ȘahDiagrama săptămâniiPraggnanandhaa câștigă Reykjavik Open 2022

Praggnanandhaa câștigă Reykjavik Open 2022

-

promovare onlinespot_img

MM Praggnanandhaa R. a obținut una dintre cele mai bune realizări ale carierei sale de până acum, câștigând marți Kvika Reykjavik Open 2022 din Islanda. În runda finală, marele maestru indian în vârstă de 16 ani a câștigat o partidă crucială și dramatică împotriva conaționalului său Gukesh D.

După o absență de doi ani din cauza pandemiei de coronavirus, anul acesta a revenit în calendar un turneu special și celebru: Reykjavik Open. Desfășurat pentru a 36-a oară și la o jumătate de secol după ce MM Bobby Fischer și MM Boris Spassky s-au înfruntat pentru titul de campion mondial în același oraș, la turneul de anul acesta au participanți destul de mulți jucători indieni puternici. Pe lista de început, cinci dintre primii șapte jucători erau din India.

Înaintea ultimei runde, trei jucători erau la egalitate pe primul loc, cu 6,5 puncte din opt. În afară de Pragg, aceștia au fost MM Max Warmerdam (Olanda) și MM Mads Andersen (Danemarca), care au remizat jocul din ultima rundă în doar 16 mutări pentru a-și asigura o parte din premiul în bani.

Inițial, părea că Gukesh va fi cel care se va alătura liderilor la egalitate pentru primul loc. El a avut o poziție câștigătoare din punct de vedere tehnic împotriva lui Praggnanandhaa, care a greșit la jumătatea partidei.

Cu un pion în plus, Gukesh ar fi trebuit să câștige și să obțină locul întâi la egalitate cu Warmerdam și Andersen. Cu toate acestea, la final nu a observat o poantă tactică a adversarului și a ajuns să piardă. În acest fel, Praggnanandhaa i-a depășit pe Andersen și Warmerdam cu jumătate de punct pentru a câștiga întregul premiu I în valoare de 5.000 de euro (5.413 USD).

Turneul s-a încheiat cu succes și pentru MM Abhimanyu Mishra, cel mai tânăr mare maestru din lume, care a învins capul de serie din Iran, MM Pouya Idani în runda finală. Mishra a terminat la egalitate pe locul doi cu Andersen, Warmerdam și, de asemenea, cu directorul general al turneului, islandezul Hjorvar Steinn Gretarsson.

_____________

Foto: Praggnanandhaa R., câștigătorul turneului de la Reykjavik din 2022. Foto: Thorsteinn Magnusson/ Reykjavik Open.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Rundă plină de evenimente la Wijk aan Zee

Runda a șaptea a fost plină de evenimente la Wijk aan Zee. Daniil Dubov a renunțat la partida cu...

Turneul Candidaților FIDE 2022

Ding Liren, Alireza Firouzja, Fabiano Caruana, Ian Nepomniachtchi, Richard Rapport, Hikaru Nakamura, Teimour Radjabov și Jan-Krzysztof Duda încep lupta...

Celan: urma românească

Cartea lui Petre Solomon despre Paul Celan se prezintă în două versiuni oarecum complementare. Cea princeps include valoroasele creații...
promovare onlinespot_img

Arghezi și radioul

Calculam odată că Tudor Arghezi i-a prins guvernând pe toți regii României, dar și pe cei doi lideri comuniști...

EURO 2020 între bucurie și tristețe

Mai sunt puține partide și vom cunoaște noua campioană europeană la fotbal seniori. Încercând încă de pe acum o sumară...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi