Șah Șah clasic: Magnus, campionul mondial, a fost învins după...

Șah clasic: Magnus, campionul mondial, a fost învins după 26 de luni

-

promovare online

Șah clasic: Magnus a fost învins după 26 de luni
12 octombrie 2020
Norvegianul Mangus Carlsen, cel mai bun jucător de șah al planetei Pământ, actualul triplu campion mondial la șah clasic, rapid și blitz, a pierdut după 2 ani și două luni o partidă de șah clasic.
În cadrul turneului Altibox Norway Chess, tânărul Jan-Krzysztof Duda (22 de ani, Polonia, locul 15 mondial) l-a învins pe Magnus Carlsen după o partidă foarte interesantă.
https://chess24.com/…/altibox-norway-chess-2020/9/1/1.

Magnus este un tip care face destul de urât când pierde o partidă de șah , indiferent dacă e clasică, rapid, ori blitz.
Îmi aduc aminte de niște conferințe de presă ținute de el, după rarele ocazii în care a pierdut la o competiție sau alte. Era violent, asta în cazul fericit în care apărea în fața gazetarilor sportivi. Au fost și cazuri în care organizatorii și ziariștii au fost lăsați cu ochii în soare, de către acest fost teribil copil al șahului mondial. Actualmente este un foarte serios purtător de barbă. Nu am aflat încă dacă s-a înscris oficial în Asociația Purtătorilor de Barbă din Norvegia, dar dacă nu a făcut acest gest, are toate șansele să fie amendat pentru purtare ilegală de podoabă păroasă. Oare cât o fi cotizația lunară la asociația asta? Rămâne să ne documentăm temeinic și vă comunicăm urgent rezultatele investigațiilor.
Dar să nu uităm că suntem în pandemie. Deci trebuie să știți că…
Magnus Carlsen, campionul mondial en titre la şah, consideră că în ţara sa Norvegia, ”autorităţile au reacţionat rapid’ pentru a stopa răspândirea coronavirusului şi că menţin situaţia sub control, relatează EFE.

Carlsen, nr. 1 mondial începând cu 2011, urmează să-şi apere titlul mondial la sfârşitul anului, la Dubai, cu învingătorul din Turneul Candidaţilor de la Ekaterinburg..

Într-un interviu pentru El Mundo, Carlsen a dezvăluit că a suferit o răceală uşoară, dar nu are niciun motiv să suspecteze că are legătură cu virusul Covid-19. Norvegianul stă în izolare în locuinţa lui din Oslo.

“Ţara mea a fost afectată (de coronavirus) mai devreme decât era de aşteptat din cauza întoarcerii turiştilor infectaţi în staţiunile de schi în străinătate, dar, atunci când s-a ştiut de pandemie, autorităţile au reacţionat rapid şi se pare că au situaţia sub control”.

Despre organizarea Turneului Candidaţilor, Carlsen a opinat că FIDE s-a aflat într-o situaţie ingrată, atunci când a autorizat competiţia când restul competiţiilor din lume au fost amânate sau anulate: ”Au trebuit să ia o decizie complicată şi este greu de criticat startul turneului. Au fost luate măsuri de securitate şi amânarea lui ar fi avut consecinţe semnificative pentru jucători, atât în ciclul curent cât şi în cele următoare. Ghinionul a fost că restricţiile de călătorie au apărut pe 27 martie, dar fanii din întreaga lume au apreciat desfăşurarea unui eveniment sportiv important”.

Carlsen a adăugat că în actualele condiţii de izolare, speră ca tot mai mulţi oameni să joace şah în familie sau online.
Acestea sunt cuvintele celui mai bun șahist al planetei.
El urmează să își pună titlul în joc. Vom urmări pas cu pas acest proces și sperăm să ținem la curent cu evenimentele pe toți cititorii revistei noastre.
Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Un vis: Am devenit cetățean de onoare la Breaza

În data de 24 martie 2021, domnul Alexandru Cazan, managerul Centrului Cultural ,,Ion Manolescu” din Breaza mi-a oferit Placheta...

Săptămâna în șah: 11-17 ianuarie 2021

Marele maestru georgian Baadur Jobava a câștigat prima ediție a turneului de șah online Cappele, organizat de clubul de...

Invitație la o expoziție de caricatură

Motto: ,,Nimic nu unește oamenii mai mult ca râsul” Tolstoi Dacă trăim într-o Românie a paradoxurilor, într-o epocă în care...
promovare online

‘Naked’: O provocare picturală irezistibilă

Până pe 11 iunie, Elite Art Gallery vă propune o provocare artistică semnată Nadejda Lungu. Pictorița s-a născut în...

European Chess Union – European Online Corporate Championship

Campionatul european de șah online corporativ 2020 va avea loc în perioada 3 - 4 octombrie 2020. Evenimentul este deschis...
promovare online

business

promovare online:

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi