OpiniiVă invităm la o nouă premieră mondială. Acum la...

Vă invităm la o nouă premieră mondială. Acum la teatru!

-

promovare onlinespot_img

Ați citit poate invitația noastră la un spectacol de dans aflat în premieră mondială. Pentru a menține gradul de interes la acest nivel ridicat, astăzi, vă onorăm cu o nouă propunere, dar la o altă premieră mondială.

Invitație pentru dumneavoastră la teatru. Teatru național, dar și artă dramatică de peste hotare. Arta teatrală revine în centrul atenției la Sibiu, după un an și jumătate de pandemie. Începând din 20 august, oraşul va fi, timp de 10 zile, capitala mondială a jocului pe scenă.

Peste 600 de evenimente culturale, cu artiști din 66 de țări, vor fi prezentate publicului prezent fizic dar și online, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Festival de Teatru Sibiu 2021 (FITS) a ajuns la cea de-a 28-a ediție și se va desfășura între 20-29 august, iar spectatorii se vor putea delecta cu spectacole de teatru, coregrafie și expoziții de la artiști temerari ai scenei din România și alte părți ale lumii, cum ar fi Marea Britanie, Italia, Franța, Rusia, Spania, Germania, sau Japonia.

Pentru a alege mai ușor dintre multitudinea de spectacole, organizatorii recomandă câteva reprezentații pe care nu trebuie să le ratați și care reunesc artistți de pe cele mai prestigioase scene din lume.

„Shakespeare – Bach / Le Main du Temps”

Cel mai notabil spectacol din cadrul FITS de anul acesta este cu siguranță Shakespeare – Bach / Le Main du Temps, o producție Franţa – Marea Britanie. Publicul va avea parte de o abordare cu totul aparte a sonetelor lui Shakespeare, în interpretarea legendarei actrițe britanice, Charlotte Rampling, care va fi acompaniată în acorduri de violoncel, pe muzică de Bach, de către Sonia Wieder-Atherton.

Un aspect special al acestei reprezentații este faptul că spectacolul va avea loc în premieră mondială la Festivalul de Teatru Sibiu 2021, la 26 august, iar biletele au fost puse în vânzare de joi.

„Adeseori, memoria revine, aducând cu ea chipuri, nume, fragmente de poveşti şi sunete. Din acest loc răsar sonetele lui Shakespeare, uneori îndepărtate, alteori de o prezentă pătrunzătoare. De parcă ar fi adresate acestor chipuri ori parcă ar fi chiar ele, chipurile, cele care ni le spun. Violoncelul, el însuşi, de-a lungul suitelor de Bach, face să revină fragmente de memorie şi sculptează timpul”, afirmă regizoarea Sonia Wieder-Atherton.

Deci, canicula a cam trecut, propuneri pentru program aveți. Ce mai este necesar pentru o viață frumoasă ? Sănătate tuturor!

Aristotel Bunescu

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

O carte cu munți interiori

Acum mai bine de o sută de ani, la cumpăna dintre secolul nouăsprezece și secolul douăzeci, Viena fierbea. Fierbea...

Un model de unificare românesc

Un gen de istoriografie de uz mediatic - tributară, bănuiesc, și patriotismului de paradă din timpul comunismului - perpetuează...

Sinteza unei reuniuni a superlativelor – Conferința “Dezvoltare și inovare în afaceri”, ediția a V-a

Încep aceste rânduri în zorii zilei de 27 februarie, 2021, când calendarul ne arată că pe cer apare Luna...
promovare onlinespot_img

Măicuțule, ce lumuliță!

Am scris ieri despre filosofia formulelor de început care pot fi întâlnite în unele basme românești. N-a fost locul...

Concurs sondaj opinie pictura

Adresam cititorilor revistei online Chess Corporate Pallas Athena provocarea de a participa la un concurs - sondaj de opinie. Cui...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi