Cultură Viața între două licitații de pictură

Viața între două licitații de pictură

-

promovare online

Trăiesc de la o licitație la alta, cu speranța că va crește numeric colecția mea de tablouri, dar și valoric. Este de fapt a doua colecție, prima fiind alcătuită din lucrările semnate de Adriana Bunescu, cea care mi-a dat viață, în urmă cu peste șase decenii.
Revenind la prima, subliniez faptul că după ce ani de zile am cumpărat sau primit lucrări ale artiștilor consacrați, acum centrul meu de atenție este îndreptat către tineri și chiar copii. Explicația este simplă. Măcar unii dintre ei vor ajunge mari, iar o lucrare de tinerețe va valora din ce în ce mai mult. În altă ordine de idei, inocența din privirea copiilor transpare și în alegerea și executarea lucrării în sine.
Cel mai mare lot de tablouri, 14 de la o singură licitație, mi-a sosit de la Hârtop, județul Suceava.
Aseară la ora 23, 59 s-a terminat aici o nouă licitație. Au fost prezentate 70 de impresionante lucrări. Este vorba de o icoană de mare valoare artistică, dar și spirituală semnată în mod inconfundabil de doamna Denisa Vasiliu.

Apoi avem reunite 69 de tablouri executate de elevii și tinerii care vin la Cercului de pictură Hârtop. Acum trebuie să subliniez că cercul în sine este coordonat tot de Denisa Vasiliu. Banii sunt utilizați pentru a susține Asociația pentru Sprijinirea Femeii Însărcinate și a Familiei care vine în ajutorul femeilor aflate în criză de sarcină. Dar să o urmărim chiar pe Denisa Vasiliu care oferă detalii:
,,În 2015, când s-a înființat centrul After-School din comuna Hârtop, am decis să merg ca voluntar și să împărtășesc din tainele picturii copiilor pasionați de desen.
Anii au trecut și iată-ne ajunși la a treia participare a noastră, a clubului de pictură, în cadrul Galei Comunității Fălticenene. Ne bucurăm că după ore intense de lucru putem contribui la îndeplinirea gestului nobil de a-i ajuta pe cei în nevoie, donându-ne creațiile”.
Dar, la urma urmei, cine este de fapt Denisa Vasiliu?
,,Sunt născută în Fălticeni, în 1985. De mică am avut o atracție spre pictură. Primul desen pe care l-am făcut la școală voia parcă să atragă atenția doamnei învățătoare să mă remarce din punct de vedere artistic. În ochii părinților mei, pasiunea mea pentru pictură nu era privită ca fiind ceva serios, mai ales din perspectiva carierei mele. Posibil, din această cauză eram oarecum reticentă să-mi expun publicului creațiile. Totuși am continuat să pictez și să evoluez în acest domeniu. Drumul meu către pictură se contura încet, încet. Am realizat câteva expoziții cu lucrările mele și ale copiilor, atât în cadrul activităților din comună, cât și în contextul Galei Comunității Fălticenene”.
Ultima oră! La miezul nopții trecute s-a terminat o nouă licitație. Am fost informat, în mod oficial, că singura lucrare la care am fost implicat – un înger – mi-a fost atribuită. Deci îngerul va sosi curând la Breaza.
Îi rog pe stimabilii cititori să mă ierte acum. Mă opresc din această relatare pentru simplu motiv că încep pregătirile. Va fi ceva aparte. Nu în fiecare zi sosește la tine un înger.
Aristotel Bunescu – UZPR

foto-pixabay și Colecție particulară Denisa Vasiliu

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • cultura
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

O zi aparte în carnetul reporterului

Drum la Câmpina, județul Prahova, pentru a participa la mai multe momente solemne, în data de 10 mai, 2021....

România a învins Canada. India și Rusia, aur la Olimpiada online  

31 august, 2020 Știrile bune nu vin niciodată singure, așa că, după deschiderea oficială a sezonului competițional de șah cu...

Breaza – Tokyo, o călătorie posibilă

Din orașul nostru, din Breaza, se poate merge ușor în toate direcțiile. Personal, mă interesează călătoria în sus... Dar, azi...
promovare online

Șah online: România – Uzbekistan 38-38 în Live Clubs Olympiad

18 octombrie 2020 Echipa de șah online a României a remizat, sâmbătă, scor 38-38, cu formația similară din Uzbekistan. Sâmbătă în...

Adrian Sârbu lansează la 1 septembrie postul de televiziune Aleph News

Astăzi, prima zi de toamnă bogată pentru dumneavoastră,  -  eu așa doresc să fie și așa va fi -...
promovare online

business

promovare online:

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi