ȘahRomânia a învins Canada. India și Rusia, aur la...

România a învins Canada. India și Rusia, aur la Olimpiada online  

-

promovare onlinespot_img

31 august, 2020

Știrile bune nu vin niciodată singure, așa că, după deschiderea oficială a sezonului competițional de șah cu tablă, piese și adversarul față în față, cu respectarea condițiilor stabilite de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, suntem azi în postura de a vă aduce o nouă știre bună pentru marea familie a șahiștilor din țara noastră.

România a învins Canada și în meciul amical numărul 3 de șah online.

 

De data asta, șahiștii din țara noastră s-au impus cu scorul de 45,5- 34,5, după cum ne-a informat domnul Lucian Jugaru, arbitrul acestei confruntări.

Întâlnirea dintre șahiștii din cele două state a avut loc pe platforma playchess.com

Au participat sportivi calificați în cadrul campionatului național online.

Sigur, nu a fost satisfacția de a cunoaște reacțiile emoționale ale adversarului, jucătorii nu s-au putut plimba printre mesele de joc. În schimb, spre deosebire de alte sporturi unde este prezent contactul fizic între adversari, șahul a putut desfășura mai multe competiții, a fost o bogată activitate de șah online în ultimele săptămâni cu victorii de prestigiu, dar și înfrângeri pentru a menține echilibrul.

 

India și Rusia au fost declarate câștigătoare ale Olimpiadei de șah online

Final neașteptat pentru iubitorii șahului din întreaga lume.

Marea finală a primei Olimpiade de șah online s-a terminat nedecis, iar președintele federației internaționale de specialitate a decis să acorde medalii de aur atât jucătorilor din India, dar și celor din Rusia.

Iată câteva detalii provenite de la FIDE.

După un scor de egalitate,  3-3 în prima rundă, desfășurarea finalei în Olimpiade de șah online a fost perturbată grav de o întrerupere a legăturilor de internet, care a afectat mai multe țări, inclusiv India, informează site-ul oficial al federației internaționale de specialitate.

 

Arkady Dvorkovich, președintele FIDE, a decis analizând această situație fără precedent, să acorde medalii de aur ambelor echipe finaliste la ediția 2020 a Olimpiadei de șah online.

„Olimpiada de șah online a fost afectată de o întrerupere globală a internetului, care a afectat grav mai multe țări, inclusiv India. Doi dintre jucătorii indieni au fost afectați și au pierdut conexiunea, când rezultatul meciului era încă neclar. Comitetul de apel a examinat toate dovezile furnizate de Chess.com, precum și informații adunate din alte surse despre această întrerupere a internetului. În calitate de președinte FIDE am decis să acordăm  medalii de aur ambelor echipe „. Aceasta este declarația președintelui FIDE.

 

Reamintim că România s-a calificat în Top Division la această Olimpiadă 

Un clasament final Top Division, care arată bine pentru noi. Suntem între primele 20 sau chiar 16 echipe din lume. Ar fi aratat foarte bine să fi mers în Play-off și am fost atât de aproape.

Sunt aspecte multiple, frumoase, de competiție adevarată, cu emoții, bucurii și momente nefericite. În mod inspirat s-a organizat o transmisie live (coordonata de IM Banzea) cu numeroși invitași, de prestigiu și valoare în șahul nostru. Chiar și pe chat s-a conversat și de asemenea și-au exprimat părerea pe lânga iubitorii șahului, personalități ale jocului din România.

Totul însumat, putem spune că a fost o experiența interesantă, iar cei care ne-au reprezentat, au făcut-o bine. Speranțele noastre atât la tablă, cat și online, sunt justificate câtre rezultate, care să bucure pe toți iubitorii șahului din România. Au fost opiniile domnului Marian Tudorache, Președinte Comisia Șah Online.

 

Așadar o victorie a României cu echipa Canadei și un final neașteptat la Olimpiada online.

 

Aristotel Bunescu – UZPR

 

 

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Farmecul discret al stampelor japoneze

Boierițe și boieri dumneavoastră. Vă semnalez un important eveniment plastic din aceste zile. Dar, mai întâi puțină istorie recentă,...

Care e cea mai frumoasă partidă de șah din istorie?

Șahul este un joc complex și are o „vârstă” de peste un mileniu. Fiind un joc „nemuritor”, șahul are...

Favoriții de la Euro 2020

Și la acest campionat european de fotbal favoritele se aleg dintre țările vestice, Franța, Olanda, Italia sau Germania. De...
promovare onlinespot_img

Schimbările climatice globale – cel mai mare risc cu care se confruntă umanitatea

Cu doar câteva zile înainte ca la Glasgow să înceapă Conferința ONU COP26 asupra schimbărilor climatice, sintagma schimbări climatice...

Cât de periculoasă este scăderea nivelului de oxigen din lacurile din întreaga lume? 

Nivelul oxigenului din apele lacurilor din întreaga lume este în scădere. Acest fenomen poate duce la ”sufocarea” faunei sălbatice...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi