CulturăArte plastice„Șahiștii”, pe scena Romanian Design Week 2022 #RDW

„Șahiștii”, pe scena Romanian Design Week 2022 #RDW

-

promovare onlinespot_img

Printre cele 15 cărți prezente în expoziția „Bun de tipar” din cadrul Romanian Design Week 2022 se numără și volumul de proză scurtă „Șahiștii”, publicat anul trecut de colegul nostru Ionuț Iamandi.

Expoziția își propune să evidențieze procesul de creație a ilustrației de carte. Volumul „Șahiștii” conține treizeci și două de povestiri și nouă ilustrații ale unora dintre aceste texte, ilustrații realizate de artistul plastic Adela Silvan.

„Adela Silvan este o tânără artistă din Constanţa, absolventă a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, secția foto-video, dar şi o ilustratoare la început de drum. A debutat în lumea ilustraţiei de carte în 2021, fiind vorba de cartea „Şahiştil. Povestiri”, scrisă de lonuţ lamandi. Pe lângă ilustrație, realizată atât tradiţional, cât şi digital, Adelei îi place să picteze, să scrie poezii, să editeze fotografii și să observe natura, pe care o foloseşte de multe ori drept sursă de inspiraţie”, se arată în prezentarea artistei din cadrul expoziției.

Cartea „Șahiștii” a fost publicată în anul 1921 la editura Eikon din București.

Romanian Design Week este cel mai important festival multidisciplinar din România, care susține dezvoltarea designului și industriilor creative locale.

Anul acesta, la București el se desfășoară în perioada 13 22 mai.

Expoziția „Bun de Tipar” din cadrul Romanian Design Week este găzduită de Biblioteca Națională a României din București și este realizată de către Clubul Ilustratorilor din România.

„Expoziția Bun de tipar este o invitație în culisele lumii cărților. Prezentăm procesul creației unei cărți, alături de scriitori, ilustratori, editori, tipografi. O carte poate să vadă lumina zilei sau a lămpii din dormitor doar dacă se formează această echipă minunată”, arată organizatorii.

Mai jos sunt fotografii de la vernisajul expoziției „Bun de Tipar”, desfășurat la Biblioteca Națională din București pe data de 16 mai 2022.

Cezar Iulian Armasu
Experienta profesionala in managementul afacerilor private 30+ ani: Fondator, Administrator, Director general companie de leasing (2001), Presedinte C.A. grup de firme tehnica frigului (2002-2004), Presedinte O.N.G. cultura si caritate (2016), Presedinte O.U.G. sah, Membru fondator O.N.G. – organism certificare sisteme de management domeniul justitiei, Owner firma consultanta ( 9+ ani), Alte functii: HR, MK, top management publicitate, blog pe teme de afaceri Date de contact: Email: cezar.armasu@cezariulian.ro Tel: 0757577500

Random posts

In memoriam Evgheni Sveșnikov (2)

Marele maestru rus Evgheni Sveșnikov a decedat recent, pe data de 18 august 2021, la vârsta de 71 de...

FIDE și Clono introduc notarea electronică a mutărilor

Federația Internațională de Șah a aprobat utilizarea foilor de notare electronice Clono pentru a înregistra mutările partidelor la competițiile...

Rundă plină de evenimente la Wijk aan Zee

Runda a șaptea a fost plină de evenimente la Wijk aan Zee. Daniil Dubov a renunțat la partida cu...
promovare onlinespot_img

Salonul literar – artistic, un nou început

Zorii zilei de 23 aprilie 2021. Suntem în Ziua internațională a cărții și a dreptului de autor (Copyright) și...

Farmecul inefabil al amintirilor

Sunt programate consultări cu partidele parlamentare pentru a se forma viitoarea echipă de la Palatul Victoria. În rândurile următoare,...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi