ȘahDiagrama săptămâniiPrima rundă la Airthings Masters: un început dificil pentru...

Prima rundă la Airthings Masters: un început dificil pentru Magnus

-

promovare onlinespot_img

Airthings Masters, primul eveniment din turneul de șah Meltwater Champions 2022 cu premii în valoare de 1.6 milioane de dolari, începe online pe 19 februarie. Potrivit programării anunțate, campionul mondial de șah Magnus Carlsen va juca în prima zi cu patru dintre cei mai mari rivali ai săi actuali și viitori, Vladislav Artemiev, Nodirbek Abdusattorov, Andrey Esipenko și Ian Nepomniachtchi.

Ca și în turneul precedent, doar opt dintre cei 16 jucători se vor califica pentru fazele eliminatorii, așa că cele 15 runde de șah rapid cu 15 minute + 10 secunde sunt făcute să fie intense, mai ales că anul acesta prezintă și unele noutăți.

Fiecare victorie valorează acum trei puncte, cu doar un punct pentru un egal. De asemenea, nu există jocuri irelevante, deoarece fiecare punct valorează, de asemenea, 250 de dolari, astfel încât, chiar dacă un joc spre final nu mai poate schimba soarta clasamentului, câștigătorul va lua totuși 250 de dolari în timp ce învinsul rămâne cu mâna goală.

Campionul mondial de șah Magnus Carlsen este, de asemenea cel care trebuie să-și apere titlul și va trebui să fie în formă chiar de la început, având în vedere startul dificil care-i stă în față.

UPDATE. Previziunile s-au confirmat, Carlsen a avut o primă zi foarte dificilă, cu două înfrângeri, la Esipenko și Nepomniachtchi. Începutul turneului a fost dominat de Ding Liren, care în perioada pandemiei a putut participa doar la turnee online precum acesta.

Mai jos, clasamentul după cele patru runde din prima zi de joc.

Sursa: chess.com/ chess24.com

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Turneul Kyushu, fără favorit #sumo

Turneul de sumo din Kyushu, cea mai sudică dintre insulele mari ale arhipelagului japonez, a început azi cu prima...

De la Harms

Am găsit recent la Harms cugetarea de actualitate: „Dacă-i să asemuim statul cu organismul uman, eu, în caz de...

Șahul hibrid ia amploare

Șahul online sub supravegherea unor arbitri nu ajută doar la prevenirea trișatului, ci oferă și oportunitatea de a juca...
promovare onlinespot_img

Clientul, o specie pe cale de dispariție

La povestea cu firma de taximetrie există și o addenda. Pentru cine nu știe întâmplarea, și nici nu are...

Fotbal: Gata! Joi începe campionatul României

După grandiosul spectacol oferit de italieni la turneul final EORO 2020, revenim cu picioarele pe pământ la săracul nostru...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi