Business UN MILIARD DE EURO PENTRU FIRMELE ROMÂNEȘTI AFECTATE DE...

UN MILIARD DE EURO PENTRU FIRMELE ROMÂNEȘTI AFECTATE DE PANDEMIE

-

promovare online

București, 23 august, anul de grație 2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat un program de sprijin pentru companiile din domeniile afectate de restricţiile impuse pe fondul pandemiei de COVID-19.

Ele vor putea solicita sprijin financiar guvernamental prin intermediul unei aplicaţii online care ar putea fi funcţională până la începutul lunii septembrie, a declarat, sâmbătă, la Arad, premierul Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, la dispoziţia firmelor care au avut de suferit pe perioada stării de urgenţă şi stării de alertă va fi pusă suma de un miliard de euro.

Dar, să urmărim declarația în sine, așa cum a fost difuzată pe fluxul de știri economic intern, de către Agenția Națională de Presă Agerpres, la finalul acestei săptămâni.

“Pregătim o aplicaţie informatică, astfel încât toate cererile să fie depuse online şi să fie soluţionate cu celeritate. Până la sfârşitul lunii august, cred că în jurul datei de 1 septembrie, am convingerea că vom fi capabili să lansăm apelul de proiecte”, a afirmat Ludovic Orban.

El a precizat că în acest program se vor putea înscrie şi firmele din domeniul HoReCa, care au avut serios de pătimit, în ultimele luni, din cauza situației medicale din țară și din lume, fiind impuse mai multe restricții greu de imaginat, la debutul acestui an 2020.

În context, salariații din domeniul HoReCa au organizat mai multe acțiuni de protest pentru a atrage atenția autorităților din țara noastră despre situația dificilă prin care trec în etapa actuală.


Pentru prima dată în România, 200 de mii de angajaţi din hoteluri şi restaurante şi-au suspendat timp de o oră activitatea în semn de protest față de menţinerea restricţiilor în acest domeniu.
Administratorii cer de urgenţă deschiderea localurilor, în interior pentru că la nivel naţional au pierderi uriaşe iar, zeci de mii de oameni sunt afectaţi. 10 mii de localuri au lacătul pe uşă încă din martie, iar 40% dintre salariaţi sunt în şomaj sau vor pleca în alte domenii până la finalul lunii.
200 de mii de angajaţi din industria ospitalităţii au ieşit în fata restaurantelor, cafenelelor, bistro-urilor şi hotelurilor în semn de protest. Timp de o oră întreagă lor activitate a fost suspendată.
Vladimir Curnic, chef bucătar: „Nu ştim dacă se va deschide , nu ştim ce se va întâmpla, vine iarnă, terasele vor fi închise. Bucătarii, ospătarii pleacă în Anglia în alte ţări şi o să ne trezim în iarnă că n-o să mai fie angajaţi în România în HoReCa.”
Şi pe litoral la terase ori hoteluri bucătarii şi ospătarii au încetat lucrul.
Urmează să vedem care o să fie în plan concret sprijinul acordat de Guvern.
Mulți dintre comentatorii sceptici pun acest program, dar și cuvintele premierului pe seama campaniei electorale care a început în fapt de mai mult timp, în vederea alegerilor locale prevăzute pentru data de 27 septembrie 2020.

Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Șah și abilitățile de business

Participarea la competitii sah antreneaza abilitățile de business, aduce avantaje atât în viața personală, cât și în viață profesională...

Memoria lui Montaigne 

Înțeleg dintr-un interviu din „Viața Românească” că editura Humanitas este pusă pe o treabă temeinică în privința traducerii lui...

Campioni în promovarea picturii

Boierițe și boieri dumneavoastră, Orice domeniu de preocupare are fruntașii săi. Ori dacă dorim a scrie într-un alt limbaj, campionii...
promovare online

‘Eu doar încerc să mențin șahul în viață’. Bobby Fischer despre șahul modern, cu comentariul lui Hikaru Nakamura

În ianuarie 2005, un Fischer ceva mai relaxat străbătea emisfera nordică la bordul unui avion. Pleca din Japonia și...

Invitație în Grădina Edenului

Fiecare pictor, fiecare artist în general, ne invită unde crede el că e mai frumos, ne invită apoi unde...
promovare online

business

promovare online:

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi