ȘahDiagrama săptămâniiRitmul cardiac al jucătorilor de șah

Ritmul cardiac al jucătorilor de șah

-

promovare onlinespot_img

Compania World Chess a dezvoltat un instrument care urmărește ritmul cardiac al jucătorilor prin semnale video (fără a fi nevoit să poarte un dispozitiv de urmărire a pulsului).

Pe data de 30 martie 2022, în Berlin, Germania, în decursul transmisiei oficiale a rundelor finale ale FIDE Grand Prix Series, indicatorul ritmului cardiac al jucătorilor a fost folosit pentru prima dată, potrivit World Chess, organizatorul seriei.

A fost prima dată când ritmul cardiac al jucătorilor a fost măsurat și afișat în decursul unui turneu internațional de șah. Monitorizarea a permis spectatorilor să înțeleagă mai bine emoțiile și sentimentele adevărate ale jucătorilor (în măsura în care acestea se reflectă în ritmul cardiac) – o perspectivă rară asupra psihologiei jucătorilor de șah de elită care sunt antrenați și pricepuți în a nu-și arăta ce simt cu adevărat.

Prin adăugarea unui indicator al ritmului cardiac, World Chess a adus o nouă dimensiune transmisiunii de șah și deschide o nouă pagină a modului în care fanii urmăresc șahul. Până acum, singura modalitate de a afla despre emoțiile jucătorilor într-un moment specific tensionat era să-i întrebați despre asta într-o conferință de presă de după joc, iar jucătorii vorbesc rar despre emoții. Cu un monitor al ritmului cardiac în transmisie, spectatorii pot simți emoțiile jucătorilor în timp ce partida se desfășoară.

Pentru a măsura cu precizie ritmul cardiac fără a deranja jucătorii, World Chess a implementat o tehnologie AI personalizată, similară cu cea folosită de spitale pentru a urmări vitalele pacienților prin video. Este pentru prima dată când o astfel de tehnologie este utilizată în emisiunile sportive. Inteligența artificială a fost instruită să citească modificări aproape invizibile ale reflexiilor culorii pielii care se modifică în funcție de ritmul cardiac al unei persoane.

„Jocurile de șah sunt palpitante, pline de emoții și adesea furie sau dezamăgire, dar nu poți vedea asta în timpul difuzării pentru că jucătorii sunt determinați să o ascundă. Suntem bucuroși să adăugăm un strat de sensibilitate umană, astfel încât spectatorii să poată avea o perspectivă asupra stării de spirit a jucătorilor lor preferați”, a spus Ilya Merenzon, CEO World Chess.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Invitație muzicală la Castelul Peleș

Eu suimt nevoia de puțină muzică bună până se va anunța, la finalul acestei săptămăni,  propunerea pentru echipa guvernamentală...

Patru bărbați și patru grații au participat la dezbaterea ,,Antreprenoriatul social – căi de finanțare”

Revista Patronatului Român a organizat joi, 11 martie, continuarea dezbaterii cu tema “Antreprenoriatul social” desfășurată cu 7 zile în...

11 premii Emmy pentru ”The Queen’s Gambit”

Seria Netflix „Gambitul Damei” a avut un mare succes și a câștigat în total 11 premii Emmy, printre care...
promovare onlinespot_img

Revista online Chess Corporate Pallas Athena – Numarul 1 – 23 iulie – 6 august 2020

Numarul 1 / 23 iulie - 6 august 2020 Cuprins: Umor: Consultanți de afaceri, lorzi și alte personaje - Cezar Iulian...

Treizeci și două de povestiri șahistice în curs de apariție în librării

Așa cum anunțam într-un articol anterior, la editura Eikon din București este în curs de apariție o carte unicat...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi