"Valul Grecesc" la Clubul de golf "Lac de verde"...

„Valul Grecesc” la Clubul de golf „Lac de verde” – Breaza

-

promovare onlinespot_img

Albumul ,,VALUL GRECESC”, cu un comentariu critic de Aristotel Bunescu, a fost lansat, marți, 28 iulie, la Breaza, la elegantul compex sportiv de golf Lac de Verde.

Au participat oameni de cultură, reprezentanți ai autorităților locale, personalități din mediul de business, din sport, precum și nume sonore din presa românească. Desigur, nu au lipsit oamenii locului care s-au bucurat, în mod neformal, de un asemenea eveniment de ținută.

Fiind un eveniment dedicat lumii artelor plastice, am avut marea șansă să putem vedea și opere reprezentative ale unui pictor aparte, doamna Mariya Yughina.

lansare de carte breaza

În prezent Mariya își împarte activitatea în principal între șah și pictură.
Căsătorită din 2017 cu Marele Maestru International la șah, multiplu campion național și medaliat olimpic, Mihail Marin, și stabilită la București, Mariya călătorește împreună cu soțul ei la numeroase turnee de șah din țară și de peste hotare.

Deținătoare a unei liste impresionante de premii internaționale, dar și de participări la proiecte de artă vizuală în întreaga lume, sculptorița Elena Surdu Stănescu a fost încântată să regăsească în albumul Valul Grecesc numeroși colegi și a propus autorităților din Breaza un proiect artistic ce se va analiza de factorii competenți.

Alexandra Bran, Viceprimarul orașului Breaza, a salutat invitații la eveniment și a vorbit despre modul în care se bucură în mod sincer de fiecare realizare pe plan artistic, sportiv și de business pe care le cunoaște.
Doamna Viceprimar a vorbit cu multă pasiune, cu înflăcărare, despre posibilitățile de dezvoltare a comunității, despre implicarea autorităților în dezvoltarea activităților culturale, dar și despre disfuncționalitățile, piedicile administrative și datorate contextului ce stau în calea potențialului de dezvoltare al zonei.
Totodată a răspuns la întrebări legate de posibilitatea lansării unor proiecte culturale în centrul urbei prahovene.

Domnul Corneliu Calotă, cu o vastă experiență în televiziune, inclusiv în domeniul cultural, dar racordat bine și la mediul politic, a sugerat că este necesară o valorificare mai bună a marelui potențial pe care îl are Breaza.
Enumerând câteva dintre temele de actualitate pentru comunitatea locală, Domnia Sa a arătat că zona ar putea avea o valorificare în organizarea de evenimente de business, team-building-uri, evenimente culturale.

promovare onlineDomnul Cezar Iulian Armasu, „etichetat” ca reprezentant al mediului de afaceri, s-a străduit să se despartă temporar de argumentația și terminologia specifică business-ului, și, în intervenția sa, a vorbit despre stabilitatea triunghiului, simbolistica culorilor albastru (culoare ce a dominat seara), roșu și auriu și un eveniment – lansarea oficială, pe data de 30 iulie, a brand-ului Chess Corporate Pallas Athena, cu trei fețe: Revista Online, Festivalul de Șah Corporate, Chess Business Club.

Cei care nu au putut să fie prezenți, au trimis mesaje. Iată câteva dintre ele.

„Am fost și eu în Arcadia!”

Expresia simbolizează regretul pentru o fericire pierdută. Am pierdut fericirea de a fi cu dumneavoastră la Breaza. Totuși, sunt fericit că posed și eu elegantul catalog al expoziției internaționale de artă „Valul grecesc”, prezentat cu sensibilitate și profesionalism de prietenul meu, Aristotel Bunescu, o carte de vizită de prestigiu în domeniu. Felicit organizatorii și pictorii, iar ca trăitor o vreme la Bruxelles și Londra, nu pot să nu remarc lucrarea de excepțională actualitate, dar și de înaltă valoare artistică, a doamnei Orhideia Hrisca, „Pro Brexit 2020”.
Sunt convins că acest „Val grecesc” nu va trece ca valul, ci va rămâne imortalizat în memoria și inimile vizitatorilor ca un eveniment unic, precum „Marele val de la Kanagawa” al lui Katsushika Hokusai.

Ambasadorul Radu Șerban, București, 28 iulie 2020

,,Cu mare bucurie am răsfoit albumul”

Suntem încântați să transmitem mesajul nostru cu ocazia lansării ALBUMULUI VALUL GRECESC prețuind desigur efortul neobositului curator dl. Dan Tudor TRUICĂ și al ziaristului pasionat de arte frumoase, dl. Aristotel BUNESCU!
Cu mare bucurie am răsfoit albumul cu prilejul vizitei noastre la Breaza. L-am ținut în mână și am simțit căldura transmisă prin vorbe meșteșugite și opere atent selectate de autori.
Tablourile din această expoziție internațională vorbesc despre oameni și locuri îndepărtate și te îndeamnă să te apropii, să visezi cu ochii deschiși și să te conectezi la ceea ce ar putea reprezenta Valul Grecesc. Albumul este realizat într-o manieră integratoare și atrăgătoare! Te cheamă să-i vezi tainele și să pătrunzi elementele frumos îmbinate și culorile atent alese! Am putea încerca să enumerăm câteva tablouri care ne-au impresionat cu mențiunea că este foarte greu să selectezi dintre ele! Lucrarea mozaic a domnului Coman înfățișează un pește superb stilizat care are un bănuț de aur în burta lui. Aceasta aduce în atenție pilda biblică atât de frumoasă și grăitoare legată de o minune a Domnului Nostru Isus Hristos, realizată la Capernaum, cu Sf. Petru și plata darului pentru Templu. Episodul este relatat în Evanghelia după Matei. Domnul Bunescu punctează la începutul articolului faptul că mai mulți bănuți de aur simbolizează talentul pictorilor, un adevărat tezaur al acestor artiști. Fluturașul Ulysse realizat de dl. Dan Barcan este unul dintre cele mai frumoase creaturi postate pe o pânză iar Poarta cu leandru înflorit este o lucrare a dnei Elena Drăghici, apărută parcă dintr-un vis. Tapiseria de mari dimensiuni a dnei Carmen Bazilescu ne-a condus aproape de mediul marin și de vietăți acvatice uimitoare. Chiar și steagul grecesc realizat de dl. Gheoghe Țuțuianu ne uimește prin elementele artistice, specifice culturii grecești, atent strecurate în plan secund, dincolo de ceea ce privitorul vede în mod obișnuit atunci când privește măreția unui steag! Foarte frumoase lucrări, felicitări tuturor!
Cu gânduri bune, Steluța și Mihai BOGATU

A mai fost un mesaj emoționant transmis de Victor Socaciu aflat pe litoralul Mării Negre și care a anunțat lansarea primului său volum de …versuri.

A fost o seară memorabilă.

Articolul precedentMarele maestru pe Facebook
Articolul următorȘtiri – șah și business
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Cine a spus că elefanții nu pot să danseze?

Acum apare cu necesitate, mai mult ca oricând, abordarea dezvoltării și schimbării în organizații, sub presiunea schimbării majore de...

VICTORIE! România se califică în Top Division la Olimpiada online de șah

România se califică în Top Division, etapă a Olimpiadei online de șah care se va disputa în zilele de...

M-am portat

La fluierat bugetarii se pricep mulți. Dar parcă nu mai suntem la fel de riguroși moral când e vorba...
promovare onlinespot_img

Șahul și pictura – punți între culturi

Maria Yugina este șahist profesionist și artist plastic. Cum se îmbină aceste două direcții? - Intr-adevăr sunt direcții diferite, dar...

Secuii, între periferie și centru

O imagologie intuitivă, rudimentară poate, ar defini țara drept un teritoriu care-și are esența în centru; cu cât călătorești...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi