ȘahDiagrama săptămâniiTata Steel R9: Carlsen îl învinge pe Shakh, Giri...

Tata Steel R9: Carlsen îl învinge pe Shakh, Giri câștigă din nou

-

promovare onlinespot_img

Magnus Carlsen l-a învins pe Shakhriyar Mamedyarov pentru a-și recupera poziția de lider în turneul Tata Steel Masters. Singurul jucător care ține pasul cu campionul mondial este Anish Giri, care l-a învins pe Sam Shankland și este la doar jumătate de punct în spatele norvegianului. Sergey Karjakin și Fabiano Caruana au câștigat și ei în runda a 9-a. MM Arjun Erigaisi, care de asemenea a câștigat, și-a împins ratingul de performanță peste 2900 și acum conduce cu două puncte în Challengers.

După opt runde, Shakhriyar Mamedyarov a avut un scor neînvins de 5½, aceasta performanță plasându-l pe primul loc, lângă campionul mondial. Azerul știa în timpul zilei de odihnă că îl va înfrunta pe Carlsen cu piesele negre în runda a 9-a – și se pare că a folosit acest timp pentru a alege cea mai bună deschidere, ulterior alegând-o pe cea Catalană.

Fostul campion al Statelor Unite, Sam Shankland, s-a dovedit a fi greu de învins la Wijk, dar marți a pierdut a doua partidă din turneu după ce a fost învins de Vidit Gujrathi în prima rundă și a egalat toate celelalte confruntări.

Cu patru runde până la final, Arjun Erigaisi are un avans de două puncte în turneul Challengers, având un scor uluitor de 8 din 9 după ce marți l-a învins pe Zhu Jiner cu piesele negre. Cei mai apropiați jucători, Rinat Jumabayev și Thai Dai Van Nguyen, ambii au remizat cu piesele albe. În restul turneului, doar Nguyen va avea șansa de a-l înfrunta pe lider, deoarece Jumabayev a jucat împotriva lui Arjun – și a obținut unul dintre cele două egaluri pe care indianul le-a acordat pe parcursul evenimentului.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Olimpiada din vis: Pictură uriașă cu Patzaichin

  Zorii zilei de 9 octombrie, 2021, adică Ziua Mondială a Astronomiei. Un îndemn de a privi spre cer și...

PALLAS ATHENA – canal video online – cultură – șah – business

In fiecare joi de la ora 18:00 Live online pe pagina de social media si pe youtube. Discuții, dezbateri, mese rotunde...

Perspectiva îngerilor

Pentru câteva secunde am avut și eu posibilitatea să văd cum privesc îngerii lumea. Adică de sus. Eram în autobuzul...
promovare onlinespot_img

Glume culese, adaptate sau nu: Antreprenorul și maimuța

Un fost manager corporatist, devenit de curând antreprenor local, către vechiul sau prieten: – În curând o să plec cu...

Radu Șerban: Muntele Fuji a erupt din nou

Domnul Radu Șerban a fost ambasadorul României în Japonia timp de patru ani și jumătate și a fost implicat...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi