ȘahDiagrama săptămâniiPreședintele FIDE, Arkadi Dvorkovici, se pronunță împotriva războiului din...

Președintele FIDE, Arkadi Dvorkovici, se pronunță împotriva războiului din Ucraina

-

promovare onlinespot_img

Revista americană „Mother Jones”, de șapte ori câștigătoare a premiului „Magazine of the Year” de la Societatea Americană a Editorilor de Reviste, tocmai a publicat interviuri cu 36 de personalități marcante din lumea șahului despre războiul din Ucraina. Unul dintre ei este președintele FIDE și fostul viceprim-ministru rus, Arkadi Dvorkovici, care s-a pronunțat împotriva războiului.

În urmă cu două săptămâni, cele mai importante autorități de șah din lume au votat pentru a mustra aspru Rusia pentru invazia sa în Ucraina. Decizia unanimă a Federației Internaționale de Șah (FIDE) de a interzice rușilor să concureze sub propriul lor steag și de a scoate țara de la olimpiada de șah programată la Moscova în această vară, este extraordinară nu doar pentru că exclude Rusia din jocul pe care l-a dominat o jumătate de secol, dar și din cauza celui care s-a alăturat lumii șahului pentru a respinge Rusia: fostul viceprim-ministru rus Arkadi Dvorkovici.

Într-un interviu cu Mother Jones, Dvorkovici, care este acum președinte al FIDE, și-a exprimat opoziția față de război, devenind unul dintre puținii sau singurii foști înalți oficiali ai Kremlinului care l-au criticat deschis. „Războaiele sunt cele mai rele lucruri cu care ar putea cineva să se confrunte în viață… inclusiv acest război”, a spus Dvorkovici din Rusia, adăugând că este „în siguranță cu familia și prietenii mei”.

Dvorkovici, care a slujit la Kremlin timp de 10 ani, se alătură altor șahiști importanți în condamnarea invaziei lui Vladimir Putin. „Gândurile mele sunt la civilii ucraineni”. „Războaiele nu doar că ucid vieți neprețuite, războaiele ucid și speranțele și aspirațiile, pe lângă faptul că îngheață sau distrug relații și conexiuni”, a spus el.

________________

Foto: Arkadi Dvorkovici/ Sursa: David Llada

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Legătura dintre rap și șah – Harry Mack

Faimos pentru abilitățile sale de improvizație de neegalat, Harry Mack este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni rapperi...

Ibrăileanu și metafizica traversată ‘per pedes’

Se fac astăzi 85 ani de la moartea lui Garabet Ibrăileanu, care ar trebui recunoscut nu numai prin literatura...

Liliana Corobca: Ce s-a întâmplat cu cei 60.000 de repatriaţi basarabeni și bucovineni?

Joi, 24 februarie 2022, în Sala Media a Muzeului Național al Țăranului Român a avut loc lansarea cărții „De...
promovare onlinespot_img

INVITAȚIE LA PLOIEȘTI JAZZ FESTIVAL

MOTTO: ,,Muzică, tu ești tovarășul meu de zi și de noapte, la durere și la fericire. Tu ești apă...

Inspirațiile pictorului Florian Doru Crihană

În ciuda faptului că anul trecut ne-a adus multe probleme, există oameni care continuă să ne înfrumusețeze viața. Unul...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi