OpiniiViitorul olimpic se ridică pe un trecut solid. Concluzii...

Viitorul olimpic se ridică pe un trecut solid. Concluzii la Tokyo 2020

-

promovare onlinespot_img

Pregătirile pentru viitoarea olimpiadă de iarnă, Beijing 2022, dar și cea de vară, Paris 2024, au început de fapt de mult timp. Așa este în cariera sportivă de performanță. Dar, să nu uităm că viitorul se ridică mereu, în orice domeniu, pe un trecut solid.
În consecință Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a analizat, joi, prestația delegației noastre în competiția din Japonia.

Titulatura cam pompoasă este așa: ,,Forumul COSR de analiză a programului de pregătire, calificare și participare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020”.
La evenimentul organizat la Complexul de la Izvorani de către COSR, în prezența președintelui Mihai Covaliu, au participat reprezentanții celor 23 de federații sportive naționale olimpice care au fost incluse în programul Tokyo 2020. Șocul a fost acesta:
Președintele COSR a spus pe viitor vor fi loturi olimpice care vor primi mai puțini bani.” Comitetul Olimpic și Sportiv Român a oferit sportivilor din loturile olimpice, federațiilor, cu ajutorul partenerilor noștri, tot ceea ce au avut nevoie în acest ciclu olimpic. Am girat asumările federațiilor și e momentul ca acestea să implementeze măsurile care pot trezi sportul românesc! Federațiile care și-au îndeplinit obiectivul sunt canotaj, scrimă și natație. Investiția în viitor, în sportivii din centrele olimpice de juniori și tineret, poate salva sportul românesc. E important ca sportul să devină prioritate națională”, a declarat Mihai Covaliu.
Pe o lumină solară de care ne-a fost mult timp dor, toți cei implicați au ieșit din Bucureștiul agitat și posomorât pentru a trăi, măcar câteva ore, în mijlocul naturii care renaște parcă înaintea iernii.
Am văzut spre exemplu, chiar lângă locuința mea liliac înflorit a doua oară în acest an.
Dar să revenim la Izvorani.
La forum au participat oameni din cadrul Agenției Naționale Anti-Doping, Institutului Național de Medicină Sportivă, Institutului Național de Cercetare pentru Sport, Comisiei Tehnice Olimpice și pentru Sportul de Performanță și Centrului Olimpic de Testare și Asistență Științifică.
Apoi, revenim în Bucureștiul agitat de crize din domeniul politic, sanitar, energetic.
Dar acum am și început să căutăm, cu febrilitate, un pretext pentru a ieșit din cel mai mare oraș al României.
Aristotel Bunescu
Foto – COSR

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Aveți program luni seara ? Noi vă dăm o invitație greu de refuzat

Nu știu cum stați cu programul pentru săptămâna viitoare, dar eu vreau să vă fac o propunere foarte interesantă...

Glume la Campionatul Corporate Sah

In perioada 8-11 noiembrie s-a desfasurat la Bucuresti, Hotel Caro, Campionatul Corporate de Sah pe Echipe “Pallas Athena”. Inainte, in...

Cum se explică ascensiunea Indiei în elita șahului mondial (I)

India devine rapid o superputere legitimă globală în șah, conducând Statele Unite și China și fiind la același nivel...
promovare onlinespot_img

Icoana – o fereastră deschisă spre cer

La Galeria 2Art de la parterul Primăriei Sectorului 2, cu ocazia sărbătorilor pascale, este deschisă până pe 5 mai...

Richard Rapport își schimbă federația în România

Federația Maghiară de Șah este pe cale să-și piardă unul dintre cele mai mari genii ale sale în șah,...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi