CulturăTop 10 personaje în 2020

Top 10 personaje în 2020

-

promovare onlinespot_img

Avem, cupă cum se vede, un număr de 10 cupe. Care sunt personalitățile anului ce le vor primi? Iată o propunere:
1 ___ loc liber
2 Ion Cristoiu. Și el un personaj controversat. Pro sau contra, el a lansat la 72 de ani, cristoiublog.ro devenit site și post de televiziune. Aici, el postează zilnic pastila filmată Jurnalul meu video, un comentariu Gândurile lui Cristoiu, intervențiile la noul post de televiziune Aleph News. În plus conduce o redacție întreagă, iar totul este susținut din banii săi de pensionar și ce mai primește de la Aleph News.
3 Donald Trump deoarece a reușit lansat și susținut teza fraudării alegerilor într-o țară care era până de curând model al democrației pentru întreaga umanitate.
4 Boris Johnson, pentru că prin Brexit a adus Marii Britanii rolul de pionierat în eforturile de a părăsi Uniunea Europeană. Eu nu spun că este bine sau este rău pentru continentul nostru, menționez doar faptul în sine.
5 Maradona. Prin dispariția sa readuce în actualitate faptul că Mâna lui Dumnezeu este asupra noastră. În minutul 51 al meciului Argentina – Anglia, sfert de finală la CM 1986, “El Pibe de Oro” înscria cu mâna, fiind singura posibilitate prin care putea să-l depăşească pe Peter Shilton în aer.
Englezii au contestat golul lui Diego Maradona, dar Ali Bin Nasser, centralul tunisian al meciului, şi Bogdan Dotchev, tuşierul bulgar, nu văzuseară henţul şi au validat reuşita lui “El Pibe de Oro”. La finalul meciului, care a însemnat calificarea Argentinei în semifinale, Diego a oferit prima explicaţie pentru gol.
Pentru locurile 6, 7, 8 și 9 avem poziții neocupate din cauză că pandemia a dat toată viața peste cap și nu s-a putut desfășura activitatea în condiții normale. De aici și lipsa performanțelor, implicit a oamenilor care s-au putut remarca.
10 Cezar Iulian Armașu. Pentru lansarea publicațiilor online Pallas Athena și Revista Patronatului Român. Pentru alte numeroase proiecte aflate în diferite stadii de concretizare.
Știu, este un clasament care va naște multe comentarii. Păi pentru asta a și fost făcut. Chiar cu acest scop.
Aveți posibilitatea să vă faceți cunoscute opțiunile pentru un top personal. Ori să comentați rândurile de mai sus.
Așteptăm, cu interes, punctele dumneavoastră de vedere pe următoarea adresă de email: aristotel.bunescu1@gmail.com.
Dacă doriți, puteți să utilizați și contul de Facebook Aristo Bunescu. În rest, Anul Nou să fie pentru cititori și nu numai o perioadă de bucurii adevărate, surprize plăcute și articole din ce în ce mai interesante în revista noastră online.
Aristotel Bunescu

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Chennai câștigă dreptul de a găzdui Olimpiada de șah 2022

Orașul indian Chennai, sau Madras în timpul dominației coloniale britanice, va găzdui cea de-a 44-a Olimpiada de șah la...

The Queen is dead, long live the King!

Pentru sceptici, funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au reprezentat probabil cea mai spectaculoasă operațiune de PR, cu efect la...

Detectorul de talente

S-a terminat Olimpiada de vară din Japonia. Am scris aici despre mulți performeri din zona sportivă. Acum ne îndreptăm atenția...
promovare onlinespot_img

Nona Gaprindashvili vs. Netflix – prima femeie cu titlul de Mare Maestru în șah acuză serialul ”The Queen’s Gambit” de  „o falsitate devastatoare”

Cunoscuta campioană la șah, Nona Gaprindashvili, susține că ”The Queen’s Gambit”, seria nominalizată la Premiile Emmy, a „mințit în...

Scorpionul și broasca – o poveste despre afaceri

O fabulă veche interpretată de-a lungul timpului în diverse chei. A trecut mult timp de când, tânăr fiind, încărcat de...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi