ȘahDiagrama săptămâniiRitmul cardiac al jucătorilor de șah

Ritmul cardiac al jucătorilor de șah

-

promovare onlinespot_img

Compania World Chess a dezvoltat un instrument care urmărește ritmul cardiac al jucătorilor prin semnale video (fără a fi nevoit să poarte un dispozitiv de urmărire a pulsului).

Pe data de 30 martie 2022, în Berlin, Germania, în decursul transmisiei oficiale a rundelor finale ale FIDE Grand Prix Series, indicatorul ritmului cardiac al jucătorilor a fost folosit pentru prima dată, potrivit World Chess, organizatorul seriei.

A fost prima dată când ritmul cardiac al jucătorilor a fost măsurat și afișat în decursul unui turneu internațional de șah. Monitorizarea a permis spectatorilor să înțeleagă mai bine emoțiile și sentimentele adevărate ale jucătorilor (în măsura în care acestea se reflectă în ritmul cardiac) – o perspectivă rară asupra psihologiei jucătorilor de șah de elită care sunt antrenați și pricepuți în a nu-și arăta ce simt cu adevărat.

Prin adăugarea unui indicator al ritmului cardiac, World Chess a adus o nouă dimensiune transmisiunii de șah și deschide o nouă pagină a modului în care fanii urmăresc șahul. Până acum, singura modalitate de a afla despre emoțiile jucătorilor într-un moment specific tensionat era să-i întrebați despre asta într-o conferință de presă de după joc, iar jucătorii vorbesc rar despre emoții. Cu un monitor al ritmului cardiac în transmisie, spectatorii pot simți emoțiile jucătorilor în timp ce partida se desfășoară.

Pentru a măsura cu precizie ritmul cardiac fără a deranja jucătorii, World Chess a implementat o tehnologie AI personalizată, similară cu cea folosită de spitale pentru a urmări vitalele pacienților prin video. Este pentru prima dată când o astfel de tehnologie este utilizată în emisiunile sportive. Inteligența artificială a fost instruită să citească modificări aproape invizibile ale reflexiilor culorii pielii care se modifică în funcție de ritmul cardiac al unei persoane.

„Jocurile de șah sunt palpitante, pline de emoții și adesea furie sau dezamăgire, dar nu poți vedea asta în timpul difuzării pentru că jucătorii sunt determinați să o ascundă. Suntem bucuroși să adăugăm un strat de sensibilitate umană, astfel încât spectatorii să poată avea o perspectivă asupra stării de spirit a jucătorilor lor preferați”, a spus Ilya Merenzon, CEO World Chess.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

M de la Murphy, o nouă premieră în Programul 9G la TNB al Teatrului Național ”I.L.Caragiale” din București

M de la Murphy, producția numărul 16 din Programul 9G la TNB, dedicat în exclusivitate tinerilor neangajați în instituții...

Avanpremieră la Festivalul Chess Corporate Pallas Athena

Avanpremieră la Festivalul de Șah Corporate Pallas Athena Simultan de șah susținut de Marele Maestru Internațional Mihail Marin,  la 17...

Trofeele la șah rapid și blitz, pe echipe

14 septembrie 2020 Gata, linie dreaptă pentru primele competiții de șah adevărat. Partidele online sunt interesante, dar nu se compară...
promovare onlinespot_img

UPTADE BREAKING NEWS! PRIMUL C.M. DE ȘAH CORPORATE. INTRĂ ÎN JOC MAGNUS CARLSEN, CAMPIONUL MONDIAL

Federația Internațională de Șah are bucuria de a anunța primul Campionat Mondial de Șah Corporate, care va avea loc...

Festivalul Internațional de Șah de la Poiana Brașov

Ediția a V-a a Festivalului Internațional de Șah organizat de C. S. Șah Club Brașov s-a încheiat în acest...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi