OpiniiRaluca Strămăturaru candidează la Comisia Sportivilor din Comitetul Internațional...

Raluca Strămăturaru candidează la Comisia Sportivilor din Comitetul Internațional Olimpic

-

promovare onlinespot_img

Între atâtea vești triste, o imagine tonică a optimismului victorios face bine, cu siguranță.


Candidatura Ralucăi Strămăturaru pentru un loc în Comisia Sportivilor a Comitetului Internațional Olimpic (CIO), nominalizată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, a fost aprobată de membrii Comitetului Executiv al forului mondial
Raluca este sportiva română cu cel mai bun rezultat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, de la PyeongChang (Coreea de Sud) locul 7 la sanie.
Pentru cele două locuri vacante din Comisia Sportivilor CIO și-au depus candidatura zece sportive și șapte sportivi din 17 Comitete Olimpice Naționale (CNO), șase sporturi și cinci continente.
Sportivii aleși îi vor înlocui pe Hayley Wickenheiser (Canada), care își termină mandatul la sfârșitul Beijing 2022 și pe Ole Einar Bjørndalen (Norvegia) care a demisionat din comisie în 2016.
Sportivii care concurează la Beijing 2022 vor putea vota pentru reprezentanții lor în Satele Olimpice de la 27 ianuarie (ziua deschiderii satelor) până la 16 februarie 2022.

„Numărul record de candidați și reprezentarea globală sunt un semn puternic că sportivii vor să joace un rol primordial și activ în cadrul Mișcării Olimpice și să-și facă auzite vocea, ceea ce este extraordinar”, a comentat Emma Terho, președinta CIO. „Toți acești candidați aduc o mare valoare comunității sportivilor și vor adăuga un nou set de abilități și expertiză la Comisia sportivilor CIO, indiferent cine va fi ales”, a mai spus Emma.

Raluca Strămăturaru a participat la trei ediţii ale JO de iarnă: Vancouver 2010, Soci 2014 şi PyeongChang 2018. Cel mai bun loc ocupat de ea a fost locul 7 în Coreea de Sud. Strămăturaru a câştigat Cupei Naţiunilor la sanie în două sezoane, 2017/2018 şi 2019/2020.
Să urăm succes reprezentantei din țara noastră!
Aristotel Bunescu
Foto-R. Strămăturaru

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Un doctor în Shakespeare – Dan Grigorescu

14 florar, 2021.  Am trecut gânditor pe lângă Biblioteca noastră din Breaza, rememorând faptul că ieri a fost data...

Șah: Ema și Lia reprezintă superb România!

Șah: Ema și Lia reprezintă superb România! Cititorii care au avut ocazia să ajungă la texte semnate cu numele meu...

Magnus Carlsen, campion al ratingului

După ce a anunțat că nu mai vrea să își apere titlul de campion mondial, s-a spus că Magnus...
promovare onlinespot_img

Olimpiada bizară: Românii au ajuns cu 121 de zile înainte de Beijing 2022

Stimați cititori, astăzi revenim la tema olimpiadei bizare cu un subiect incredibil. Primii reprezentanți ai României la ediția de...

„Românica” de la Biblioteca Națională

Biblioteca Națională a reușit să-și marcheze numai autogoluri la cea mai recentă vizită pe care i-am făcut-o. Cu o...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi