ȘahPrimul doctor de șah în România

Primul doctor de șah în România

-

promovare onlinespot_img

Am avut marea șansă să o văd pe Teodora Velea primul doctor de șah din țara noastră. Este un titlu obținut în tristul an care va intra în istorie cu numele de 2020.
Teodora Velea a fost o junioară valoroasă, în prezent predă șah studenților de la UNEFS, ia în 2020 anul obținut titlul de Doctor cu o teză din domeniul șahului.
A apărut la televizor la postul Realitatea PLUS, în cadrul noului format al emisiunii STRATEGII ÎN ALB ȘI NEGRU, care se difuzează în fiecare sâmbătă, de la ora 12, 30. Reluarea emisiunii este programată duminică de la ora 13.30.
Mâine, invitata emisiunii este Maestra Internaţională Raluca Sgîrcea.
Arina Delcea este gazda emisiunii, iar Delia Duca va rezolva și de această dată problema propusă spre rezolvare la finalul săptămânii trecute, chiar de Teodora Velea.
Mâine vom putea degusta episodul trei din noua stagiune a emisiunii care a fost făcută cunoscută în sezonul trecut de către Delia Duca. Sigur, atunci era un alt tip de emisiune.
Te întreabă soția.
– Unde te duci?
– La doamna doctor.
– Te doare ceva ?
– Nu, vreau să îmi spună ceva despre …șah.
– Cum adică despre șah? Nu e doctoriță ?
– Nu. Nu e doctor în domeniul medical. A obținut anul acesta titlu de doctor în șah. Este primul doctor în șah din România!
– Aha.
Deci pot pleca liniștit să mă documentez pentru un nou articol dedicat publicației noastre online.
Primul invitat al Arinei a fost Alexandru Banzea. A fost un tip relaxat în emisiune, se vede că are cuvintele la el, că este un om obișnuit cu ecranele, de la comentariile pe care le face turneelor de șah online.
A urmat o nouă emisiune în care am admirat pe cele trei grații. Arina, Delia și Teodora.
Mâine, sâmbătă 28 noiembrie, 2020, de la ora 12, 30 o nouă serie din fantezia intitulată semnificativ CELE TREI GRAȚII DESPRE ȘAH. În rolurile principale vor fi pe scenă Arina, Delia și Raluca.
Iată că încet, încet, șahul pătrunde din nou pe ecranele televizoarelor, după două sezoane excelente difuzate de Televiziunea Națională, prin intermediul unui mare împătimit al jocului minții. El răspunde la numele Ciprian Crețescu.
În dorința de a fi mai atractiv, în mod special pentru televiziuni, dar și pentru spectatorii care acum sunt foarte zgârciți cu timpul lor fiind o epocă a vitezei, marii organizatori de competiții în aceste domeniu au gândit mai multe modificări în regulamentul jocului de șah.
Astfel se explică faptul că au apărut turnee puternice de șah mai rapid la care participă cei mai buni jucători de șah ai planetei Pământ.
Jocul de șah clasic având unele partide de peste patru ore era dificil de urmărit mai ales de televiziuni.
Astfel, au fost incluse în calendarele competiționale turnee de șah rapid, ori blitz.
Dinamismul a crescut. Tensiunea este alta. Spectacolul este asigurat. Cu alte cuvinte ai la ce să te uiți.
Să ne gândim numai la un singur fapt. La jocul șah de tip clasic, pe tabla cu 64 de pătrate în alb și negru, pot să treacă multe minute până la viitoarea mutare. Asta nu mai e posibil în noile condiții.
Vizionare plăcută mâine!
Aristotel Bunescu

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Doctrina Monroe și sferele de influență

Că volutele politicii americane se resimt în mai toate colțurile lumii este astăzi un truism. Iar pentru a-l justifica,...

Sculptura în mai multe ipostaze

Este aniversarea unui mare sculptor. Doamna Elena Surdu Stănescu. Un artist cu multiple premii la nivel mondial. Mă gândesc...

Cu drag pe egoism călcând

„Vedeți, s-a liniștit. V-a recunoscut vocea și nu mai plânge.” Tonul blând și zâmbetul cald al asistentei mi-au mai domolit...
promovare onlinespot_img

Fluierul înghițit sau povestea trofeului EURO 2020

Duminică seara se dispută marea finală, iar câștigătoarea, Anglia, în calitate de gazdă, ori Italia, ca mare favorit al...

Mica Romă (1): Alexandru Lupeanu-Melin, „Evocări din viața Blajului”

Editura „Vremea” a inițiat recent o rafinată colecție de recuperare a istoriei românești. Seria este edificator intitulată „Mica Romă...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi