ȘahDiagrama săptămâniiSăptămână bogată în evenimente șahiste

Săptămână bogată în evenimente șahiste

-

promovare onlinespot_img

Două evenimente importante în șah au loc săptămâna aceasta în România, oferind tuturor șahiștilor din țară și din străinătate șansa de a fi nu doar martori ai acestora, ci și posibili adversari ai unor maeștri și mari maeștri.

Astfel, Memorialul Cartis Dan A. Mihai de la Băile 1 Mai va aduce cu el un număr impresionant de jucători de top din România. Memorialul poate fi considerat un adevărat festival, având în vedere că în deschiderea lui va avea loc un simultan susținut de marele maestru Dieter Nisipeanu, pe data de 4 iunie.

Cinci mari maeștri internaționali, opt maeștri internaționali și șase maeștri FIDE s-au înscris până acum. The Final Four (sahul blitz) va fi transmis în direct de către FAN Media. Turneul se va desfășura in Băile 1 Mai, la Allegria B&B pe data de 5 iunie, concurenții luptându-se pentru premii în valoare de 15,000 de lei.

Lista jucătorilor e impresionantă: Andrei Istrățescu (românul care, ca junior, a jucat împotriva lui Garry Kasparov), Vladislav Nevednichy (membru al Echipei Olimpice Române de Șah, care a adus victorii importante României), Vlad Jianu (membru al Echipei Olimpice Romane de Șah și unul dintre cei mai talentați jucători de șah rapid din țară), Cătălin Ardelean (fost antrenor al Echipei Olimpice Romane de Șah de seniori), marele maestru Marius Manolache din Galați, Irina Bulmaga (numărul 31 în lume) și mulți alți jucători tineri și promițători.

Un alt eveniment important va începe chiar în ziua în care cel de mai sus se încheie. „Împreună cu Garry Kasparov, vrem să încurajăm tânăra generație să descopere șahul ca sport al minții și ca instrument de educare și auto-educare pentru a face față celor mai dificile momente cu care tinerii se pot confrunta în viața lor. Ne dorim să inspirăm tinerii să caute modele de succes, care îi pot ajuta să facă alegerile corecte în viață”, a declarat Augusta Dragic, Președinta Fundației Superbet, co-organizatoarea ceremoniei de deschidere și a turneului.

Garry Kasparov revine la București pentru a inaugura turneul de șah Superbet Chess Classic România 2021, din cadrul Grand Chess Tour™ 2021. Marele maestru a mai vizitat în trecut România, in anul 2017, cu scopul de a participa la o conferință despre gândirea strategică organizată tot la București. 

Prezența lui Garry Kasparov este prilejuită de prima etapă a circuitului Grand Chess Tour™ 2021 – Superbet Chess Classic România 2021 – care va avea loc la București, în perioada 5-14 iunie 2021, și va fi inaugurată pe 4 iunie, începând cu ora 13.00, la Face Convention (Piața Presei Libere, 3-5, București), și va consta într-o conferință de presă, urmată de prima mutare, făcută de Garry Kasparov împreună cu un invitat special, tragerea la sorți a jucătorilor și o serie de evenimente cu invitații, cu participarea celor zece jucători de șah înscriși în turneu și a marelui maestru internațional Kasparov. Organizatori sunt Federația Română de Șah, Fundația Superbet și Grand Chess Tour (GCT).

Concursul va fi de șah clasic, spre deosebire de ediția din 2019 găzduită de România, care a fost de șah rapid și blitz, iar premiile etapei de la București se ridică la 350.000 Euro.

Șahiștii participanți sunt lideri ai șahului mondial: 

  • Fabiano Caruana;
  •  Levon Aronian;
  •  Anish Giri;
  •  Alexander Grischuk;
  •  Wesley So;
  •  Shakhriyar Mamedyarov;
  •  Teimour Radjabov;
  •  Maxime Vachier-Lagrave;
  •  Richard Rapport;
  •  Constantin Lupulescu.
Articolul precedentDouă mode
Articolul următorMemoria lui Montaigne 
Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Bizarerii: Ceremonia de deschidere a unei olimpiade închise

Deși competițiile au început efectiv de două zile, abia vineri este programată festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de...

Andrei Istrățescu, lider provizoriu în Memorialul de șah ,,Gheorghe Cristian”

3 septembrie 2020 Memorialul Gheorghe Cristian Campionatul European Feminin Un chestionar despre sah ... Cupa Complex Ciucas Andrei Istrățescu este lider provizoriu în debutul...

Portret de stoic: „Înmuindu-ți limba-n minte…”

Dar nu orice stoic, ci primul stoic. Zenon era originar din Cipru, dintr-o cetate a fenicienilor numită Kition. Tatăl...
promovare onlinespot_img

Cu drag pe egoism călcând

„Vedeți, s-a liniștit. V-a recunoscut vocea și nu mai plânge.” Tonul blând și zâmbetul cald al asistentei mi-au mai domolit...

Recorduri mondiale pentru olimpiade totale

Criza politică internă este pe cale să se rezolve, cum soluționăm însă celelalte probleme ale vieții? Spre exemplu, oamenii din...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi