CulturăViața ca o călătorie

Viața ca o călătorie

-

promovare onlinespot_img

În anul 1977 a fost difuzat pe ecrane o peliculă ce avea să intre în istoria cinematografiei cu cinci premii Oscar. A mai cucerit de cinci ori Globul de Aur și de trei ori BAFTA.
Este vorba de comedia americană intitulată ,,Adio, dar rămân cu tine” (în engleză: The Goodbye Girl). A fost regizat de Herbert Ross, iar din distribuție au făcut parte Richard Dreyfuss, Marsha Mason, Quinn Cummings și Paul Benedict, după scenariul original al lui Neil Simon.

Acum, pot să scriu și eu liniștit adio Breaza, dar rămân cu tine.
Gata, cititorii nu vor mai afla vești de pe Valea Prahovei atunci când vor urmări rândurile mele. Anunț public pe această cale că ne facem bagajele pentru a deveni mureșeni. Adică plecăm în județul Mureș, mai precis la Sighișoara!

Pentru cei care mă știu născut la București, precum și trăitor în acest oraș decenii la rând, recapitulez că am făcut un salt în Prahova, din motive care țin de afecțiunea pentru nepoate. Ele stau vara la Câmpina. Am locuit aici în 2018.
Din primăvara lui 2019, am trăit la Breaza, cu scurte întreruperi, pentru simplu motiv că la Câmpina nu am mai găsit ceva convenabil de închiriat. A fost o perioadă frumoasă, dar care se apropie de concluzii. Cum îngerașii care sunt fetele băiatului nostru stau acum mai mult în București, nu mai avem motivație pentru a rămâne aici . Tot afecțiunea, dar pentru a doua noastră fată, prima stă deja cu noi, ne împinge cu forță spre un nou salt spre centrul României.


Desigur, tot ce vă scriu aici nu este o chestiune internațională, ori măcar națională sau regională pentru a merita atenție. Dar, am vrut să explic pentru ce va urma în revista noastră online o serie de texte din tărâmul de poveste care este Sighișoara. Cum e dificil să faci trambalarea mutatului pe frig, așteptăm puțin să dea colțul ierbii și apoi Sighișoara va scrie pe noi.
Nu vom părăsi prieteniile făcute în Micul Davos, le vom cultiva și le vom rafina.
Știu, viața este o călătorie prin timp cu multe surprize plăcute, dar și cu momente de tristețe.

Pentru a fi realist, voi arăta realitatea pe toate părțile ei, dar cel mai mult cred că voi scrie despre monumentele din Sighișoara, care au impresionat o lume întreagă.
Am fost acolo în urmă cu câteva luni și inima mea a rămas în cetatea de acum câteva secole. Se spune că este singura cetate locuită din continentul european. Plec acolo cu multe speranțe, cu dorința de a trăi noi experiențe culturale, șahiste și de business. Voi încerca să selectez ce este mai interesant și să vă ofer și dumneavoastră, cititorii constanți ori întâmplători ai publicației noastre mostre ale unui mod de a trăi tihnit, roditor, surprinzător.

Micuța gară din Breaza haltă, acolo unde s-a filmat ,,Steaua fără nume” a lui Sebastian, va fi iar animată. Vom pleca de acolo să descoperim alt astru pe bolta cerului.
Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România


Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

ȘAH: CS Medicina Timișoara a dominat Superliga. A câștigat și la Open și la Feminin

  20 septembrie, București, anul de grație  2020 După ce ați observat numerologic faptul că ne aflăm într-o zi specială marcată...

Sculpturi, toamna

- ... Iubiții mei frați în Domnul, acesta este motivul și nu altul. Și nu l-am găsit singur, chiar...

La ce se gândea primul „computer” din istorie

Eu unul țin minte cum au apărut primele programe comerciale de jucat șah. Le puteai găsi în magazinele de...
promovare onlinespot_img

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XIII). Iași: Un turneu jucat „cu ceasuri de la Berlin”

Numărul 13-14 din 15 iulie 1926, cu 16 pagini, plonjează direct într-o prezentare elogioasă a unui șahist ceh, inclusiv...

Artistul plastic ZuZu Caratanase, laureat al Premiului Academiei Române

Au trecut alegerile, suntem în plină pandemie. Dar, în mod sigur, doriți să citiți și altceva acum, după atâtea...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi