ȘahDiagrama săptămâniiRichard Rapport atinge cel mai mare nivel al carierei...

Richard Rapport atinge cel mai mare nivel al carierei pe lista Elo din aprilie

-

promovare onlinespot_img

Prima lună de primăvară a fost marcată de etapa a doua a FIDE Grand Prix Series de la Belgrad, câteva campionate naționale și câteva turnee round-robin și elvețiene în Italia, SUA, India și Serbia. Cei care s-au remarcat la aceste evenimente au devenit principalii beneficiari în lista de rating din aprilie.

Singura schimbare notabilă în top-10 Open și top-10 feminin este ascensiunea lui Richard Rapport, care a avut o performanță remarcabilă la Belgrad. Jucătorul maghiar nu numai că a câștigat etapa a doua a Marelui Premiu FIDE și s-a calificat pentru Candidați 2022, dar și-a atins, de asemenea, ratingul maxim al carierei (2762).

Meruert Kamalidenova a acumulat 65 de puncte și a câștigat pe merite această nominalizare lunară. Mai întâi, tânăra din Kazahstan a câștigat 19 puncte în FE Mix Grand Master – B (evenimentul de la Cattolica, Italia, câștigat de Lucas Van Foreest) și apoi a obținut 46 de puncte într-un alt turneu italian Grandiscacchi Kursaal. Aceste realizări au ajutat-o pe Meruert să facă un salt uriaș de pe poziția 95 pe 35 în top-100 feminin.

Sanan Sjugirov, câștigătorul unui turneu Grandmaster de la Belgrad, a câștigat 16 puncte de rating, în timp ce Nodirbek Abdusattorov, care a ocupat locul doi la acest eveniment, și-a îmbunătățit ratingul cu 10 puncte. Întâmplător, ambii mari maeștri au urcat 18 trepte în top-100 Open.

Arjun Erigaisi din India își continuă ascensiunea în clasament după ce a câștigat un titlu național la Kanpur și apoi a câștigat cel de-al 19-lea Delhi International Open. Aceste rezultate excelente se convertesc în 20 de puncte de rating și, deși Arjun a scăzut cu 5 puncte în Golden Jubilee of Independence League, el a urcat unsprezece poziții în top-100 Open.

Illya Nyzhnyk și Sam Sevian s-au clasat pe primul loc la Spring Chess Classics 2022 din Saint Louis și au devenit principalii beneficiari ai acestui eveniment, adunând 11 și, respectiv, 10 puncte. Un alt participant la acest turneu, Dariusz Swiercz, aflat la egalitate pe locul trei a câștigat opt puncte de rating.

Din nou, când vine vorba de numărul absolut de câștiguri de rating, tinerii sunt starurile. Iată câteva realizări impresionante ale tinerelor jucătoare: Sahithi Varshini M (+124), românca Miruna-Daria Lehaci (+82), Katharina Ricken (+62), Candela Francisco Guecamburu (+46), câștigătoarea Campionatului României feminin Alessia-Mihaela Ciolacu (+40), Martyna Wikar (+37), Vignir Vatnar Stefansson (+24) Gukesh D (+23).

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Kant și vaccinarea

Immanuel Kant, de la a cărui naștere se fac azi 297 de ani, a ajuns în perioada de vârf...

‘Oameni de valoare și lichele găsești indiferent de sistem sau națiune’. Profesorul Michael Shafir, invitat la emisiunea ‘Raftul Atenei‘

Profesorul Michael Shafir a declarat la emisiunea „Raftul Atenei” că principalele caracteristici ale regimului marxist din România au fost...

1.000 de zile până la Olimpiada Paris 2024

Am scris recent despre cele 100 de zile până la Olimpiada de iarnă Beijing 2022. Dar, iată, Parisul are...
promovare onlinespot_img

Eveniment business – lansarea oficiala Chess Business Club

In ziua de joi, 30 iulie 2020, va avea loc, la Grand Hotel Continental, incepand cu ora 17:00, un...

Premiera mondială a spectacolului de dans cu povești de viață

Nu știu care este programul dumneavoastră pentru ziua de mâine, 20 august, 2021. Dar, încerc să vă fac și...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi