CulturăViața între două licitații de pictură

Viața între două licitații de pictură

-

promovare onlinespot_img

Trăiesc de la o licitație la alta, cu speranța că va crește numeric colecția mea de tablouri, dar și valoric. Este de fapt a doua colecție, prima fiind alcătuită din lucrările semnate de Adriana Bunescu, cea care mi-a dat viață, în urmă cu peste șase decenii.
Revenind la prima, subliniez faptul că după ce ani de zile am cumpărat sau primit lucrări ale artiștilor consacrați, acum centrul meu de atenție este îndreptat către tineri și chiar copii. Explicația este simplă. Măcar unii dintre ei vor ajunge mari, iar o lucrare de tinerețe va valora din ce în ce mai mult. În altă ordine de idei, inocența din privirea copiilor transpare și în alegerea și executarea lucrării în sine.
Cel mai mare lot de tablouri, 14 de la o singură licitație, mi-a sosit de la Hârtop, județul Suceava.
Aseară la ora 23, 59 s-a terminat aici o nouă licitație. Au fost prezentate 70 de impresionante lucrări. Este vorba de o icoană de mare valoare artistică, dar și spirituală semnată în mod inconfundabil de doamna Denisa Vasiliu.

Apoi avem reunite 69 de tablouri executate de elevii și tinerii care vin la Cercului de pictură Hârtop. Acum trebuie să subliniez că cercul în sine este coordonat tot de Denisa Vasiliu. Banii sunt utilizați pentru a susține Asociația pentru Sprijinirea Femeii Însărcinate și a Familiei care vine în ajutorul femeilor aflate în criză de sarcină. Dar să o urmărim chiar pe Denisa Vasiliu care oferă detalii:
,,În 2015, când s-a înființat centrul After-School din comuna Hârtop, am decis să merg ca voluntar și să împărtășesc din tainele picturii copiilor pasionați de desen.
Anii au trecut și iată-ne ajunși la a treia participare a noastră, a clubului de pictură, în cadrul Galei Comunității Fălticenene. Ne bucurăm că după ore intense de lucru putem contribui la îndeplinirea gestului nobil de a-i ajuta pe cei în nevoie, donându-ne creațiile”.
Dar, la urma urmei, cine este de fapt Denisa Vasiliu?
,,Sunt născută în Fălticeni, în 1985. De mică am avut o atracție spre pictură. Primul desen pe care l-am făcut la școală voia parcă să atragă atenția doamnei învățătoare să mă remarce din punct de vedere artistic. În ochii părinților mei, pasiunea mea pentru pictură nu era privită ca fiind ceva serios, mai ales din perspectiva carierei mele. Posibil, din această cauză eram oarecum reticentă să-mi expun publicului creațiile. Totuși am continuat să pictez și să evoluez în acest domeniu. Drumul meu către pictură se contura încet, încet. Am realizat câteva expoziții cu lucrările mele și ale copiilor, atât în cadrul activităților din comună, cât și în contextul Galei Comunității Fălticenene”.
Ultima oră! La miezul nopții trecute s-a terminat o nouă licitație. Am fost informat, în mod oficial, că singura lucrare la care am fost implicat – un înger – mi-a fost atribuită. Deci îngerul va sosi curând la Breaza.
Îi rog pe stimabilii cititori să mă ierte acum. Mă opresc din această relatare pentru simplu motiv că încep pregătirile. Va fi ceva aparte. Nu în fiecare zi sosește la tine un înger.
Aristotel Bunescu – UZPR

foto-pixabay și Colecție particulară Denisa Vasiliu

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • cultura
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Muzicaaaaa! Nu se poate refuzaaaaa!

Știu, nu puteți merge la evenimente! Dar dacă evenimentele ar veni la dumneavoastră ? Ce spuneți de o asemenea...

M de la Murphy, o nouă premieră în Programul 9G la TNB al Teatrului Național ”I.L.Caragiale” din București

M de la Murphy, producția numărul 16 din Programul 9G la TNB, dedicat în exclusivitate tinerilor neangajați în instituții...

CM Șah 2021: Carlsen lovește primul învingându-l pe Nepomniachtchi într-o partidă maraton

MM Magnus Carlsen l-a învins pe MM Ian Nepomniachtchi într-o partidă maraton de 136 de mutări în runda a...
promovare onlinespot_img

Testări cotidiene în ,,bula” olimpică Beijing 2022

Știu, sunteți sătui de textele despre testare, pandemie, efecte asupra vieții noastre, etc. Dar, vă rog, de la început...

Nodirbek Abdusattorov, noul campion mondial la șah rapid

Uzbecul Nodirbek Abdusattorov a devenit campion mondial la șah rapid după ce l-a învins în finală pe Ian Nepomniachtchi...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi