OpiniiVibrează aerul din cauza fotbalului

Vibrează aerul din cauza fotbalului

-

promovare onlinespot_img

Stau lângă Arena Națională, la București, deși gândul meu este mai mult la Breaza, Sighișoara, Săcele, undeva dincolo de munți.
Este în are o vibrație specială. Ea crește permanent cu cât de apropiem de seara zilei de 15 august, anul de grație 2021. Atunci este programat marele meci Rapid – FCSB.
Suporterii alb-vișiniilor au luat cu asalt casele de bilete de la Stadionul Național.
Astfel, până în acest moment s-au vândut 16.800 de bilete, la care se adaugă și cei 3.000 de suporteri care au abonament și sunt așteptați la meci.
Din cauza restricțiilor pandemice doar 41.000 de oameni pot fi prezenți la meciul de duminică, iar suporterii FCSB-ului au primit și ei 2.000 de bilete.
Rapidul este așadar foarte aproape să bată recordul de asistență pe teren propriu după zece ani, de la meciul din grupele Europa League cu PSV Eindhoven când au fost prezenți 21.320 de fani.
Dar ce importanță mai are acum istoria? Important este prezentul și cine o să câștige pe iarbă. Impresionanți de parcursul excelent al elevilor lui Mihai Iosif, care sunt neînvinși și fără gol primit după primele patru etape din acest sezon, suporterii s-au înghesuit, la Arena Națională, mânați de un singur gând: să-și cumpere bilete pentru marea confruntare de orgolii.
De fapt la bază este o rivalitate cu tradiție în fotbalul românesc. Adică Rapid – Steaua.
Chiar mă gândesc la marile cuplaje dintre cele patru echipe din București. Ce vremuri! Vor mai reveni oare în istorie ? Ce credeți?
Aristotel Bunescu
Foto – pixabay

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Cum se face că sufletele mari „socotesc că li se cade să-și însușească orice lucru de la mai micii lor”

Am dat zilele trecute de un text care m-a încântat prin faptul că se potrivește mănușă ca justificare la...

Campionatul Mondial de șah Rapid și Blitz, amânat în 2021

16 octombrie 2020 Anul trecut, în anul de grație 2019, aproape 350 de jucători de șah din 48 țări diferite...

Imagini comentate: Nu vă pierdeți simțul umorului!

Întorc o nouă filă de calendar. 4 septembrie 2021. Mai este puțin și voi putea părăsi Bucureștiul. Dacă ar...
promovare onlinespot_img

Despre valoarea premiilor literare

Mai multe informații și judecăți despre premiile literare în interviul cu scriitorul Dan Dumitru Iacob - Felicitări din inimă pentru...

Șah online: România învinge de trei ori Slovacia

12 octombrie 2020 Echipa Românei a învins, duminică, de trei ori Slovacia, în cadrul competiției Liga Europei, runda cu numărul...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi