BusinessBusiness todaySecuritatea așteaptă finalul rapsodiei - Sinteza dezbaterii “Antreprenoriatul social”

Securitatea așteaptă finalul rapsodiei – Sinteza dezbaterii “Antreprenoriatul social”

-

promovare onlinespot_img

Domnul Ștefan Gheorghiu, Director general la CREDIDAM, gazda reuniunii, a relatat că a fost interpelat de colonelul de securitate de la filarmonica unde era angajat, chiar înainte de
a intra în scenă la solo de vioară de la Rapsodia Română numărul 1, cu următoarele cuvinte: ,,Să treceți pe la mine”. ,,Din starea de muzică de atunci, creierii mei au fost făcuți varză“ a spus domnul Gheorghiu.
1 aprilie 2021, ora 16,00. Nu a fost păcăleală! Din contră, am asistat la un eveniment foarte interesant.
În cadrul Bursei Antreprenorilor Sociali începe reuniunea intitulată semnificativ “Antreprenoriat social – studii de caz, surse de finanțare”.
Evenimentul a avut loc în sistem mixt live – fizic la sediul Asociației CREDIDAM, str. C.A. Rosetti, nr. 34, Sector 2, București, dar și online. Acum, pentru cei care doresc să revadă, ori să cunoască mai bine ce a fost acolo, pot urmări online pe pagina de Facebook a Revistei Patronatului Român.
La reuniune au participat:
Cezar Iulian Armașu, Director Editura PTAH ce are în portofoliu Revista Patronatului Român, Revista Institutului Arbitral Român, Revista de cultură, șah și business Pallas Athena, owner cezariulian.ro – blog “Inspiratie Pentru Afaceri”. Domnul Armașu a fost și moderatorul reuniunii.
Clarisa Iordache, Fondator și Președinte al Asociației Eu și Endometrioza, Jurnalist – conștientizare și suport în endometrioză, măsuri la nivel național. Cu o experiență de peste 12 ani în PR, presa scrisă, televiziunea bucureșteană și Social Media, în ultimii ani a adus România pe harta mondială a endometriozei, asociația fiind Membru al Organizației Mondiale a Endometriozei, calitate dobândită prin proiectele de conștientizare implementate la nivel național. Clarisa Iordache este realizatoarea primului film documentar despre endometrioză din România, “Endodyssey” și a reprezentat țara noastră la Congresul European de Endometrioză din Austria, în anul 2019.
Ștefan Gheorghiu, Director general la CREDIDAM – Romanian Center for Performing Artists Rights Management.
Ștefan Gheorghiu este o personalitate de prim rang în societatea muzicală românească atât ca instrumentist violonist care a profesat timp îndelungat la cel mai înalt nivel în orchestre reprezentative ale României, cât și prin activitatea îndelungată, dedicată recunoașterii și afirmării artei muzicale în România prin CREDIDAM și UCIMR, care se bucură de un prestigiu remarcabil pe plan național.
O oră, 31 minute și 15 secunde, atât a durat această dezbatere pe care încercăm să o sintetizăm pe parcursul a câtorva paragrafe, în cadrul revistei noastre online.
În cuvântul de deschidere, domnul Armașu a precizat că se continuă seria dezbaterilor dedicata antreprenoriatului social, de data asta la sediul Asociației CREDIDAM prin bunăvoința domnului director Ștefan Gheorghiu care va participa la dezbaterile de azi. Moderatorul a spus că este prezentă și doamna Clarisa Iordache, Președinte al Asociației Eu și Endometrioza.
Domnul Armașu a arătat că se vor adopta la această dezbatere, dar și la următoarele cu două concepte.
Primul este antreprenoriatul social cum e definit în programele Uniunii Europene, mai degrabă ca o întreprindere care are un scop social, decât unul al profitului. Aici intră diverse ONG-uri, cât și întreprinderi economice care alocă fonduri pentru nevoi sociale.
Al doilea concept este bursa antreprenorilor sociali, o suită de dezbateri și o secțiune dedicată în Revista Patronatului Român urmând să fie alocată celor care au nevoie de resurse, ONG-uri, companii, iar pe de altă parte celor care pot aloca resurse. Resurse sunt la rândul lor de două tipuri – financiare și nonfinanciare. Aici intră sponsorizările, dar și serviciile și produsele.
Aceste resurse ale companiilor firmelor, pot fi puse la dispoziție în mod gratuit, ori în anumite condiții comerciale. Desigur, este vorba de condiții comerciale mai favorabile, în comparație cu piața liberă.
Doamna Clarisa Iordache a prezentat activitatea asociației pe care o conduce. ,,S-a încheiat luna martie, lună dedicată acestei afecțiuni – endometrioza – la nivel mondial. Pe de altă parte, am intrat în luna aprilie dedicată adenomiozei. Sunt patru ani de când activează această asociație dedicată unei boli foarte puțin cunoscute”.
A fost apoi rândul domnului Ștefan Gheorghiu să prezinte asociația sa, un ONG atipic. ,,Colectează și distribuie drepturile de autori. Ne ocupăm de activitatea culturală în mod special. Vă rog să vă gândiți la faptul că mii de artiști nu au avut ce mânca din cauza restricțiilor actualei perioade pandemice. 8.000 de artiști au beneficiat, în mod direct, de ajutorul nostru, prin valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală”.
El a subliniat apoi importanța Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.
,,Pe ambele entități trăim la limita supraviețuirii, în actualele condiții pandemice. Dumnezeu ne dă încercări. Nu stăm să plângem în durerea noastră că nu avem bani, că nu găsim finanțare. Ne zbatem și identificăm soluții”, a mai spus domnul Gheorghiu.
Clarisa Iordache a arătat apoi că în patru ani de istorie a asociației s-a confruntat mereu cu probleme legate de finanțare, dar și cu aspecte care țin de factorul uman, având la dispoziție doar patru voluntare, la rândul lor paciente. Să ne întrebăm deci cine face bugetul, este timpul meu intre documentare și elaborarea proiectelor. Mai este interacțiunea cu pacientele. Oferim reduceri la diverse investigatii medicale. Doamna Iordache a spus că la cele 4 voluntare cu care lucrează, totul se bazează pe pasiune.
Domnul Stefan Gheorghiu a intervenit în dezbatere cu exemple cunoscute din experiența sa vastă. ,,Dau exemplul Ungariei unde o asociație similară cu a noastră a primit un sediu timp de trei ani pentru a pune toată activitatea pe picioare. Amintesc apoi de întâlnirea cu un olandez, reprezentant FARE, care venea la concertele noastre. De la el am aflat de un proiect al Ministerului de Externe din Regatul Țărilor de Jos care sprijină țările care merg spre democrații. Am obținut această finanțare, dar am avut două spargeri la calculatoarele cumpărate din bani olandezi”.
Domnul Armașu întreabă pe domnul Gheorghiu de unde are acest spirit combativ de adevărat luptător. Răspunsul a fost lămuritor: ,,De la tatăl meu”. În continuare, domnul Gheorghiu a relatat foarte interesante episoade legate de confecționarea unor fracuri noi pentru componenții orchestrei simfonice, ori cum a dispărut marele dirijor Sergiu Celibidache din actualitatea muzicală românească sub acuzația de apartenență la legionarism.
Desigur, mai sunt și multe alte subiecte pe care vă invităm cu căldură să le descoperiți singuri vizionând înregistrarea la adresa indicată deja.
La finalul dezbaterii, domnul Armașu a mulțumit frumos celor doi interlocutori pentru participarea la această reuniune și a formulat, pentru ei, invitația de a se implica și în viitoarele acțiuni inițiate de revista online dedicată patronilor din România, în general mediului de afaceri.
Doamna Clarisa Iordache și domnul Ștefan Gheorghiu au mulțumit la rândul lor și au afirmat că vor reveni mereu cu încântare la o nouă dezbatere.
Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Fraza de deschidere în basmul românesc

Am avut mai multe ocazii de a cunoaște importanța formulei de deschidere. În presă, este bine să începi relatarea...

Două locuri în top 10 european pentru juniori la șah hibrid

 21 Septembrie  2020 Am avut șah online, am avut șah față în față, acum, stimați cititori ai revistei noastre, o...

COP26 – Un succes sau un eșec? 

Adoptarea „Pactului climatic de la Glasgow”, setul de rezoluții care a încheiat Conferința asupra schimbărilor climatice globale COP26, a...
promovare onlinespot_img

Fotbalul de loterie

Argument: Pentru că la fotbal și politică au dreptul să se priceapă toți. Aseară m-am uitat la meci. A jucat...

Trei evenimente, trei protagoniști și trei concluzii la sărbătoarea Elenei Otilia

În cursul zilei de miercuri, am publicat în revista noastră online câteva rânduri dedicate sărbătorii doamnei Elena Otilia de...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi