România a câștigat prima ediție a competiției de șah...

România a câștigat prima ediție a competiției de șah online „Nations League”

-

promovare onlinespot_img

București, 24 august, 2020

Doamnelor și domnilor,
Mare veste din șahul românesc pentru revista noastră.
Am câștigat prima ediție a competiției de șah online „Nations League”

România a câștigat, duminică seara, prima ediție a competiției de șah online „Nations League”, după dubla victorie din superfinala cu echipa din Kazakhstan.


promovare online:

Marian Tudorache, președinte Comisia Șah Online, ne oferă detalii:

Hai România!

„Victorie! România a câștigat prima ediție a competiției de șah online „Nations League”, organizată de Chess.com. În finala cu Kazakhstan am înregistrat victorii în ambele meciuri. La șah Rapid 51-35, iar la șah Blitz 44,5-37,5.

Competiția este cea mai importantă pentru națiuni, în formatul deschis (număr de mese nelimitat).
România a câștigat toate meciurile jucate în această ediție, 16 la număr.
Felicitări jucătorilor care au fost prezenți la meciuri (aici includ și pe cei care uneori nu au prins loc la mesele de joc) și tuturor celor care ne-au susținut, chiar și cu gândul.”

Iată că deși are multe dezavantaje – nu simți emoțiile săli, nu vezi adversarul, nu te poți plimba printre mese, nu vezi tabla tradițională cu piesele aferente, cele cu care joci și te antrenezi de ani de zile – șahul online aduce și bucurii.

Felicitări tuturor! Hai Româniaaaaaaaaaaaa!

Aristotel Bunescu – UZPR


Alte stiri din sah:

Șah la malul mării: Antrenamente la Școala Marilor Maeștri august 2020

Oamenii din marea familie a șahiștilor știu că vara este anotimpul dedicat competițiilor organizate, în fiecare an, la malul Mării Negre.
În acest sezon, din motive prea bine cunoscute de toți, competițiile de șah real au fost anulate de tot, iar întâlnirea cu litoralul a rămas doar în sectorul vise frumoase.

Iată însă că încet, încet visul începe să devină realitate.
Unul dintre argumente este noul program intitulat Școala Marilor Maeștri, de la Eforie Nord. Alin Berescu, unul dintre organizatorii Școlii Marilor Maestri, ne oferă o imagine de la antrenamentele care au avut loc luni.

Asociația Județeană de Șah Timiş în colaborare cu Federația Română de Șah derulează prima acţiune pe anul 2020 în cadrul proiectului naţional ŞCOALA MARILOR MAEŞTRI la Eforie Nord – Complexul Marea Neagră, în perioada 23-29 august.

Complexul Marea Neagră se află la 1km de plajă, 750m de Lacul Belona şi la 450m de Gara Eforie Nord. Acţiunea se adresează juniorilor de perspectivă în performanţă, precum şi juniorilor începători. Juniorii sunt împărţiţi în grupe valorice. Ele sunt alcătuite strict în ordinea ELO-urilor din lista oficială FIDE apărută pe 1 august 2020.

Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Scrisorile lui van Gogh

Ceea ce vedeți în această imagine este reproducerea unei pagini dintr-o scrisoare din 1881 a lui Vincent van Gogh...

Revista Chess Corporate Pallas Athena – Editia Pilot

Editia Pilot / 9 - 22 iulie 2020 Cuprins: Editorial: Despre Pallas Athena - Cezar Iulian ArmasuArticol: Posta redactieiEvenimente: Eveniment business...

Secretul lui Bobby Fischer (partea a doua)

Cu 50 de ani în urmă, în data de 20 iulie 1971, Bobby Fischer și Bent Larsen au jucat...
promovare onlinespot_img

Meseriași de limbă mută

Nu trebuie să te superi și nici să te enervezi dacă nu mai dai de meseriașul cu care te-ai...

Invitație la MȚR: Vernisajul expoziției personale de pictură Gheorghe I. Anghel

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă joi, 5 august 2021, de la ora 18.00, la vernisajul expoziției personale...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi