Șah Șah: Ema și Lia reprezintă superb România!

Șah: Ema și Lia reprezintă superb România!

-

promovare online

Șah: Ema și Lia reprezintă superb România!
Cititorii care au avut ocazia să ajungă la texte semnate cu numele meu modest au observat poate o predilecție pentru versuri, rime și ritm.
În știrea de azi, 10 decembrie 2020, am ales tot așa un titlu cu rimă: Ema și Lia reprezintă superb România. Ele au terminat pe primele două locuri faza continentală a unei competiții mondiale de șah online dedicată celor mai tinere talente la nivelul planetei.
Asta înseamnă că ele au stat acasă, lângă păpuși, manuale, cărți de bibliotecă și s-au confruntat cu jucătoare de șah din toate statele bătrânului continent european. Ema a câștigat medalia de aur la categoria sa de vârstă, adică 16 ani, în timp ce Lia a fost răsplătită cu medalia de argint, fiind pe locul doi, la egalitate de puncte cu învingătoarea. Iată datele tehnice ale concursului cu performanțele șahiștilor din țara noastră.
Rezultate foarte bune ale juniorilor români la Campionatul de șah rapid pentru juniori FIDE Online World U10-U18, faza continentală, competiție care a reunit 570 de tineri șahisti din 46 de țări europene.
Ema Obada, sportiva legitimată la CSM Iași 2020, a încheiat, miercuri, pe locul I la fete 16 ani, cu 6 puncte din 7 runde, urmată de un grup de 4 jucătoare cu 5,5/7 printre care Alessia – Mihaela Ciolacu, Clubul Central de Șah București.
La 12 ani, Lia-Alexandra Maria, Dinamo Brașov, a obținut locul II, cu 6/7, la egalitate de puncte cu locul I.
Rezultate bune și la grupa băieți 10 ani, cei doi șahiști români, Robert-Gabriel Sava și Andrei Negrean, ambii Clubul Central de Șah, au obținut 5 puncte din 7 partide și au încheiat pe locurile 10 – 11, și tot cu 5 puncte a încheiat Filip Magold, Clubul Vados Arad, la băieți 12 pe locul 12, iar Daria-Miruna Lehaci, CSM Iași 2020, cu 4/7 a ocupat locul 11 la fete 16.
În clasamentul pe medalii, România a obținut locul III, după Rusia (3 aur, 2 argint și 3 bronz) și Olanda (2 aur).
Ema Obada și Lia-Alexandra Maria s-au calificat în finala de 16 care reunește cei mai buni șahiști de pe toate continentele.
Acum, așteptăm cu mari emoții, evoluțiile celor două fete din România la nivel planetar. Trebuie să recunoașteți că este ceva special. Stai acasă, dai drumul la calculator la ora indicată de regulamentul competiții și te afli deodată în fața unul jucător din Camerun, China, Peru, etc, etc.
În perioada pandemiei, multe au fost sporturile care nu au putut continua. În calitate de reporter sportiv mă bucur în context de faptul că azi, 10 decembrie 2020, de reiau competițiile spre exemplu la baschet. Este un mic semn spre normalizare. Să dea Dumnezeu să avem o micșorare constantă a numărului de noi cazuri de infectați.
Dacă ne gândim mai bine, ziua de 10 decembrie este marcată la nivel mondial ca Zi internațională a drepturilor omului. Eu mă bucur încă de dreptul de a scrie, jucătorii de șah se bucură de dreptul de a practica sportul preferat, iar dumneavoastră vă bucurați de dreptul de a citi aceste rânduri.
Aristotel Bunescu – UZPR

 

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Turneu corporate șah online

Participa la European Online Corporate Championship si poti castiga o invitatie la Golden Pawn Award Ceremony la Monte-Carlo. Echipele clasate...

Eveniment business – lansarea oficiala Chess Business Club

In ziua de joi, 30 iulie 2020, va avea loc, la Grand Hotel Continental, incepand cu ora 17:00, un...

Calendarul Festivalului Chess Corporate Pallas Athena, Editia a III-a

Perioada de concedii se apropie de final. Festivalul Chess Corporate Pallas Athena intra in linie dreapta. Viata, pas cu pas, reintra...
promovare online

Visul de a trăi la Breaza

Știu, lumea se pregătește de Revelion. Artificii, pocnitori. Dar să mai și citim câte ceva... Am ales, pentru finalul acestui...

Scurtă incursiune în lumea numerelor ‘sensibile’

Se dă numărul 294.001. Ce puteți spune despre el? Că e natural, ar afirma unii. Că e impar, ar...
promovare online

business

promovare online:

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi