OpiniiPrefață la o nouă olimpiadă bizară - Beijing 2022

Prefață la o nouă olimpiadă bizară – Beijing 2022

-

promovare onlinespot_img

Peste numai câteva zile va avea loc primul eveniment legat de viitoarea ediție a Olimpiadei de iarnă. Astfel, flacăra olimpică pentru Jocurile de iarnă de la Beijing 2022 se va aprinde pe 18 octombrie în Olympia și urmează să-și înceapă călătoria, de o săptămână, în Grecia, urmărită doar de oficiali și invitați, din cauza pericolelor reprezentate de pandemie.

Bine, dar aici nu e nimic bizar. Ei, abia acum încep curiozitățile, tot așa cum a fost și la Olimpiada de vară din Japonia.

Prin definiție un eveniment al comunității internaționale, olimpiada va începe și de această dată sub semnul restricțiilor. Ele exclud din start spectatorii străini. Ne puteam imagina cu câțiva ani în urmă așa ceva? Evident că nu.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022) vor avea loc fără spectatori străini şi vor fi rezervate numai publicului chinez, din cauza pandemiei, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

De asemenea, conform forului olimpic mondial, doar participanţii complet vaccinaţi vor fi scutiţi de carantină şi vor fi integraţi într-o „bulă” sanitară strictă.

Ceilalţi sportivi şi oficiali care vor lua parte la JO 2022 vor trebui să respecte o perioadă de 21 de zile de izolare, cu excepţia derogărilor de la caz la caz, cu prezentarea unei „dovezi a scutirii medicale”.

Aceste decizii, comunicate de CIO, dar luate de organizatorii chinezi, sunt o prevestire a pachetului de măsuri care va fi dezvăluit în octombrie, pentru a împiedica transformarea Jocurilor de la Beijing într-un focar de propagare a virusului, care a perturbat deja Jocurile Olimpice de vară de la la Tokyo.

Pe măsură ce situaţia epidemică evoluează – marcată atât de răspândirea variantelor virusului, cât şi de o acoperire vaccinală din ce în ce mai extinsă – opţiunile reţinute de responsabilii chinezi diferă de cele de la Tokyo. Astfel, desfăşurarea întrecerilor cu porţile închise este pentru moment exclusă, iar tratamentul sportivilor va depinde de statutul lor legat de vaccinare.

„Bula” olimpică – o organizare cu circuit închis, pe care familia sportului mondial o cunoaşte acum foarte bine – se anunţă, de altfel, mai riguroasă decât în Japonia şi nu va permite amestecul concurenţilor cu populaţia, fiind prevăzută efectuarea unui test zilnic pentru „toţi participanţi la Jocuri”, precum şi „pentru forţa de muncă” cu domiciliul în China.

Deci, ce facem în concluzie, ne bucurăm, ori ne întristăm? Ce părere aveți?

Aristotel Bunescu – UZPR

Foto – Comitetul Internațional Olimpic

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Zugravii

- Știi ce mi se pare ciudat? Uite, Karpov. Jucător pozițional, da? Băi frate și nu reușea să îl...

„Citiți, băieți, orice, numai citiți!”

Primesc pe e-mail tot felul de îndemnuri să citesc. Sosesc de la librăriile și editurile la ale căror newslettere...

“Vieţi în umbra trecutului”

Există un interes din ce în ce mai mare pentru trecutul rudelor care au avut de suferit în timpul...
promovare onlinespot_img

O după amiază la Pitești

Am considerat Piteștiul până acum un oraș îmblocuit prin excelență. Hartanele de blocuri, multe turn, mi-au lăsat o impresie...

Testări cotidiene în ,,bula” olimpică Beijing 2022

Știu, sunteți sătui de textele despre testare, pandemie, efecte asupra vieții noastre, etc. Dar, vă rog, de la început...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi