ȘahDiagrama săptămânii”The Kramnik Challenge”, concursul pentru tinere staruri, a început...

”The Kramnik Challenge”, concursul pentru tinere staruri, a început săptămâna aceasta

-

promovare onlinespot_img

Legendele șahului Judith Polgar și Vladimir Kramnik și-au unit puterile cu Play Magnus Group pentru a lansa o nouă competiție online de elită cu scopul de a susține tinerii în dezvoltare și pentru a promova egalitatea între sexe în sport. Al treilea eveniment, supranumit ”The Kramnik Challenge”, a început pe 11 august. Printre participanți se află și cel mai tânăr Mare Maestru francez, Marc’Andria Maurizzi, scrie chessbase.com.

Trei jucători debutează în turneu

The Kramnik Challenge, în valoare de 15.000 de dolari americani, este al treilea eveniment din cadrul Julius Baer Challengers Chess Tour, după Polgar Challenge (care a fost câștigat de către Praggnanandhaa) și The Gelfand Challenge (câștigat de către Gukesh). Din nou, premiul pentru câștigător este același – 3.000 de dolari americani și un loc în Meltwater Champions Chess Tour.

Evenimentul a început joi, 12 august, la ora 16:00 CEST și se desfășoară timp de patru zile, cei 16 jucători concurând pe parcursul a 15 runde de șah rapid de 15 ‘+ 10 ” pe platforma chess24 Playzone.

Numărul jucătorilor a fost redus de la 20 la 16 după ce câțiva dintre aceștia nu au putut participa. Praggnanandhaa, Gukesh și Nihal Sarin participă la RTU Open din Riga, iar la Ediția feminină a Campionatului European ce va avea loc la Iași participă și Gunay Mammadzada, Olga Badelka și Nurgyul Salimova.

Jucătorii care debutează în turneu sunt Maeștrii FIDE Yahli Sokolovsky (Israel), Balaji Daggupati (SUA) și francezul Marc’Andria Maurizzi, care a ajuns pe prima pagină în luna mai când a devenit cel mai tânăr Mare Maestru francez, la scurt timp după ce a împlinit 14 ani.

După Kramnik Challenge există un alt eveniment obișnuit, Hou Yifan Challenge din 18 Septembrie până pe 21. Urmează apoi finala de opt jucători cu un premiu în valoare de 40.000 de dolari, programată din 14 până pe 17 Octombrie, care îi va găzdui pe cei mai buni jucători individuali din competițiile de până acum.

Există și clasamente ale echipelor, iar cea mai bună echipă are șansa de a călători în Dubai în timp ce se desfășoară meciul dintre Carlsen-Nepomniachtchi de la Campionatul Mondial din noiembrie și decembrie ale acestui an. Deocamdată, în fruntea competiției este echipa Polgar.

___________________

Traducere și adaptare: Iustin Iamandi

Random posts

Robinetul cu medalii olimpice

A început să curgă robinetul cu medalii olimpice la actuala ediție a Jocurilor Olimpice de vară din Japonia. România are...

Nepomniachtchi câștigă Turneul Candidaților pentru a doua oară la rând

Cu o rundă înainte de final, Ian Nepomniachtchi a câștigat Turneul Candidaților FIDE pentru a doua oară consecutiv, obținând...

Instrumente de citit

Pe vremea când târgurile de carte se țineau cu oameni și cărți în carne și oase, am ajuns odată...
promovare onlinespot_img

Galerie foto – Campionatul de Sah Corporate, Editia 1, 8-11 noiembrie 2019

Startul competitiei - 08.11.2019 Tragerea la sorti Prima zi a competitiei Vezi mai multe imagini:  Ziua a doua a competitiei Gala de premiere 11.11.2019 Vezi...

Rușinea viețuirii în trup

Cu volumul Plotin - un mistic păgân, Cristian Bădiliță duce mai departe o dublă continuitate. Este vorba desigur de...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi