Șah România obține trei victorii în ,,LIVE CHESS EUROPEAN LEAGUE”

România obține trei victorii în ,,LIVE CHESS EUROPEAN LEAGUE”

-

promovare online

8 septembrie 2020

România obține trei victorii în competiția online intitulată ,,LIVE CHESS EUROPEAN LEAGUE”.

Chiar dacă am intrat într-o perioadă în care competițiile de șah față în față, cu tablă și 16 piese, sunt din ce în ce mai numeroase, turneele din spațiul virtual continuă și ele în ritm alert.

Astăzi consemnăm trei noi victorii obținute de șahiștii tricolori în competiția online intitulată ,,LIVE CHESS EUROPEAN LEAGUE”.

Marian Tudorache, președintele Comisiei Șah Online ne oferă detalii: ,,Romania Chess Federation vs Team of Czech Republic, scor: Bullet 61-45, Blitz 63,5-48,5, Rapid 53-27. România este, în momentul de față,  pe locul doi, după Rusia, în clasamentul “LIVE CHESS EUROPEAN LEAGUE”, prima divizie”.

Trebuie să subliniem, în mod clar, faptul că România continuă șirul evoluțiilor bune în șahul online la nivel internațional.

Să nu uităm, în context,  că este vorba de ediția a doua a acestei competiții. În prima ediție am fost pe locul numărul 4 după echipele care reprezentau următoarele state: Rusia, Ucraina si Serbia.

Tot la șah online am câștigat Olimpiada cluburilor (este o a treia competiție la care participam) și recent cea mai importanta dintre cele trei competiții, Nations League.

Acum, rămâne să compară cele două sisteme de joc, adică partidele desfășurate prin calculator, în spațiul virtual, în față cu jocul real, față în față, cu tablă și piese albe și negre.

,,Cioplesc” la acest text despre sportul preferat, adică șahul, dar la finalul acestor rânduri, gândul îmi zboară la …fotbal.

Să va dau și argumentele necesare. Mă bucură mult victoria lui Mirel Rădoi, în calitate de selecționer al primei reprezentative a României. Doamne, de când tot așteptăm un asemenea rezultat!

Reprezentativa României a învins, luni seară, la Klagenfurt, cu scorul de 3-2 (1-1), selecţionata Austriei, într-un meci din etapa a doua a grupelor Ligii Naţiunilor.

Tricolorii au făcut un meci foarte bun şi au reuşit să câştige în faţa favoritei grupei prin golurile marcate de Denis Alibec (3), Dragoş Grigore (51) şi Alexandru Maxim (70), respectiv Christoph Baumgartner (17), Karim Onisiwo (81).

Selecţionerul Mirel Rădoi a alcătuit o formulă mult mai echilibrată faţă de meciul cu Irlanda de Nord, schimbând cinci jucători.

Apoi, mai este un argument pentru azi.

Pe 8 septembrie 1941, se năștea fostul mare jucător al Rapidului Dan Coe.

Crescut la juniorii Rapidului și cu peste 200 de meciuri în tricoul echipei mari, între anii 1961-1971, campion cu giuleștenii în 1967, Dan Coe a fost unul dintre cei mai reprezentativi jucători din istoria de 97 de ani a clubului giuleștean.

A fost unul dintre artizanii calificarii naționalei României la Campionatul Mondial din 1970, desfășurat în Mexic.

În 1969, l-a avut adversar direct pe marele Eusebio, într-o partidă România – Portugalia.

În 1981, la Koln, ne-a părăsit și s-a alăturat Galeriei din Ceruri.

Cam acestea au fost subiectele…. Acum, revenim la șah deoarece la finalul acestei săptămâni vom avea cei mai buni șahiști la Snavog, unde are loc un campionat pe echipe, ceea ce este cunoscut ca Superligă.

Cei mai buni să câștige!

Aristotel Bunescu – UZPR

 

 

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Adrian Sârbu lansează la 1 septembrie postul de televiziune Aleph News

Astăzi, prima zi de toamnă bogată pentru dumneavoastră,  -  eu așa doresc să fie și așa va fi -...

Războiul de 100 de ani: acum și la doză

Oricât de opuse le-ar fi interesele la un moment dat, nu e deloc imposibil ca relația dintre doi oameni...

Știi că ești și ceea ce citești?

Voi începe cu o mărturisire, surprinzătoare pentru cineva care scrie despre dezvoltare personală în era digitală. Nu am avut...
promovare online

Dorian Galbinski: „Eu am venit deja anticomunist la BBC, nu am devenit anticomunist acolo”

Jurnalistul BBC Dorian Galbinski a declarat în cadrul emisiunii „Raftul Atenei” că tranziția României de la comunism la democrație...

Cu gândul la cultură

Motto: ,,Vreme trece, vreme vine,/ Toate-s vechi şi nouă toate;/ Ce e rău şi ce e bine/ Tu te-ntreabă...
promovare online

business

promovare online:

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi