ȘahDiagrama săptămâniiUn top 3 al filmelor despre șah

Un top 3 al filmelor despre șah

-

promovare onlinespot_img

Șahul este unul dintre cele mai interesante sporturi. Jocul de șah există de mai bine de 1400 de ani sub diferite forme. Chiar dacă șahul sună ca un subiect plictisitor, au existat multe filme despre șah.

Șahul este un joc pur strategic. Ai nevoie de o minte ascuțită și de concentrare pentru a câștiga un joc de șah. Jocurile pot deveni foarte tensionate și palpitante, motiv pentru care a fost subiectul multor filme.

La fel ca și alte filme sportive, aceste filme fie se concentrează pe jucător, fie pe elementele fundamentale ale șahului însuși.

  1. Searching for Bobby Fischer / În căutarea lui Bobby Fischer (1993)

Acest film biografic se învârte în jurul lui Josh Waitzkin, în vârstă de 7 ani, o minune a șahului în devenire. Se antrenează cu Bruce Pandolfini, un tutore dur care încearcă să-l transforme în maestru de șah Bobby Fischer.

  1. Queen of Katwe / Regina lui Katwe (2016)

Queen of Katwe este un film biografic. Acest film spune povestea reală a Phionei Mutesi, o jucătoare de șah din Uganda. Lumea ei s-a schimbat complet când a învățat să joace șah și, în cele din urmă, a devenit prima jucătoare renumită din Uganda. S-ar putea să nu fi auzit de Phiona Mutesi. Cu toate acestea, după ce ai vizionat acest film incredibil, vei fi impresionat de ea. Conform propriei declarații, filmul este „90% corect”.

  1. Magnus (2016)

Acesta este un documentar despre Magnus Carlsen, o minune a șahului norvegian, care a obținut statutul de mare maestru la vârsta de 13 ani și a devenit campion mondial în 2013. Filmul descrie viața lui Magnus Carlsen pe măsură ce își începe cariera și atinge noi culmi ale succesului. Acest documentar atinge și viața lui personală, precum și copilăria. Povestea lui de viață este prezentată excelent.

Există atât de multe filme demne de menționat și discutat, încât nu aș avea timp să scriu despre fiecare în parte, așa că voi lăsa mai jos o listă cu încă 13 filme de șah excelente:

– Pawn Sacrifice (2014)

– Game Over: Kasparov and the Machine (2005)

– Brooklyn Castle (2012)

– Fresh (1994)

– The Dark Horse (2014)

– Dangerous Moves (1984)

– The Luzhin Defense (2000)

– The Coldest Game (2019)

– A Little Game (2014)

– The Tournament (2015)

– Knights of the South Bronx (2005)

– Life of a King (2013)

– The Queen’s Gambit (2020)

The Queen’s Gambit nu este un film, ci o mini-serie, dar cu siguranță merită vizionat.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

GALA PREMIILOR UNITER 2020

Tu pe cine pariezi? Sustine-ti favoritii! GALA PREMIILOR UNITER 2020, 21 SEPTEMBRIE, ORA 22.30, TEATRUL DE VARĂ DIN PARCUL „NICOLAE...

Final de misiune pentru extraterestrul Roger Federer

Cei care urmăresc, în mod consecvent, actualitatea sportivă în general, și tenisul de câmp în mod special, dincolo de...

Abonatul

- Să știți că pe vremea aceea, oricât de greu vă va veni să credeți, nu exista internet. Nu...
promovare onlinespot_img

Procesul Netflix – Gaprindashvili poate continua

Un judecător a refuzat să respingă procesul pentru defăimare a Marei Maestre Nona Gaprindashvili împotriva companiei Netflix, ceea ce...

La Cotul Donului

- E bomba ediției, am dat lovitura, țin-te bine! Lui Răducanu îi străluceau ochii de entuziasm, cu toată gâfâiala din...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi