În cursul zilei de miercuri, am publicat în revista noastră online câteva rânduri dedicate sărbătorii doamnei Elena Otilia de la Biblioteca Națională a României, din București.
Până la urmă, astrele au fost favorabile și am ajuns să mă număr printre participanți. Dar să lămurim titlul mai întâi.
Cele trei evenimente. În primul rând vernisajul expoziției personale de pictură “INANNA – mister și mitologie“, semnată de Elena Otilia.
În cadrul aceluiași eveniment artista a lansat volumul IX de poezii “Androgin” Editura Vremea.
A mai avut loc și lansarea albumului personal de artă, care reunește creația artistei din ultimii ani.
Cei trei protagoniști. Elena Otilia, Dan Tudor Truică, curatorul expoziției și actrița Crina Matei care a recitat din câteva poeme tot de Elena Otilia.
Domnul Cezar Iulian Armașu, directorul Editurii PTAH ce are în portofoliu Revista Institutului Arbitral Roman, Revista de cultura, șah și business Pallas Athena, Revista Patronatului Roman, făcut posibilă realizarea unui interviu cu doamna Elena Otilia. Am fost curios să aflu mai multe lucruri. Dar, voi aminti doar câteva. La ce a palpitat mai mult, la vernisaj, la lansarea albumului, ori a cărții de poeme? Pentru ce a ales numele unei zeități îndepărtate, tocmai din Mesopotamia, când erau asemenea făpturi mai aproape de noi? Poemul patru despre ochii curcubeu se inspiră de la simbolul acestui semne ceresc lăsat ca o făgăduială de Dumnezeu adresat omenirii ? Răspunsurile la aceste semne de întrebare, dar și la altele se pot afla urmărind înregistrarea filmată a dialogului. Cine este la urma urmei Elena Otilia? Născută la 5 iulie 1978, la Râmnicu Vâlcea, Elena Otilia este dublu licențiată, absolvind Universitatea Tehnică de Construcții București în anul 2003 și Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” în anul 2004. Sperăm să revenim asupra acestei personalități.
Cele trei concluzii: a fost o zi stelară, a fost o zi memorabilă pentru doamna Elena Otilia, iar pentru mine a fost o zi în care am avut emoții deoarece pe bunica mea maternă o chema Otilia. La rândul său scria poezii…
Aristotel Bunescu