ȘahDiagrama săptămâniiTurneul anului la șah: Madrid Candidates, iunie - iulie...

Turneul anului la șah: Madrid Candidates, iunie – iulie 2022

-

promovare onlinespot_img

Turneului Candidaților FIDE 2022 se va desfășura în perioada 16 iunie – 7 iulie. Acesta este cel mai important eveniment al anului, deoarece cei mai buni jucători din lume se vor aduna pentru a lupta pentru șansa de a juca împotriva marelui maestru Magnus Carlsen pentru titlul de campion mondial în 2023.

Opt jucători concurează într-un turneu dublu round-robin (14 runde) și vor avea la dispoziție 100 de minute pentru primele 40 de mutări, 50 de minute pentru următoarele 20 de mutări, apoi 15 minute pentru restul jocului, cu un supliment de 30 de secunde per mutare. Remizele de comun acord nu sunt permise înainte de a 40-a mutare a pieselor negre.

Jucătorii câștigă 1 punct pentru o victorie, 0,5 puncte pentru un egal și 0 puncte pentru o înfrângere. Jucătorul cu cele mai multe puncte la sfârșitul celor 14 runde este câștigător și primește dreptul de a-l înfrunta pe Carlsen în Campionatul Mondial FIDE de șah din 2023.

Turneul Candidaților din 2022 include opt dintre cei mai buni jucători din lume. Șapte dintre ei s-au calificat deja: Ian Nepomniachtchi (31 de ani), Teimour Radjabov (34), Jan-Krzysztof Duda (23), Fabiano Caruana (29), Alireza Firouzja (18), Hikaru Nakamura (34) și Richard Rapport (26). Marele maestru rus Serghei Karjakin ar fi trebuit să fie al optulea, însă el a fost descalificat de FIDE în urma luărilor sale de poziție, de susținere a invaziei ruse în Ucraina. În locul lui va intra jucătorul cu cel mai mare rating FIDE din lista pe luna mai 2022 care îndeplinește de asemenea și cerințele pentru a juca în Turneul Candidaților. În această direcție, în ultima perioadă trage tare numărul doi mondial actual, chinezul Ding Liren.

Turneul Candidaților 2022 are un fond de premii de 500.000 €, distribuit după cum urmează:

– Locul 1: 48.000 €

– Locul al 2-lea: 36.000 €

– Locul al 3-a: 24.000 €

Banii sunt împărțit în mod egal între jucătorii cu un scor egal după 14 runde. Jucătorii primesc, de asemenea, 3.500 de euro pentru fiecare jumătate de punct pe care îl obțin.

Câștigătorul turneului câștigă dreptul de a juca împotriva lui Carlsen în Campionatul Mondial FIDE de șah din 2023.

Locația a fost anunțată chiar de către FIDE în anul 2021 și aceasta va fi capitala Spaniei, Madrid.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Carlsen, din nou triplu campion la șah

Norvegianul Magnus Carlsen și-a demonstrat din nou clasa pe care a atins-o în șah, câștigând titlurile de campion mondial...

Carlsen – în continuare lipsit de motivație

Magnus Carlsen spune că încă „nu este 100% sigur” că va renunța la titlu, dar că este puțin probabil...

One Ocean Summit: soluții practice pentru conservarea și restaurarea ecosistemelor marine

Decizii politice cu impact asupra sănătății oceanului „Oceanul face posibilă viața pe pământ, produce mai mult de jumătate din oxigenul...
promovare onlinespot_img

Finalele MCCT: Carlsen și So, în fruntea tuturor

Magnus Carlsen l-a spulberat pe Jan-Krzysztof Duda în 18 mutări la începutul finalei de la the Meltwater Champions Chess...

Un matematician a rezolvat vestita problemă a reginelor

Problema ,,N-Queens” se referă la câte poziții diferite pot lua reginele pentru a nu se intersecta deloc pe tabla...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi