ȘahDiagrama săptămâniiPraggnanandhaa câștigă Reykjavik Open 2022

Praggnanandhaa câștigă Reykjavik Open 2022

-

promovare onlinespot_img

MM Praggnanandhaa R. a obținut una dintre cele mai bune realizări ale carierei sale de până acum, câștigând marți Kvika Reykjavik Open 2022 din Islanda. În runda finală, marele maestru indian în vârstă de 16 ani a câștigat o partidă crucială și dramatică împotriva conaționalului său Gukesh D.

După o absență de doi ani din cauza pandemiei de coronavirus, anul acesta a revenit în calendar un turneu special și celebru: Reykjavik Open. Desfășurat pentru a 36-a oară și la o jumătate de secol după ce MM Bobby Fischer și MM Boris Spassky s-au înfruntat pentru titul de campion mondial în același oraș, la turneul de anul acesta au participanți destul de mulți jucători indieni puternici. Pe lista de început, cinci dintre primii șapte jucători erau din India.

Înaintea ultimei runde, trei jucători erau la egalitate pe primul loc, cu 6,5 puncte din opt. În afară de Pragg, aceștia au fost MM Max Warmerdam (Olanda) și MM Mads Andersen (Danemarca), care au remizat jocul din ultima rundă în doar 16 mutări pentru a-și asigura o parte din premiul în bani.

Inițial, părea că Gukesh va fi cel care se va alătura liderilor la egalitate pentru primul loc. El a avut o poziție câștigătoare din punct de vedere tehnic împotriva lui Praggnanandhaa, care a greșit la jumătatea partidei.

Cu un pion în plus, Gukesh ar fi trebuit să câștige și să obțină locul întâi la egalitate cu Warmerdam și Andersen. Cu toate acestea, la final nu a observat o poantă tactică a adversarului și a ajuns să piardă. În acest fel, Praggnanandhaa i-a depășit pe Andersen și Warmerdam cu jumătate de punct pentru a câștiga întregul premiu I în valoare de 5.000 de euro (5.413 USD).

Turneul s-a încheiat cu succes și pentru MM Abhimanyu Mishra, cel mai tânăr mare maestru din lume, care a învins capul de serie din Iran, MM Pouya Idani în runda finală. Mishra a terminat la egalitate pe locul doi cu Andersen, Warmerdam și, de asemenea, cu directorul general al turneului, islandezul Hjorvar Steinn Gretarsson.

_____________

Foto: Praggnanandhaa R., câștigătorul turneului de la Reykjavik din 2022. Foto: Thorsteinn Magnusson/ Reykjavik Open.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Cu plăcere

Vânzătorul era un tânăr amabil și politicos.   - Să o citiți cu plăcere, i-a spus el cumpărătoarei din fața mea....

Secretul lui Bobby Fischer (partea întâi)

Cu 50 de ani în urmă, în data de 20 iulie 1971, Bobby Fischer și Bent Larsen au jucat...

GCT Superbet Classic: Rapport, înlocuit în ultimul moment de Deac

Marele maestru ungar Richard Rapport s-a retras în ultimul moment din turneul GCT Superbet Classic (București, România), din motive...
promovare onlinespot_img

Literatură „șahistică” românească

Am folosit ghilimelele în titlu pentru a scoate în evidență că nu vreau să mă refer la cărțile de...

Caramitru m-a admirat pe scenă

Știu, este un titlu paradoxal, dar adevărat. O să mă explic în rândurile de mai jos, care au apărut în...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi