Comunicate de presa / AnunturiProfessional Women's Network România pregătește lansarea Muzeului Femeilor...

Professional Women’s Network România pregătește lansarea Muzeului Femeilor Remarcabile

-

promovare onlinespot_img

București, 25 mai 2022 | Professional Women’s Network România a demarat în această primăvară pregătirile pentru lansarea unuia dintre cele mai ample proiecte ale asociației. Muzeul Femeilor Remarcabile este încununarea a 4 ani de muncă de echipă în slujba completării istoriei românești cu profilul unor doamne care au făcut pionierat în domeniile lor de activitate. Acest proiect a fost pre-lansat în acțiunile PWN România din ultimii ani, fiind prezentat cu ocazia mai multor evenimente, interne si externe, astfel încât comunitatea, contributorii, partenerii și sponsorii noștri să fie în permanență informați privind progresul Muzeului.

Misiunea PWN România este atingerea echilibrului de gen în poziții de conducere și una dintre căile prin care ne-am propus să îndeplinim această țintă este promovarea de modele feminine de leadership, care să demonstreze creativitate, inovație, îndrăzneală și determinare, în care tânăra generație să se regăsească și să își găsească forța de a deschide noi drumuri pentru viitor.

Muzeul a fost gândit sub forma unei platforme online, care să facă legătura între trecutul nostru presărat de modele feminine deschizătoare de drumuri în multe domenii și generațiile viitoare care ne dorim să își găsească puterea și inspirația în aceste povești scoase la lumină. Proiectul creat de comunitatea extinsă a PWN România a plecat de la dorința de a transmite mai departe moștenirea istorică bogată în lecții și semnificație lăsată de personalitățile feminine ale istoriei noastre.

Acest proiect este rezultatul unei opere colective, realizată de o echipă formată din peste 80 de voluntare si colaboratoare care au cartografiat poveștile de viață ale doamnelor care au marcat istoria României. Efortul lor de cercetare și redare a fost sprijinit prin încheierea unor parteneriate cu o serie de instituții care ne-au oferit acces la arhivele, documentele și materialele audio-video necesare pentru a contura povestea femeilor remarcabile într-o formă cât mai accesibilă publicului de azi.

Menționăm cu acest prilej, că proiectul Muzeului Femeilor Remarcabile este o marcă înregistrată de PWN România la OSIM, protejată de drepturile de proprietate intelectuală, fiind o inițiativă marcată de empatie, autenticitate și echilibru, valori care definesc și PWN România. De aceea, forma finală a Muzeului care va fi prezentată publicului în curând poartă amprenta profundă a leadership-ului echilibrat care le ghidează pe membrele comunității noastre.

PWN România este o asociație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat, a cărei misiune este sprijinirea ascensiunii femeilor în poziții de leadership în vederea accelerării echilibrului de gen în structurile de conducere. Comunitatea PWN România reunește aproximativ 200 de membre aflate în poziții de management sau antreprenoare în peste 20 de industrii, precum și peste 600 de femei în comunitatea extinsă a Asociației.

Printre obiectivele PWN România se regăsesc dezvoltarea potențialului profesional al femeilor, susținerea antreprenoarelor și a aspirantelor către antreprenoriat și împuternicirea economică a femeilor, egalitatea de șanse și diversitatea în structurile de conducere ale societăților.

Principalele programe ale PWN România includ din 2013 un program de Mentorat dedicat femeilor la începutul carierei sau în poziții de mid-management, un  program de educație antreprenorială „Trusa de Instrumente pentru Antreprenoare”, demarat în 2014 şi programe unice din 2016 care oferă femeilor de carieră o pregătire structurată pentru accesarea unei poziții în consiliile de administrație  dezvoltate de Academia Femeilor în Consilii de Administrație.

Înființată în 2011, PWN România este parte a PWN Global, o rețea în care se dezvoltă în ritm alert, depășind peste 3.500 de membre și voluntari în peste 30 de orașe din lume.

Mai multe detalii sunt disponibile pe http://pwnromania.net/, https://www.facebook.com/PWNRomania/ și https://www.linkedin.com/company/pwn-romania/

Random posts

Foto: Cum a fost la lansarea „Șahiștilor”

Într-un cadru elegant și primitor, în „Sala media” a Muzeului Național al Țăranului Român, a avut loc miercuri seară...

Paște verde, Paște roșu

Să nu crezi ce auzi și doar jumătate din ce vezi – e aceasta o replică pe care am...

Viktor Orbán, un Donald Trump „mai deștept”

Am dat în ”The New Yorker” peste un interviu interesant despre politicianul dominant al Ungariei, Viktor Orbán. Rând pe...
promovare onlinespot_img

‘Oameni de valoare și lichele găsești indiferent de sistem sau națiune’. Profesorul Michael Shafir, invitat la emisiunea ‘Raftul Atenei‘

Profesorul Michael Shafir a declarat la emisiunea „Raftul Atenei” că principalele caracteristici ale regimului marxist din România au fost...

Șahul și emanciparea femeilor

În secolul al XVI-lea, Caterina de Medici a devenit regina consoartă a Franței și, mai târziu, regentă sau consilier...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi