ȘahDiagrama săptămâniiVincent Keymer își continuă drumul spre succes

Vincent Keymer își continuă drumul spre succes

-

promovare onlinespot_img

Chiar dacă are doar 17 ani,  Vincent Keymer este deja cel mai bun jucător de șah al Germaniei și a terminat pe locul al doilea la Campionatul European de șah din 2021. Anul 2022 va avea realizări și mai mari pentru tânărul șahist.

În urmă cu un an, Vincent Keymer era hotărât să se concentreze pe pregătirile pentru examenul de absolvire a liceului. Dar acest lucru pur și simplu nu s-a întâmplat.

„Am participat la o mulțime de turnee din iunie. De aceea nu am fost atât de des la școală și am pierdut multe”, a spus Keymer într-un interviu. 

Adolescentul a câștigat un loc în seria Grand Prix a Federației Mondiale de Șah, un turneu de calificare pentru următorul Campionat Mondial de Șah, care ar trebui să înceapă în februarie.

Keymer este primul german din ultimii aproape 50 de ani care are o șansă să câștige un campionat mondial, deși este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple în 2022. El se va confrunta cu 23 de jucători de talie mondială în seria Grand Prix ce va avea loc la Berlin și Belgrad. Keymer este cel mai tânăr jucător din seria Grand Prix.

Keymer este cu siguranță printre cei care au o șansă legitimă de a ajunge departe în lumea șahului. Și-a învins primul mare maestru la vârsta de 10 ani. La 14 ani a câștigat el însuși acest titlu – ceva ce niciun german înaintea sa nu a putut obține la acea vârstă. De asemenea când s-a confruntat cu multiplu campion mondial Magnus Carlsen pentru prima dată în primăvara anului 2019, i-au trebuit mai mult de șase ore campionului mondial pentru a îl învinge. 

Totul s-a schimbat în martie 2020, când șahul, ca și restul lumii, a intrat în carantină din cauza izbucnirii pandemiei de COVID-19. Pentru Keymer, care provine din micul oraș viticol Saulheim, lângă orașul din vestul Germaniei, Mainz, șahul online rapid și mult antrenament au ajuns la ordinea zilei. A găsit acest lucru un înlocuitor mai puțin satisfăcător decât meciurile în format fizic. 

A devenit evident destul de devreme în 2021 că a folosit această pauză impusă de COVID într-un mod constructiv. Până când Keymer a terminat pe locul al doilea la Campionatul European de la Reykjavik, devenise clar pentru toată lumea că abilitățile acestuia s-au îmbunătățit considerabil. 

Odată ce termină cu examenele, Vincent Keymer dorește să se dedice complet șahului, rămâne de văzut dacă se poate descurca din punct de vedere financiar, deoarece doar cei mai buni șahiști pot trăi din banii câștigați. 

Foto: Vincent Keymer în timpul unui turneu de șah, 2019. Sursa: Wikimedia/ Stefan64

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Fotografia săptămânii: Ne recunoaștem în ea?

Luați cea mai înaltă clădire din București (cred că e Sky Tower de pe bulevardul Barbu Văcărescu); triplați-i dimensiunile;...

Blonde versus Brunete!

Au mai rămas puține zile până la returul Turneului Candidaților la titlul mondial. Nu a apărut nicio informație de...

Comunicat: Proiectul „Muzica – Limbaj Universal” pentru copiii din București și Ilfov

Asociația „OMIS” desfășoară proiectul „Muzica – Limbaj Universal”, finanțat prin  programul START ONG, lansat de Kaufland România și implementat...
promovare onlinespot_img

Un publicist cu vervă: Garabet Ibrăileanu

A sosit în librării și cel mai recent volum de publicistică aparținându-i lui Garabet Ibrăileanu. Volumul acoperă perioada dintre...

Mica Romă (14): Petru Maior, „Despre sfințenie și obrăznicie. Predici ale unui cărturar iluminist”

Dialogul cu preoții mi s-a părut mereu dificil. Ei sunt cei ce știu adevărul; eu sunt unul care încă...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi