ȘahPrimul Campionat Mondial școlar de șah online – un...

Primul Campionat Mondial școlar de șah online – un mare succes!

-

promovare onlinespot_img

Primul C.M. școlar de șah online – un mare succes!
29 octombrie, anul de grație 2020
Primul Campionat Mondial școlar de șah online a fost un mare succes, informează Federația Internațională de Șah, într-o postare pe una din paginile sale din social media.
Această grandioasă ediție s-a desfășurat pe platforma virtuală de competiție Premium Chess.
Federația Internațională a sportului școlar a organizat Campionatul Mondial de șah școlar care s-a desfășurat pe tot parcursul lunii octombrie 2020. Jucători tineri din întreaga lume venit să se înfrunte la ambele categorii de vârstă, Under 14 și Uder 17.
Ultima etapă a evenimentului, finala pentru U17 (2003-2004-2005), a avut loc în weekend, în perioada 24-25 octombrie, anul de grație 2020.
Jucători șahiști din Armenia (la categoria băieți) și Georgia ( la categoria fete) au câștigat campionatul și au capturat, într-un mod sportiv cele două medalii de aur puse în joc și spre care se îndreptau speranțele sportivilor tineri din toate continentele.
Acum, urmează momentul sărbătoresc în care vom anunța numele învingătorilor.
Cântă fanfara, spoturile de lumină ale reflectoarelor au inundat scena colorată în toate nuanțele pământului.
Cortina se ridică încet, încet, iar crainicul, prezentatorul, moderatorul și animatorul acestui eveniment, purtătorul unui elegant papion cu pătrățele, anunță numele șahiștilor care intră în istorie.
Doamnelor și domnilor,
Onorată asistență, dragi jucători de șah, conducători de cluburi, de secții de șah, președinți și alți oficiali ai federațiilor naționale și continentale de șah, îmi revine marea bucurie și onoare de a vă anunța care sunt numele celor mai bun șahiști ai planetei noastre albastre, la categoria Under 17.
Numele lor este…prezentatorul scoate un plic, își așează bine papionul, în sală tensiunea a ajuns la cea mai înaltă cotă. Numele învingătorului este ……Albert Gevorgyan (Armenia). El a ocupat primul loc la categoria băieți.
Acum, al doilea moment de vârf al zilei. Anunțarea câștigătoarei de la fete,
Numele ei este Ekaterine Pipia (Georgia). Ea a dobândit medalia de aur la categoria fete. Ambii jucători au primit ca premiu dreptul de a participa la ISF Gymnasiade Jinjiang 2020.
Acest măreț eveniment va avea loc în China în perioada 16-23 octombrie 2021. Vorba unui prieten drag, să fim sănătoși până atunci, să învingem valul doi de pandemie.
La diferență de câteva zile au fost anunțate și numele celor mai buni șahiști din lume, la șahul școlar, categoria Under 14 ani.
Din nou fanfară, reflectoare, cortină, scenă, public emoționat, papion și ….multe aplauze.
Înainte de a anunța numele lor să facem o precizare. Amândoi vin din țara care a reprezentat revelația acestei ediții la Under 14. Este vorba de …. Iran. Este țara de origine a celor doi învingători – Mohammad Javad Khorshidi Paji la băieți și Sahar Masoumi Kajaz, la fete.

Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Abonatul

- Să știți că pe vremea aceea, oricât de greu vă va veni să credeți, nu exista internet. Nu...

Regulament Editia I – Bucuresti, 8-11 noiembrie 2019

Ediția I Campionatul de Șah Corporate pe Echipe “Pallas Athena”, Bucuresti 8-11 noiembrie 2019 Regulamentul conține: DescriereParticipanțiFormatInscriere / prețData si locul...

Mica Romă (14): Petru Maior, „Despre sfințenie și obrăznicie. Predici ale unui cărturar iluminist”

Dialogul cu preoții mi s-a părut mereu dificil. Ei sunt cei ce știu adevărul; eu sunt unul care încă...
promovare onlinespot_img

România a învins Canada. India și Rusia, aur la Olimpiada online  

31 august, 2020 Știrile bune nu vin niciodată singure, așa că, după deschiderea oficială a sezonului competițional de șah cu...

Se anunță un nou volum ,,Egocentric” de Claudiu Oțeleanu

Privesc fila de calendar când scriu aceste rânduri. Suntem în 14 brumărel, anul de grație 2021. Este Ziua Mondială...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi