CulturăUn vis: Am devenit cetățean de onoare la Breaza

Un vis: Am devenit cetățean de onoare la Breaza

-

promovare onlinespot_img

În data de 24 martie 2021, domnul Alexandru Cazan, managerul Centrului Cultural ,,Ion Manolescu” din Breaza mi-a oferit Placheta de onoare intitulată relevant ,,Calabreaza”.
Pentru cine nu știe, Calabreaza este un dans popular, apoi a devenit un renumit ansamblu folcloric premiat de mai multe ori în țară și peste hotare.
În anul 2013, conducerea Centrului Cultural „Ion Manolescu” a depus o cerere la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, menită să facă din numele „Calabreaza” o marcă proprie oraşului Breaza. Doi reprezentanţi ai OSIM au adus apoi Certificatul de Înregistrare a Mărcii.
A devenit și numele unui prestigios festival și așa mai departe.
Placheta în sine pe care o puteți vedea în imaginea de mai jos, este rotundă și două înscrisuri: Calabreaza și România. La mijloc este plasată stema orașului Breaza, din județul Prahova, rețineți sunt șapte orașe Breaza în România. La rândul său, stema este încadrată de două steaguri, drapelul țării noastre cu roșu, galben și albastru, precum de steagul Uniunii Europene. Drapelul european simbolizează atât Uniunea Europeană, cât și, în sens mai larg, identitatea și unitatea Europei.
Drapelul prezintă un cerc format din 12 stele aurii pe fond albastru. Stelele simbolizează idealurile de unitate, solidaritate și armonie între popoarele continentului. În fața acestui însemn mă emoționez, ca și la drapelul tricolor, deoarece îmi rememorează trecutul meu de gazetar pe teme internațională, perioadă fastă în care am fost de mai multe ori corespondent special la Consiliulul Europei.
Legat de problematica europeană, vreau să subliniez, că astăzi, 26 martie, chiar în timp ce scriu aceste rânduri, preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European, în format de videoconferinţă.
În urmă cu puțin timp, tot de la managerul centrului cultural am mai primit două însemne pe care le port cotidian. Prima este insigna aniversară Ion Manolescu, iar a doua este stema orașului imprimată pe un elegant accesoriu vestimentar.
Cu alte cuvinte, am devenit un biped care duce în dreapta și în stânga emblemele urbei din județul Prahova.
Într-o noapte, am visat că am fost propus pentru a primi titlul de cetățean de onoare al orașului. Nu vă divulg finalul acestui vis. Vreau să mai las subiecte și pentru alte episoade din revista noastră online pe care le semnez cu modestie…
Aristotel Bunescu, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Foto arhiva personala și pixabay

  • Toate postarile cu eticheta:
  • cultura
Articolul precedentTalibanii noștri
Articolul următorFotbalul de loterie
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Medaliații de la Tokyo 2020 pledează pentru un mediu curat

Mișcarea olimpică din România este foarte activă și implicată în diferite proiecte, în afară de antrenamentele pentru JO Paris...

Victor Socaciu, poet descoperit la Breaza

Motto: ,,Cei care caută mereu esențialul ajung să-L descopere pe DUMNEZEU” Victor Socaciu Îngerul cu chitara m-a condus pe drumul...

Șah și abilitățile de business

Participarea la competitii sah antreneaza abilitățile de business, aduce avantaje atât în viața personală, cât și în viață profesională...
promovare onlinespot_img

Visul devenit realitate: Rapid învinge FCSB

Suporterii giuleșteni au visat, în toate nopțile din luna august 2021, că vor învinge FCSB. Dar una este ce...

„Șahiștii”, pe scena Romanian Design Week 2022 #RDW

Printre cele 15 cărți prezente în expoziția „Bun de tipar” din cadrul Romanian Design Week 2022 se numără și...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi