Șah Șah online: România – Uzbekistan 38-38 în Live Clubs...

Șah online: România – Uzbekistan 38-38 în Live Clubs Olympiad

-

promovare online

18 octombrie 2020
Echipa de șah online a României a remizat, sâmbătă, scor 38-38, cu formația similară din Uzbekistan.
Sâmbătă în general este zi mai relaxată. Chiar dacă suntem în etapa nefericită a pandemiei. Dar, în această zi, șahiștii care stau acasă pot să participa prin intermediul calculatoarelor la meciuri mai importante, ori chiar amicale cu prietenii, amicii, oamenii care le sunt indiferenți.
Dar să revenim la oile noastre, adică la partida România – Uzbekistan. Am căutat să vă oferim o informație corectă, privind meciul care a avu loc în cursul zilei de sâmbătă, 17 octombrie anul 2020.
După modelul școlii vechi de gazetărie, am avut două principii. Primul dintre ele care este infailibil, să mergi să întrebi direct la sursă ce și cum s-au întâmplat evenimentele.
În al doilea rând, tot foarte sigur, este să verifici știrea din trei surse independente, înainte de a o difuza cititorilor ziarului, agenției naționale de știri, ori ascultătorilor de la posturile de radio sau telespectatorilor de pe televiziunile naționale ori locale.
Am aflat că cele mai bune surse sunt venite din partea celui care se ocupă de echipa țării noastre. Adică, Marian Tudorache, un personaj care are cele mai bune date despre competițiile online.
Legat de această confruntare, domnul Marian Tudorache, președintele Comisiei Șah Online, ne-a declarat, în exclusivitate
,,România a făcut meci egal cu Uzbekistan în runda a 8-a din cadrul competiției Live Clubs Olympiad, scor 38-38. Partea bună este, că se continuă seria meciurilor fără înfrângere la scorul general (toate mesele meciurilor). Acest scor apare în palmaresul echipei în zona arhivei meciuri live. Totuși, în această competiție este și un clasament care extrage din meci, doar primele 10 mese. Acolo am pierdut clar. Ora de start a meciului (datorita fusului orar) nu ne-a fost favorabilă, fiind cam devreme pentru noi. Astfel, în formația noastră au evoluat doar doi jucători cu titlu: IM Mihai Grunberg și NM Marian Zaim. Poate mulți jucători au fost implicați în competiții la tablă. În urma acestui rezultat, ocupăm locul 2 după Uzbekistan (care este câștigătoarea ediției precedente). Poate fi un semnal de alarmă pentru meciul anului, cel cu Rusia din Liga Europei. Avem nevoie de jucătorii importanți ai României, o dată într-un an (măcar) pentru 1 ora și 30 minute aproximativ. Altfel nu sunt multe speranțe cu Rusia”.
Ce putem observa din această declarație ? În primul rând, este subliniat un fapt pozitiv, nu am pierdut în fața liderului clasamentului provizoriu, precum și a câștigătorilor din ediția precedentă. Este vorba de jucătorii de șah din Uzbekistan. În al doilea rând este lansat un apel călduros adresat jucătorilor de valoare din țara noastră pentru a intra pentru puțin timp în competiția viitoare online, decisivă în ierarhia finală a Ligii Europei. Este vorba de marele meci așteptat de toată lumea cu foarte puternica echipă de șah online a Rusiei.
Cunoscând bine valoarea foarte ridicată a jucătorilor din spațiul rusesc, aici găsim în istorie mulți campioni mondiali la toate categoriile de vârstă, sigur, este necesară o mobilizare puternică a românilor.
Mult succes în partidele viitoare !
Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Marele maestru internațional Florin Gheorghiu la 77 de ani

L-am sunat și eu pe domnul Florin Gheorghiu la telefon să îl felicit. A răspuns cu mare amabilitate ca...

Potențialul antreprenoriatului social – trecere în revistă

Potențialul antreprenoriatului social Deși este un concept din ce în ce mai mult vehiculat în ultima perioadă, am găsit puține...

Ion Bogdan Lefter, „jurnal de bord” în vremuri de pandemie

Scriitorul și criticul literar Ion Bogdan Lefter a declarat în emisiunea „Raftul Atenei” că are în lucru un jurnal...
promovare online

Simona Poclid: „Monștrii cu bot de catifea”, Editura Eikon, 2020

(La rubrica „Autori contemporani”, pe care o inaugurăm cu volumul Simonei Poclid, vom prezenta cărți reprezentative ale unor scriitori...

Săptămâna în șah: 1 – 7 februarie 2021. Șah la mănăstire

Armenia, țară care are în palmares trei titluri olimpice la masculin, a reluat competițiile oficiale de șah. La sfârșitul...
promovare online

business

promovare online:

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi