ȘahRichard Rapport își schimbă federația în România

Richard Rapport își schimbă federația în România

-

promovare onlinespot_img

Federația Maghiară de Șah este pe cale să-și piardă unul dintre cele mai mari genii ale sale în șah, întrucât Richard Rapport a primit o ofertă irezistibilă de la Superbet.

O companie românească condusă de un proprietar miliardar de origine sârbă i-a propus lui Rapport o ofertă de sponsorizare care să-l ajute să aibă o șansă reală de a câștiga titlul de campion mondial în următorii ani. Rapport locuiește în Serbia de la vârsta de 18 ani, de unde este soția sa Jovana Rapport, și amândoi au decis să-și schimbe federația acum.

Tatăl lui Rapport, Tamas Rapport, a subliniat adesea că Richard are mult mai puțin sprijin decât alți sportivi din Ungaria, precum și că a avut dificultăți în a găsi finanțare. El a confirmat că Rapport va accepta oferta Superbet România și va semna acordul de a juca sub steagul României.

Federația Română de Șah a confirmat astăzi că a început procedura de transfer cu Richard Rapport și soția sa MMF Jovana Rapport.

Cu doar o zi înainte de confirmarea faptului că Rapport își schimbă federația în România, el a decis să se retragă din Norway Chess 2022, pentru a-și pregăti probabil în liniște participarea la Turneul Candidaților la șah 2022.

Richard Rapport a câștigat recent evenimentul FIDE Grand Chess Prix de la Belgrad și, în calitate de jucător al doilea clasat al FIDE Grand Chess Prix, s-a calificat la Turneul Candidaților din acest an, care va avea loc la Madrid în perioada 16 iunie – 7 iulie.

_____________

Foto: Richard Rapport în timpul unei runde a turneului Superbet Chess Classic 2022, București, 9 mai 2022.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Anul 1 din era turismului spațial

Nu știu dacă ați observat, din mijlocul preocupărilor noastre terestre, criza politică, ascensiunea prețurilor la căldură și electricitate, un...

Viktor Orbán, un Donald Trump „mai deștept”

Am dat în ”The New Yorker” peste un interviu interesant despre politicianul dominant al Ungariei, Viktor Orbán. Rând pe...

Viața privită de la mare înălțime

M-am întrebat de multe ori cum este lumea privită de o furmnică? Dar de o girafă? Prima vede frunzele...
promovare onlinespot_img

Foamea de șah

N-ar fi știut să spună exact când a fost deportat. Dar dacă cineva s-ar fi priceput cum să-l ia,...

Marea confruntare a legendelor

Am auzit de confruntarea de idei, de lupta dintre tendințe, de disputa dintre sportivi și așa mai departe. Vă mărturisesc...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi