OpiniiSperanțe mari după înfrângere

Speranțe mari după înfrângere

-

promovare onlinespot_img

Dacă ieri am formulat o invitație la dans, astăzi vă invit să faceți puțină mișcare în alt ritm. Este vorba despre o disciplină sportivă foarte populară în România: voleiul.

Toată lumea normală, cred,  a dat cu mingea de la unul la altul cu palmele. Unii au jucat și cu fileu. Alții preferă volei pe nisip, alții în apă. Aici plonjonul este cel mai spectaculos, dar și cel mai plăcut. Apa amortizează căzătura, nu mai pun la socolteală că scapi și de caniculă. Nu mai pun la socoltală că avem o mare tradiție mai ales la echipele de club. Păi țin bine minte cu Rapid și Steaua se confruntau în fazele superioare ale competițiilor de club europene. Sala mare de la Romexpo abia putea să cuprindă numărul mare de fani ale celor două echipe.

Dar să trecem la subiect.
România organizează în aceste zile la Cluj-Napoca meciuri din Grupa D a competiției continentale, care mai programează întreceri în Serbia, Bulgaria și Croația.
România a pierdut prima partidă cu Turcia, 1-3. Formația tricoloră mai are de jucat cu formația din Suedia, apoi Țările de Jos (duminică, 22 august), Finlanda (marți, 24 august) și Ucraina (miercuri, 25 august.

Dar cu cine jucăm noi?
Echipa României le are în lot pe : Diana Ariton – centru, Rodica Buterez – extremă, Diana Balintoni – coordonatoare (căpitan), Petruța Orlandea – centru, Denisa Ionescu – centru, Adriana Matei – extremă, Sorina Miclăuș – extremă, Alexandra Ciucu – libero, Alexia Căruțașu – universal, Marina Cojocaru – coordonatoare, Andra Cojocaru – libero, Adelina Budăi-Ungureanu – extremă, Georgiana Popa – extremă, Daiana Roman – centru,.
Colectivul tehnic al naționalei României: antrenor principal: Luciano Pedulla, antrenor secund: Marius Măcicășan, antrenor secund: Ciprian Dârnescu.
Când vor ajunge și vetele să se lupte pentru primele locuri? Eu sper că nu prea târziu…

Aristotel Bunescu
Foto: facebook/Federatia Romana de Volei

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Jurnalele lui Cristian Bădiliță, într-o nouă ediție

Editura „Vremea” a avut inspirația de a aduna între coperțile aceleiași cărți patru jurnale publicate anterior de Cristian Bădiliță...

11 premii Emmy pentru ”The Queen’s Gambit”

Seria Netflix „Gambitul Damei” a avut un mare succes și a câștigat în total 11 premii Emmy, printre care...

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XXI). Alegerile întârzie apariția numărului din iunie 1927

Reașezarea conținutului revistei este confirmată și în această ediție 6/ iunie 1927. Frontispiciul indică din nou calitatea oficială de...
promovare onlinespot_img

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XV). „Revista de Șah trebuie să își termine viața…”

Opt pagini are revista nr. 17/ 1 septembrie 1926, la care se adaugă cele patru coperți. În deschidere, revista...

„Selecționerul” Stalin și lumea de azi. Istoricul Armand Goșu, invitat la emisiunea „Raftul Atenei”

Istoricul Armand Goșu a declarat în emisiunea online „Raftul Atenei” că ideea „conducerii colective” în politica fostei Uniuni Sovietice...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi