Șah Șah online: România învinge de trei ori Slovacia

Șah online: România învinge de trei ori Slovacia

-

promovare online

12 octombrie 2020

Echipa Românei a învins, duminică, de trei ori Slovacia, în cadrul competiției Liga Europei, runda cu numărul 6.
Domnul Marian Tudorache, președintele Comisiei de Șah Online, ne-a oferit și rezultatele:
LCEL S2, Runda 6, ROMANIA Chess Federation vs. Team Slovakia. Scoruri finale:
Bullet 2m+1s = 52-16 (34 mese); Blitz 5m+2s = 55-33 (44 mese); Rapid 10m+2s = 40-30 (35 mese).
Marian Tudorache a comentat: ,,Runda următoare este confruntarea decisivă cu Rusia. Adică, Rusia care este locul 1 provizoriu noi, România, locul 2. Va fi cel mai greu meci.
Deocamdată, data confruntării România – Rusia nu a fost stabilită”.
Dacă la fotbal suntem vai de capul nostru, să ne mai ridicăm puțin moralul cu șahul online.
Încă de duminică dimineața, domnul Marian ne anunța:
Astăzi duminică, 11 octombrie 2020, în Liga Europei, trei meciuri cu Slovacia.
Practic locul 3 (România) în clasamentul provizoriu, contra locului 4. Avem nevoie de victorie în toate cele trei meciuri, pentru a reveni pe locul 2 (actual deținut de echipa din Serbia, care a jucat meciurile sale deja, în aceasta runda). Se anunță o confruntare grea cu o echipă ce poate fi considerata revelația acestei ediții. Invităm șahiștii de toate categoriile să se înscrie în aceste meciuri.
Haideți în număr mare! Jucătorii puternici pot ajuta enorm. În afara de valoarea și certitudinea ca vor aduce puncte importante, pot crea meciuri mai ușoare colegilor cu rating mai mic.
Aici se termină mesajul de încurajare.
Dar, chiar nu pot să îmi revin. 0-4 cu echipa Norvegiei. Rușinea rușinii de rușine. Fotbalul, cel mai important sport, de aduce cel mai important eșec al acestor zile. Nu mai punem la socoteală pandemia că mă întristez mult prea rău.
Ce trebuie să recunoaștem sunt următoarele aspecte. Confruntarea triplă dintre formațiile provenite din România și Slovacia a reafirmat valoarea aparte a șahului românesc online. La cele trei sisteme de joc, șahiștii tricolori s-au impus și fac acum antrenamente intense pentru marea confruntare cu lidera clasamentului, formația provenită din Rusia.
Acum, nu mai trebuie să subliniez și eu clasa deosebită a șahiștilor din Rusia. Școala de șah de aici este recunoscută la nivel mondial, iar dintre jucătorii din acest spațiu geografic au provenit numeroși campioni mondiali, la toate categoriile de vârstă. Pornind de la cei mai mici, până la jucători cu cea mai mare experiență.
Încă de acum trei ani de zile, marile agenții de presă ale lumii anunțau:
În şcolile din Rusia vor apărea, în următorii doi ani, lecţiile obligatorii de şah. Acestea vor fi benefice pentru dezvoltarea gândirii analitice a copiilor, consideră experţii, care afirmă că, în cazul rezultatelor slabe la învăţătură, elevii vor putea fi retraşi de la acest curs.
Specialiştii sunt bucuroşi că statul a acordat atenţie acestui sport intelectual şi acum încearcă să analizeze cum poate fi organizat cât mai bine acest proces de instruire.
Agenţia Tass aminteşte că în unele şcoli din Rusia deja se ţin lecţii de şah, însă acestea au caracter opţional.
Să urăm mult succes, jucătorilor români în confruntarea decisivă cu Rusia!
Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Rețele de nesocializare

O scurtă perioadă după 1990, presa românească a încercat să organizeze dezbateri. Jurnaliștii erau tineri, patronii la fel, nici...

Rușinea viețuirii în trup

Cu volumul Plotin - un mistic păgân, Cristian Bădiliță duce mai departe o dublă continuitate. Este vorba desigur de...

Cum e cu instaurarea și cu prăbușirea comunismului

Există o expresie care a făcut carieră și care nu mai poate fi ocolită cu ușurință: prăbușirea comunismului. Expresia...
promovare online

Un debut promițător în pictură

Suntem în pridvorul Sfintelor sărbători de Paști. Alături de marea bucurie a Învierii, iată că înaintea ei este o altă...

Garry Kasparov: Șahul este mai popular ca niciodată

Potrivit unei știri de ultimă oră, fostul campion mondial Garry Kasparov vine la Bucureşti pentru a inaugura turneul de...
promovare online

business

promovare online:

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi