ȘahDiagrama săptămâniiPreședintele FIDE, Arkadi Dvorkovici, se pronunță împotriva războiului din...

Președintele FIDE, Arkadi Dvorkovici, se pronunță împotriva războiului din Ucraina

-

promovare onlinespot_img

Revista americană „Mother Jones”, de șapte ori câștigătoare a premiului „Magazine of the Year” de la Societatea Americană a Editorilor de Reviste, tocmai a publicat interviuri cu 36 de personalități marcante din lumea șahului despre războiul din Ucraina. Unul dintre ei este președintele FIDE și fostul viceprim-ministru rus, Arkadi Dvorkovici, care s-a pronunțat împotriva războiului.

În urmă cu două săptămâni, cele mai importante autorități de șah din lume au votat pentru a mustra aspru Rusia pentru invazia sa în Ucraina. Decizia unanimă a Federației Internaționale de Șah (FIDE) de a interzice rușilor să concureze sub propriul lor steag și de a scoate țara de la olimpiada de șah programată la Moscova în această vară, este extraordinară nu doar pentru că exclude Rusia din jocul pe care l-a dominat o jumătate de secol, dar și din cauza celui care s-a alăturat lumii șahului pentru a respinge Rusia: fostul viceprim-ministru rus Arkadi Dvorkovici.

Într-un interviu cu Mother Jones, Dvorkovici, care este acum președinte al FIDE, și-a exprimat opoziția față de război, devenind unul dintre puținii sau singurii foști înalți oficiali ai Kremlinului care l-au criticat deschis. „Războaiele sunt cele mai rele lucruri cu care ar putea cineva să se confrunte în viață… inclusiv acest război”, a spus Dvorkovici din Rusia, adăugând că este „în siguranță cu familia și prietenii mei”.

Dvorkovici, care a slujit la Kremlin timp de 10 ani, se alătură altor șahiști importanți în condamnarea invaziei lui Vladimir Putin. „Gândurile mele sunt la civilii ucraineni”. „Războaiele nu doar că ucid vieți neprețuite, războaiele ucid și speranțele și aspirațiile, pe lângă faptul că îngheață sau distrug relații și conexiuni”, a spus el.

________________

Foto: Arkadi Dvorkovici/ Sursa: David Llada

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Tiberiu Cercel : „În loc de a deveni o eminenţă cenuşie, am devenit una violet – culoarea mea preferată, culoarea umbrei colorate”

Am susținut că la Tiberiu Cercel, viziunile iau două forme: unele de imagini, altele de cuvinte. Pentru amândouă, vizionarul...

După Năstase, Țiriac și Halep vine Emma Răducanu

Se vorbește din nou de România în tenisul mare, asta după isprăvile teribile semnate de Ilie Năstase, Ion Țiriac,...

„Atelierele Brâncuși” în domeniile pictură și grafică

După atâta dans și teatru, muzică și știri negative, în mod sigur se impune o vizită luminoasă în lumea...
promovare onlinespot_img

PALLAS ATHENA – canal video online – cultură – șah – business

In fiecare joi de la ora 18:00 Live online pe pagina de social media si pe youtube. Discuții, dezbateri, mese rotunde...

Lecturi de sărbători

Notez în jurnalul de reporter. Recomandări pentru lectură de suflet în zilele de sărbătoare, dar nu numai 20 noiembrie 2018,...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi