CulturăArte plastice„SALONUL DE PICTURA” din centrul Bucurestilor

„SALONUL DE PICTURA” din centrul Bucurestilor

-

promovare onlinespot_img

In perioada 19 octombrie – 08 noiembrie 2020 a avut loc in PIATA AMZEI o manifestare expozitionala organizata de Asociatia Artistilor Plastici Bucuresti
Deschiderea a avut loc luni, 19 octombrie 2020, orele 1500

La deschidere au vorbit:
– Aristotel Bunescu – ziarist
– Dumitru Nicolae Chilia – presedinte AAPB
– Cezar Iulian Armașu, editor la Pallas Athena – Chess Corporate – revista de cultură, șah și business

Președintele asociației a subliniat importanța acestui eveniment, iar apoi a prezentat câștigătorii saloanelor de toamnă, de vară, dar și de la salonul actual de pictură.

 

Oaspetele de onoare, domnul Cezar Iulian Armașu a spus:
„Revista Chess Corporate Pallas Athena a debutat recent, dar a avut un succes neasteptat cu o audienta de peste 10.000 new useri / luna si foarte repede s-au alaturat acestui proiect un colectiv de oameni valorosi incepand cu Dl Aristotel Bunescu – Redactor Sef, Marele Maestru International Mihail Marin, Maestru international Dan Cristian Ionescu, care este si consultant de afaceri.
De ce cultura , sah si business?
Consultantii de afaceri cauta diverse modele sa se inspire atunci cand construiesc proiecte de afaceri.
Unul dintre modelele des vehiculate si anuntate in prezentarile de management si marketing este arta razboiului – simularea artei razboiului este jocul de sah – de aici gandirea strategica, viziunea tactica care poate fi imprumutata si folosita in business.

Mai departe, si in sah si in business – oamenii in general vad ca este vorba despre ratiune cine este implicat in afaceri, cine practica jocul de sah stie ca in afara de ratiune un element important este imaginatia – alaturi de imaginatie – intuitia.

Pentru dezvoltarea imaginatiei si intuitiei trebuie sa te expui permanent la idei valoroase, trebuie sa te expui cat mai des la frumos – si aici este rolul culturii – si de aici este apropierea dintre business si cultura.

Ce este un busineas – este identificarea nevoilor unui grup de oameni sau a comunitatii pentru satisfacerea carora trebuie sa se organizeze realizarea unor produse si servicii.
Una dintre nevoile oamenilor este legata de expunerea la frumos si aici se face legatura dintre business – arta – cultura.
Eu am facut un pas si incerc sa fiu prezent cat mai des in lumea artistilor.
Invit si artistii sa faca un pas si sa intre, sa se expuna din ce in ce mai des in lumea afacerilor.”

Despre expoziție, Aristotel Bunescu a menționat: ,,Este o mare bucurie să ne vedem față în față, după atâtea luni de izolare, de convorbiri telefonice, ori prin sisteme video pe diferite platforme din spațiul virtual. Vreau să felicit, din toată inima, pe organizatori, pentru cadrul acesta, pentru că nu au renunțat la a ne oferi marea satisfacție a revederii, chiar dacă purtăm mască”.

În continuare, vorbitorul a prezentat calitățile fiecărui expozant în parte, remarcând particularitățile tematice și stilistice.


  • Toate postarile cu eticheta:
  • cultura
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Cu discipolul Constantin Vică despre moștenirea lui Radu Solcan

O discuție consistentă, pe mai multe paliere, pornind de la unul dintre cele mai interesante și valoroase jurnale post-decembriste,...

Volume doi

Trec rapid în revistă trei cărți grupate aici pe un criteriu neobișnuit. Toate trei sunt recente, din 2022, dar...

Gerda Taro și moștenirile ei

Ca să-și descrie selecta colecție „Musai”, editura Art spune așa: găsiți aici, în această serie, cărțile care trebuie citite...
promovare onlinespot_img

Ion Bogdan Lefter, „jurnal de bord” în vremuri de pandemie

Scriitorul și criticul literar Ion Bogdan Lefter a declarat în emisiunea „Raftul Atenei” că are în lucru un jurnal...

România a învins Canada. India și Rusia, aur la Olimpiada online  

31 august, 2020 Știrile bune nu vin niciodată singure, așa că, după deschiderea oficială a sezonului competițional de șah cu...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi