CulturăPloile se opun bucuriei

Ploile se opun bucuriei

-

promovare onlinespot_img

2 cireșar înseamnă ziua în care Marconi primește, în 1896, patentul pentru noua sa fantezie numită …radio.
O să vă ofer prin urmare un zvon care circulă la ,,radio șanț”.
Cică după pandemie este rândul ploilor și vântului să frâneze bucuria revederii oamenilor.
Așa s-a întâmplat și ieri la Breaza, în județul Prahova, unde grandiosul spectacol dedicat copiilor a fost încurcat de vremea potrivnică. Mânați de dorul revederii după atâtea luni de zile cu izolări și distanțări, părinții, bunicii și nepoții au luat cu asalt noul amfiteatru în aer liber, chiar dacă curgea apă din cer. Cu umbrele, cu scena acoperită de prelată, spectacolul s-a ținut. Cu un ochi ne bucurăm, cu un ochi ne întristăm. Totul este relativ în afară de Divinitate. A fost bine că oamenii s-au putut revedea, dar a fost și rău că nu a fost senin, ori măcar vreme fără picături de apă. Zgribuliți, cu umbrela strâns la piept, oamenii au admirat evoluția celor mici.
Dar, avem speranțe mari. Iată sunt anunțate evenimente pentru interior. Acolo suntem feriți de ploi, vânt, grindină și …zăpadă în anotimpul iernii.
Asociația Culturală „Arta Sonoră” și Nak Music Studios, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Breaza, vă invită la recitalul de muzică clasică, unde veți avea prilejul să ascultați interpreți consacrați. Acest recital reprezintă un preludiu pentru Festivalul Cultural Internațional „Arta Sonoră” – Ediția Breaza 2021, care se va desfășura în perioada 1-9 august 2021.
O duminică frumoasă, în compania muzicii clasice, cu vibrații impresionante, ce vor răsuna din Sala Amfiteatru a Primăriei Orașului Breaza.
Vă invităm și vă așteptăm cu drag, live și online. Duminică, 13 iunie 2021, ora 12:00.
Stagiunea Muzicală „Rezonanțe Sonore pe Armonii de Festival”
Recital „Preludiul Festivalului Cultural Internațional Arta Sonoră”
Cu transmisie live și online, asigurată de NAK Music Studios
Interpretează:
Mădălin Voicu Junior (pian), Constantin Mirea (vioară), Veronica Anușca (soprană), Tiberiu Chirănuș (pian), Cristina Pașa (vioară), Rafaela Medveșan (alto), Florin Negreanu (vioară), Susana Daniela Lefter (contraalto), Doina Saliu (pian).
Invitați: Marina Mihai (vioară), Daria Batschi (harpă), Alexandru Beleca (percuție).
Acompaniază la pian: Prof. Dr. Diana Spânu-Dănișă, Prof. Andreea Csibi. Prezintă: Susana Daniela Lefter.
Bilete online pe http://www.iabiliet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea
Iată deci că programul cultural se relansează după mai multe luni triste, iar noi putem deja să ne pregătim ținuta de gală pentru a asista la cele două evenimente anunțate din universul armoniilor sonore. Pentru puțin timp, schimbăm armoniile. De la armoniile cromatice facem un salt în lumea muzicii!
Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Olimpiada bizară: Câteva secunde fără mască – premiu pentru medaliați!

Absurdistanul, care cucerește noi și noi teritorii, a ajuns, cu surle și trâmbițe, inclusiv la Jocurile Olimpice de vară...

UN NOU SUCCES AL ȘAHULUI ROMÂNESC – SUNTEM ÎN SUPERFINALA „Nations League”!

România învinge Polonia și merge în superfinala competiției online de șah "Nations League" 18 august, 2020 Stimați cititori, iubitori ai șahului...

Artistul plastic ZuZu Caratanase, laureat al Premiului Academiei Române

Au trecut alegerile, suntem în plină pandemie. Dar, în mod sigur, doriți să citiți și altceva acum, după atâtea...
promovare onlinespot_img

Perspectiva îngerilor

Pentru câteva secunde am avut și eu posibilitatea să văd cum privesc îngerii lumea. Adică de sus. Eram în autobuzul...

Hou Yifan sau șansa ca o femeie să devină campion mondial la șah

Chiar după standardele copiilor minune la șah, chinezoaica Hou Yifan ieșea în evidență. Nu neapărat pentru modul în care...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi