ȘahȘAH: CS Medicina Timișoara a dominat Superliga. A câștigat...

ȘAH: CS Medicina Timișoara a dominat Superliga. A câștigat și la Open și la Feminin

-

promovare onlinespot_img

 

20 septembrie, București, anul de grație  2020

După ce ați observat numerologic faptul că ne aflăm într-o zi specială marcată cu 20 20 20, să trecem și la șah.

Clubul Studențesc Medicina Timișoara a câștigat  Superliga de șah, Campionatul Național pe echipe.

Clubul din Timișoara s-a impus la Open și la Feminin.

Snagovul a găzduit cea mai importantă competiție de șah pe echipe din țara noastră, finalele Campionatelor Naționale de șah, atât la masculin, intitulat secția Open, dar și la feminin.

Este de remarcat că au participat cei mai buni șahiști care activează cu mare succes în țara noastră. Dar nu numai atât. Cluburile au dreptul, conform regulamentelor în vigoare, care se aplică în competițiile pe echipe să legitimeze jucători de valoare de peste hotare.

Sigur, noi suntem mai obișnuiți cu actualitatea fotbalistică, din țara noastră, acolo unde, ca și în alte state, grupările legitimează fotbaliști din alte state.

Tot așa se întâmplă și la șah.

Este de remarcat că a fost vorba despre prima competiție majoră unde s-a jucat față în față, după mai multe luni de confruntări naționale și internaționale, doar prin intermediul calculatoarelor.

Pentru că am trecut la domeniul online. Iată o noutate importantă.

În aceste zile are loc un eveniment de importanță continentală, cu semnificație europeană.

Este vorba despre Campionatul European online de șah pentru juniori.

În urma unei riguroase selecții la nivel național a fost stabilit lotul jucătorilor din țara noastră.

Tinerii ce reprezintă țara noastră joacă din trei centre importante din România, și anume Bucureștiul, dar și două orașe din provincie. Este vorba de Iași, acolo unde este o puternică comunitate de șahiști tineri, precum și o parte importantă din oamenii care conduc, în această perioadă, destinele Federației Române de Șah. Al treilea oraș este Aradul. Și el posesor a numeroase tinere talente șahiste .

Campionatul European online pentru juniori, grupa de 15 copii care joacă în București, se dispută în  Sala ce poartă numele de Gheorghe Hagi de la etajul numărul opt din sediul Ministerului Tineretului și Sportului. Mai sunt 3 la Iași, iar restul la Arad.

Arbitrii de sala români sunt: la Iași Vladimir Danilov, la Arad Alin Câmpeanu, la București Dinu Nicula.

Acestea au fost competițiile șahiste care țin de perioada trecutului, dar au loc și în prezent, chiar când citiți dumneavoastră aceste rânduri.

După trecut și prezent, în mod normal să aruncăm o privire de vultur și spre viitor, pentru a descoperii care sunt viitoarele competiții din cadrul disciplinei intitulate elegant sportul minții, adică șahul.

Aici se remarcă următorul eveniment:

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE ȘAH SATU MARE ediția a-VII-a 2020, competiție ce se va desfășura în perioada  02-11.10., tot anul de grație 2020.

Organizatori acestui festival : C.S. Voința Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Local Satu Mare prin Centrul Cultural G.M. Zamfirescu Satu Mare

LOC DE DESFĂȘURARE (turneele A, B si C): Casa Meșteșugarilor Satu Mare (strada Ștefan cel Mare)

SISTEMUL DE JOC : ELVEȚIAN, 7 runde –  90  minute/jucător+30 secunde bonus/mutare începând cu prima mutare.

Aceasta a fost actualitatea șahistă de astăzi. Să aveți parte numai de bucurii autentice!

Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Speranțe mari după înfrângere

Dacă ieri am formulat o invitație la dans, astăzi vă invit să faceți puțină mișcare în alt ritm. Este...

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XVIII). Sadoveanu intervine: nebunul va fi „adjutant”, iar calul – „cavaler”

„Revista de Șah”, recent devenită „organ oficial al Federației Române de Șah”, publică în deschiderea acestui număr, 2/ 15...

Agitata mea viață secretă de care habar n-aveam

Pachetul meu e gata; trebuie doar să-l ridic. Nu-mi amintesc să-l fi comandat, dar poate mi-a scăpat ceva, mai...
promovare onlinespot_img

Sculptura în mai multe ipostaze

Este aniversarea unui mare sculptor. Doamna Elena Surdu Stănescu. Un artist cu multiple premii la nivel mondial. Mă gândesc...

UN NOU SUCCES AL ȘAHULUI ROMÂNESC – SUNTEM ÎN SUPERFINALA „Nations League”!

România învinge Polonia și merge în superfinala competiției online de șah "Nations League" 18 august, 2020 Stimați cititori, iubitori ai șahului...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi