică a unui nou partener, DHL Express Romania, și mulțumește pentru încredere și sprijin în numele tuturor acelora care reprezintă România în întrecerile olimpice. Cu ajutorul partenerilor noștri, a unor oameni care cred în sportul olimpic, în campioni, în români, povestea merge mai departe! De azi, DHL Express Romania e membru al Team Romania!”
La eveniment au fost prezenți domnul George Boroi, secretar general COSR, membri ai Comitetului Executiv al COSR, precum și doi dintre sportivii Team Romania calificați la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, canoiștii Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă, precum și antrenorul lotului olimpic de canoe, Florin Popescu – campion olimpic, mondial și european.
Am acasă două imagini cu Nadia. Una din 1976, când, ca tânăr reporter am mers la aeroport și am făcut un interviu cu ea. A doua fotografie la sediul ziarului Tineretul Liber, unde eram redactor șef, iar Nadia cu soțul ei au făcut o vizită memorabilă pentru toți gazetarii de aici.
Ce imagini vom mai putea face cu medaliații din România, la Olimpiada din Japonia 2021? Se va ține olimpiada ? Va câștiga delegația noastră aurul?
Aristotel Bunescu – UZPR

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

In memoriam Evgheni Sveșnikov (1)

Marele maestru rus Evgheni Sveșnikov a decedat recent, pe data de 18 august 2021, la vârsta de 71 de...

Săptămâna în șah: 18 – 24 ianuarie. Lubomir Kavalek, secundantul lui Fischer, a încetat din viață la vârsta de 77 de ani

Lubomir Kavalek, un jucător emblematic ai anilor '60 - '70, a încetat din viață la 18 ianuarie, la locuința...

Garry Kasparov: Șahul este mai popular ca niciodată

Potrivit unei știri de ultimă oră, fostul campion mondial Garry Kasparov vine la Bucureşti pentru a inaugura turneul de...
promovare onlinespot_img

Ion Bogdan Lefter, „jurnal de bord” în vremuri de pandemie

Scriitorul și criticul literar Ion Bogdan Lefter a declarat în emisiunea „Raftul Atenei” că are în lucru un jurnal...

Răfuiala statuilor

(Reiau aici un text de acum aproape trei ani pe care îl scrisesem pentru o revistă intitulată Reporter Global....
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi