OpiniiPremiera mondială a spectacolului de dans cu povești de...

Premiera mondială a spectacolului de dans cu povești de viață

-

promovare onlinespot_img

Nu știu care este programul dumneavoastră pentru ziua de mâine, 20 august, 2021. Dar, încerc să vă fac și eu o propunere. Nu vă invit oriunde, ci la o premieră mondială a unui spectacol de dans. Este vorba în mond concret despre spectacolul de dans “It Goes by Quick” / „Povești de viață” de Ana Maria Lucaciu, în premieră mondială, în închiderea celei de-a 40-a ediții a Battery Dance Festival din New York.

Începând din luna iulie, orașul New York a început să se redeschidă pentru evenimente culturale și artistice organizate în spații fizice, după mai bine de un an de restricții impuse de pandemie. În acest context, ICR New York susține, în 20 august, prezentarea, în premieră mondială, a spectacolului de dans “It Goes by Quick” / „Povești de viață”, în coregrafia româncei Ana Maria Lucaciu, în seara de închidere a celei de-a 40-a ediții a prestigiosului Battery Dance Festival, un adevărat reper cultural al cosmopolitei capitale artistice americane și cel mai longeviv festival de dans din New York.
Ana Maria Lucaciu va conduce un ansamblu format din șase dansatori ai Battery Dance Company, printre care, alături de americanii Sarah Housepian, Vivake Khamsingsavath, Jillian Linkowski, Sean Scantlebury și Sara Seger, se numără și românul Răzvan Stoian, unul dintre cei mai apreciați membri ai companiei. Muzica originală a spectacolului este semnată de T.M. Rives.
Prin intermediul acestui spectacol de dans, coregrafa româncă stabilită la New York va demonstra încă o dată îndemânarea cu care destăinuie publicului secrete profunde ale interacțiunii umane, prin simbolistica gesturilor și printr-o fizicalitate pregnantă.
„Sunt foarte fericită că am din nou șansa de a crea o premieră pentru Battery Dance Company. Eu îmi doresc ca spectatorii să vadă pe scenă oameni normali, chiar dacă nimic din ceea ce ei execută nu este ‘normal’, și de aceea îmi propun să extrag și să transmit, pe cât posibil, umanitatea artiștilor cu care lucrez, cu care oricine să se poată identifica. Spectacolul este inspirat din mișcări și momente luate din viața de zi cu zi, pentru ca publicul să se îmbarce într-o călătorie a imaginației mele, dar și într-o călătorie a propriei imaginații.” – Ana Maria Lucaciu
Ediția din acest an a Festivalului, însumând spectacole prezentate de 53 de companii din 14 țări, se desfășoară în perioada 12-20 august 2021. În prima parte (12-14 august) au fost prezentate spectacole online, iar în cea de-a doua (15-20 august) spectacolele au loc fizic, într-o locație ea însăși spectaculoasă din golful New York-ului, în Robert F. Wagner Park, cu Statuia Libertății în fundal.
Ana Maria Lucaciu este o cunoscută coregrafă și balerină de origine română care trăiește în prezent la New York. A absolvit National Ballet School of Canada, a fost apoi balerină la Royal Danish Ballet (Denmark), Augsburg Ballet (Germany), The Portuguese Contemporary Dance Company (Lisbon) și Cedar Lake Contemporary Ballet (New York). A dansat în coregrafia celor mai importante nume ale baletului contemporan.

Acum, fiecare are dansul său în programul contidian. Unul o face mai grațios, altul cu ceva stângăcie. Dar să vedem cum vor dansa niște profesioniști.

Între atâtea știri negative care ne asaltează din toate părțile, iată și un lucru pozitiv, de bine propus pentru fiecare dintre noi.

Vă place dansul ? Chiar dacă răspunsul este negativ, o asemenea experiență unică nu se ratează evident! Apoi, trageți dumneavoastră concluziile care se impun.

Aristotel Bunescu

Foto: ICR New York

 

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Articolul precedentCalabreaza-i cu noroc!
Articolul următorSperanțe mari după înfrângere
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Eterna reîntoarcere a privilegiilor

Apropo de discuțiile despre pensiile speciale din România, despre salariile speciale din România, despre regimul special al politicienilor care...

Comunicat de presa posteveniment

Motto: “Întreprinderea de afaceri are două - și doar două - funcții de bază: marketing și inovare. Marketingul și...

Visez să mă teleportez la un vernisaj

Mă uit trist la calendar. Suntem în data de miercuri, 11 august, 2021. Ceasul de la calculator arată puțin...
promovare onlinespot_img

„De clasici nu ne putem despărți”. Profesorul Andrei Cornea, invitat la emisiunea „Raftul Atenei”

Profesorul Andrei Cornea a declarat la emisiunea „Raftul Atenei” că în cadrul unei culturi precum cea română, clasicii au...

Președintele FIDE, Arkadi Dvorkovici, se pronunță împotriva războiului din Ucraina

Revista americană „Mother Jones”, de șapte ori câștigătoare a premiului „Magazine of the Year” de la Societatea Americană a...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi