OpiniiStații de autobuz pentru albine

Stații de autobuz pentru albine

-

promovare onlinespot_img

Mai multe state din europene au decis să ofere o șansă în plus albinelor aflate în pericol de dispariție din cauza centrelor urbane în expansiune, ori a monoculturilor din agricultură.

Astfel insectele polenizatoare beneficiază de noi locuri de refugiu: în stațiile pentru autobuze. Companiile de transport au reproiectat acoperișul acestei categorii de facilități urbane pentru a oferi albinelor cazare pentru o lungă perioadă de timp.

În Leicester (Anglia), furnizorul de echipamente urbane Clear Channel tocmai a instalat 30 de stații de autobuz acoperite cu cutii care conțin diverse plante. Obiectivele enunțate: crearea unei rețele de „acoperișuri vii” în mijlocul orașului, sub denumirea de „Stații de autobuz pentru albine” și contribuirea la reducerea insulelor de căldură.

,,Noile adăposturi moderne vor fi perfecte pentru pasageri, iar amestecul de energie solară și acoperișurile vii reprezintă un alt pas înainte în ambiția noastră de a fi un oraș neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon și adaptat la schimbările climatice până în anul 2030 ”, spune Adam Clarke, viceprimar al orașului Leicester pentru mediu și transport. În baza unui contract de zece ani, 475 de stații de autobuz ar trebui să aibă înlocuit mobilierul cu acest nou model.

La rândul său, municipalitatea olandeză din Utrecht a amenajat deja 316 de stații de autobuz pentru a oferi un mediu mai favorabil albinelor care se aventurează în oraș.

Peste tot în lume, albinele sunt amenințate de dispariția habitatelor lor naturale, înlocuite de monoculturi sau centre urbane din ce în ce mai mari. Organizația Greenpeace estimează că populația de albine a scăzut cu 25% în 15 ani în Europa.

Imaginea alăturată este din Utrecht, al patrulea oraș ca mărime din Olanda, care a instalat iarbă grasă sedum pe acoperișurile a 316 de adăposturi pentru autobuze.

Plantele rezistente la climatul uscat și rece, oferă flori pentru a hrăni albinele din mai până în octombrie.

O șansă în plus pentru albine, bondari și alte insecte care caută refugiu în jungla urbană.

Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Foto: Publicația olandeză „Decizii durabile”

 

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Articolul precedentDictatorii și șahul 
Articolul următorCelebritățile și șahul
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Franța așteaptă entuziastă Olimpiada din 2024

Nu s-au stins încă prea bine ecourile ediției de vară a Jocurilor Olimpice găzduite recent, cu mult fast, de...

Cine a spus că elefanții nu pot să danseze?

Acum apare cu necesitate, mai mult ca oricând, abordarea dezvoltării și schimbării în organizații, sub presiunea schimbării majore de...

Leinier Dominguez și Alireza Firouzja, eliminați de la Cupa Mondială

Marii Maeștri Leinier Dominguez și Alireza Firouzja nu au reușit să treacă de runda a doua a Cupei Mondiale...
promovare onlinespot_img

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (II)

„No 1. Maiu. 1925” Primul număr al „Revistei de Șah”, nume sub care a apărut pentru prima oară publicația care...

Testări cotidiene în ,,bula” olimpică Beijing 2022

Știu, sunteți sătui de textele despre testare, pandemie, efecte asupra vieții noastre, etc. Dar, vă rog, de la început...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi