ȘahSBERBANK A CÂȘTIGAT C.E. DE ȘAH LA CORPORAȚII

SBERBANK A CÂȘTIGAT C.E. DE ȘAH LA CORPORAȚII

-

promovare onlinespot_img

7 octombrie, anul de grație 2020

Echipa Sberbank din Rusia a reușit să câștige Campionatul European de șah online pentru corporații, competiție care s-a desfășurat la începutul lunii octombrie, 2020.

După două zile de joc palpitant, prin serverul de joc Tornelo, cu 7 runde de șah rapid, și 9 runde de șah blitz, în fruntea clasamentului general, dar și la cele două categorii, s-a aflat echipa din Rusia, cu un total de 40 de puncte. Jucătorii ruși au primit medalia de aur, iar echipa a fost răsplătită cu diploma din fotografie.

Medalia de argint a fost acordată echipei Khareba din Georgia, care a ocupat două doi în fiecare clasament separat, dar și la total, cu 38 de puncte.

Două echipe, cu un total de 34 de puncte s-au clasat, la egalitate, pe locul trei și au fost răsplătite cu medalia de bronz.

Este vorba despre formațiile UE „Centrul de informare și informatică Ministerul Finanțelor din Republica Belarus” și PROBIT Sp. z o.o. din Polonia.
Felicităm, în mod neformal, atât jucătorii, antrenorii, dar și echipele care s-au remarcat în cele două zile de competiții în fața calculatoarelor.
A fost o experiență foarte interesantă care sperăm să se repete cât mai des. Asta chiar dacă se va relua jocul față către față, cum am fost obișnuiți să vedem și să jucăm la rândul nostru atâția ani de zile.

Revenind la actualitatea șahistă internă, vă dăm astăzi două vești, una rece și una caldă.

A plecat dintre noi, neverosimil de iute, maestra sportului Eleonora Antonia Mihai, reprezentantă de frunte a șahului bănățean. Născută în Timișoara la 20 ianuarie 1948, a activat în industria textilă și apoi ca laborantă la Universitatea de Medicină și Farmacie din orașul natal. S-a dedicat sportului minții începând din anul 1972, după căsătoria cu antrenorul Partenie Mihai, cu care a avut două fete, Laura Mihai și Narcisa Drăgulescu, ambele maestre ale sportului, cu rezultate însemnate dobândite la nivel de junioare. În anul 2014, Eleonora Mihai a primit titlul de maestră internațională la șah prin corespondență, încununare a unei activități intense și consecvente în acest domeniu.
Alături de soțul său, a înființat în anul 2000 clubul Mediator Giarmata Vii, în care a pregătit numeroase generații de juniori, cu unele performanțe remarcabile, precum titlurile naționale obținute de Karina Monica Lucian-Hoffmann, acum un deceniu. Sub egida clubului din comuna în care s-a stabilit, a editat revista anuală „Visul unui pion”, al cărei titlu trimite simbolic spre modestia care a caracterizat-o pe Eleonora Mihai întreaga viață. O existență desfășurată sub semnul blândeții și al credinței, două valori care, prin pierderea unor astfel de oameni, devin tot mai rare în lumea prezentului.

În altă ordine de idei, în şedinţa din 5 octombrie 2020, Consiliul Director al Federației Române de Șah (FRŞah) a aprobat desfăşurarea Campionatelor Naţionale Individuale pentru seniori și senioare la Iași în perioada 15 – 21 noiembrie 2020.
Regulamentul competiției va fi făcut cunoscut în curând.
Prin urmare, vom avea posibilitatea, din nou să îi vedem la lucru, pe cei mai buni jucători de șah din România, în cadrul Campionatelor Naționale Individuale. Asta după ce recent, am văzut o parte dintre ei la competiția pe echipe.
Aristotel Bunescu – UZPR

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Șahul ca înot

Pe de o parte, ținând cont de vechimea șahului și de numărul mare de jucători care în timp au...

Pledoarie pentru cinematografia de calitate

19 florar 2021. 19 mai este o dată emoționantă în istoria filmului. Două figuri tragice, mă gândesc la  John...

Două mode

Ce am observat de ceva vreme: nu mai e nevoie să mergi la o lansare de carte ca să...
promovare onlinespot_img

Proiectul norvegian ȘAH ȘI SOCIETATE

16 octombrie 2020 Federația Norvegiană de Șah a obținut rezultate extrem de spectaculoase prin intermediul programului său intitulat semnificativ ,,Șah...

Ian Nepomniachtchi: Atât Mare Maestru în șah, cât și jucător de DOTA

Șalanger la titlul de campion mondial la șah, rusul Ian Nepomniachtchi a jucat într-un timp DOTA la un nivel...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi