ȘahRomânia a obținut două medalii la Campionatul Uniunii Europene...

România a obținut două medalii la Campionatul Uniunii Europene de șah pentru copii și cadeți  

-

promovare onlinespot_img

 

În perioada 14 – 22 august s-a desfășurat în Republica Cehă, la Kouty nad Desnou, Campionatul Uniunii Europene de șah pentru copii și cadeți la categoriile U8, U10, U12 și U14. Cei doi reprezentanți ai României au obținut rezultate remarcabile. Andrei Negrean, legitimat la Clubul Central de Șah București, a obținut medalia de argint la categoria U8  iar Teodor-Cosmin Nedelcu, legitimat la SCM Gloria Buzău,  a obținut medalia de bronz la categoria U14.

În imagine, cei doi medaliați.

Felicitări jucătorilor, antrenorilor, familiilor care îi susțin, cluburilor de la care provin!   Mult succes în continuare!

x  x  x

România la prima Olimpiadă de șah online

 

România a terminat cu un rezultat bun participarea la  prima Olimpiadă de șah.

În dorința de a avea detalii de la prima sursă, iată ce spune domnul Marian Tudorache, Presedinte Comisia Sah Online despre acest eveniment:

 

Se incheie cu un rezultat bun evolutia Romaniei la prima Olimpiada Online organizata de FIDE, pe serverul Chess.com. Le multumim tricolorilor pentru ca ne-au reprezentat bine in competitie.

Lotul olimpic online al Romaniei:

GM Lupulescu Constantin (FIDE Rapid 2638)

GM Parligras Mircea-Emilian (2602)

IM/WGM Bulmaga Irina (2351)

IM/WGM Peptan Corina-Isabela (2355)

GM Deac Bogdan-Daniel (2556)

WFM Lehaci Miruna-Daria (1847)

GM Miron Costin-Lucian (2467)

IM Gavrilescu David (2398)

WGM Cosma Elena-Luminita (2244)

WGM Sandu Mihaela (2185)

IM Costachi Mihnea (2339)

WCM Bucur Denisa-Andreea (1751)

Capitan echipa: GM Berescu Alin-Mile

Oficial federatie: GM Ionescu Constantin

Echipa noastra a trecut de faza grupelor in care a fost inscrisa (Divizia 2), fara prea multe emotii. O singura infrangere in ultima runda cu Moldova, echipa incomoda si ambitioasa, avand la prima masa pe GM Victor Bologan. Dar situatia noastra, in acel moment, era deja clara si calificarea obtinuta. Au fost doua egaluri, cu Grecia (pare a fi revelatia acestei Olimpiade) si Slovacia.

Victorii la restul echipelor din grupa. Primele trei clasate au obtinut calificarea in Top Division.

 

In Top Division datele s-au schimbat. O grupa dificila, avand cap de serie Rusia, cu un lot (GM Grischuk nr.1) care lasa putine idei, despre cine va fi prima in grupa. Foarte puternice si Armenia (cu GM Aronian nr.1), Anglia (GM Adams nr.1), Bulgaria (GM Delchev nr.1) sau Croatia (GM Saric nr.1). Turcia o alta echipa incomoda cu GM Solak la prima masa.

Am pierdut cu Rusia, Armenia si Bulgaria dupa partide extrem de disputate. Am invins cu ceilalti, victoriile cu Anglia si Croatia fiind remarcabile.

Au fost momente exceptionale si tricolorii ne-au tinut langa ei prin evolutii, in care s-au depasit si au luptat chiar si in situatii foarte grele.

Putem spune, ca am fost scosi (oarecum) si de un joc de rezultate, incheind pe locul 4, la egalitate cu locul 3, Armenia, care sa fim obiectivi si sa recunoastem, ca ne-a invins.

Poate cele doua momente nefericite au fost meciul nostru cu Bulgaria si meciul Bulgaria-Armenia.

Oarecum surprinzator, bulgarii au castigat cu armenii, in timp ce la Romania-Bulgaria, pe masa junioarelor am trecut de la extaz la agonie. In criza de timp, junioara noastra (foarte bune rezultate pe tot parcursul competitiei), dupa o prestatie excelenta (dar si foarte mult timp consumat) a ales captura gresita si a primit mat. Adversara sa era mult mai bine cotata dar a fost protejata de multa, foarte multa sansa. Nu avea sa fie singura drama si nimeni nu a fost ocolit de momente nefaste. Victoriile dar si infrangerile sunt ale echipei.

Un clasament final Top Division, care arata bine pentru noi. Suntem intre primele 20 sau chiar 16 din lume. Ar fi aratat foarte bine sa fi mers in Play-off si am fost atat de aproape.

 

Sunt aspecte multiple, frumoase, de competitie adevarata, cu emotii, bucurii si momente nefericite. In mod inspirat s-a organizat o transmisie live (coordonata de IM Banzea) cu numerosi invitati, de prestigiu si valoare in sahul nostru. Chiar si pe chat s-a conversat si de asemenea si-au exprimat parerea pe langa iubitorii sahului, personalitati ale jocului din Romania.

Totul insumat, putem spune ca a fost o experienta interesanta iar cei care ne-au reprezentat, au facut-o bine. Sperantele noastre atat la tabla cat si online, sunt justificate catre rezultate, care sa bucure pe toti iubitorii sahului din Romania.

Vrem să multumim domnului Tudorache pentru această evocare.

A fost un eveniment aparte. După cum cunoașteți, important este să participi la o Olimpiadă!

x                  x                       x

Divizia A la Șah

Consiliul Director Federației Române de Şah a aprobat  ca ediția 2020 a Campionatului Naţional de șah pe echipe – Divizia A, să se desfășoare la Pecica în județul Arad.

Campionatul va avea loc în perioada 21 – 25 septembrie 2020.

Ritmul de joc va fi de 45min +30sec/mutare.

Partidele se vor desfășura în aer liber la Pavilioanele Pieței Agroalimentare Pecica în organizarea ACS Șahistul Pecica.

x  x   x

SUPERLIGA DE ȘAH  ESTE PROGRAMATĂ ANUL ACESTA  LA SNAGOV

Consiliul Director FRŞah a aprobat  ca locaţie pentru desfăşurarea Campionatului Naţional de șah rapid și blitz pe echipe și a Campionatului Național de șah clasic pe echipe (m,f) – Superliga, Complexul Casa Alex din Snagov.

CN șah rapid și blitz pe echipe se va desfăşura în perioada 11-12 septembrie. Ritmul de joc va fi la șah rapid 10 min +10 sec/mutare, iar la blitz 3 min+2 sec/mutare.

CN șah clasic pe echipe – Superliga va avea loc în intervalul 13 -17 septembrie 2020.

Ritmul de joc va fi de 45min +30sec/mutare.

Competițiile se vor desfășura în aer liber pe terasele Complexului Casa Alex în organizarea CS Tinerii Maeștri București și Fundația Astral.

Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Șahul hibrid ia amploare

Șahul online sub supravegherea unor arbitri nu ajută doar la prevenirea trișatului, ci oferă și oportunitatea de a juca...

MM ucrainean Andrii Baryshpolets candidează la președinția FIDE

Rusul Arkady Dvorkovich candidează din nou la șefia FIDE, susținut fiind de fostul campion mondial Viswanathan Anand. Având în...

Hikaru Nakamura, de neoprit la Titled Tuesday

MM Hikaru Nakamura a câștigat Titled Tuesday, pe 25 ianuarie, cu un scor de 10/11, după ce a câștigat...
promovare onlinespot_img

Anomalie de pandemie

Mi-a plăcut gestul lui Daniil Dubov la Wijk aan Zee: a refuzat să joace cu mască și a pierdut...

Medaliații la Tokyo au fost felicitați de familia regală a României

Suntem deja bine intrați în brumărel. Căldura zilelor când oamenii mergeau pe stradă în tricou sau pantaloni scurți a...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi