ȘahDiagrama săptămâniiTata Steel R9: Carlsen îl învinge pe Shakh, Giri...

Tata Steel R9: Carlsen îl învinge pe Shakh, Giri câștigă din nou

-

promovare onlinespot_img

Magnus Carlsen l-a învins pe Shakhriyar Mamedyarov pentru a-și recupera poziția de lider în turneul Tata Steel Masters. Singurul jucător care ține pasul cu campionul mondial este Anish Giri, care l-a învins pe Sam Shankland și este la doar jumătate de punct în spatele norvegianului. Sergey Karjakin și Fabiano Caruana au câștigat și ei în runda a 9-a. MM Arjun Erigaisi, care de asemenea a câștigat, și-a împins ratingul de performanță peste 2900 și acum conduce cu două puncte în Challengers.

După opt runde, Shakhriyar Mamedyarov a avut un scor neînvins de 5½, aceasta performanță plasându-l pe primul loc, lângă campionul mondial. Azerul știa în timpul zilei de odihnă că îl va înfrunta pe Carlsen cu piesele negre în runda a 9-a – și se pare că a folosit acest timp pentru a alege cea mai bună deschidere, ulterior alegând-o pe cea Catalană.

Fostul campion al Statelor Unite, Sam Shankland, s-a dovedit a fi greu de învins la Wijk, dar marți a pierdut a doua partidă din turneu după ce a fost învins de Vidit Gujrathi în prima rundă și a egalat toate celelalte confruntări.

Cu patru runde până la final, Arjun Erigaisi are un avans de două puncte în turneul Challengers, având un scor uluitor de 8 din 9 după ce marți l-a învins pe Zhu Jiner cu piesele negre. Cei mai apropiați jucători, Rinat Jumabayev și Thai Dai Van Nguyen, ambii au remizat cu piesele albe. În restul turneului, doar Nguyen va avea șansa de a-l înfrunta pe lider, deoarece Jumabayev a jucat împotriva lui Arjun – și a obținut unul dintre cele două egaluri pe care indianul le-a acordat pe parcursul evenimentului.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

La olimpiada de la Paris din 1924 s-a jucat și „prima olimpiadă” de șah din istorie

S-a încheiat Olimpiada de la Tokyo și poate unii dintre dumneavoastră s-au întrebat de ce nu s-a numărat și...

De Ziua Brâncuși, ne amintim vorbele sale: „Priviți sculpturile mele până ce le veți vedea“

Este 19 februarie, adică Ziua Brâncuși. Începând cu anul 2016, la 19 februarie se sărbătoreşte Ziua Brâncuşi, amintind de...

Aveți program luni seara ? Noi vă dăm o invitație greu de refuzat

Nu știu cum stați cu programul pentru săptămâna viitoare, dar eu vreau să vă fac o propunere foarte interesantă...
promovare onlinespot_img

Ca doi (sau trei) porumbei

Arșiță. Parc expus nemilos la cercetarea pătrunzătoare a soarelui. O pereche de porumbei nu ținea cont de oră sau...

Pasiunea pentru „şahul cu bile”

Pasiunea pentru snooker nu are vârstă, iar ca jucător, arbitru, antrenor sau simplu spectator nu ieși niciodată la pensie....
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi