CulturăRaftul AteneiPetru Clej debutează ca scriitor: „Șapte povești de dragoste...

Petru Clej debutează ca scriitor: „Șapte povești de dragoste în vremea Holocaustului, comunismului și azi”

-

promovare onlinespot_img

Multă lume îl cunoaște pe Petru Clej în calitatea sa de jurnalist la Radio France Internationale și la G4Media, iar ascultătorii cu ceva mai multă experiență îl știu de la BBC România și poate chiar și de la România Liberă a primelor luni postdecembriste. Ce nu știe însă aproape nimeni este că Petru Clej este și autorul unor povestiri care sunt în curs de publicare la editura Meridiane Publishing din Iași.

Nu este vorba de orice fel de povestiri: sunt povești de dragoste și mai mult, nu orice fel de povești de dragoste, ci acele povești din timpuri aparent contrare dragostei – din timpul Holocaustului, a comunismului și, de ce nu, din timpurile noastre.

În Introducerea la cartea sa, Petru Clej scrie că ideea acestei culegeri de proză scurtă, Șapte povești de dragoste în vremea Holocaustului, comunismului și azi, este derivată dintr-un alt proiect, și anume unul despre Holocaustul din România. Proiectul, mi-a spus Petru Clej, a fost ideea editoarei cărții de la editura Meridiane Publishing din Iași, Adriana Nazarciuc. Și atunci, în ce raport se situează cartea de povestiri cu volumul despre Holocaust? – a fost întrebarea de la care a pornit dialogul cu autorul din înregistrarea de mai jos.

Ionut Iamandi
Ionuț Iamandi este jurnalist la Radio România Actualități cu o experiență de presă de peste 25 de ani. A fost redactor la secția română a BBC World Service de la București și Londra și redactor-șef la adevarul.ro. Comentator pe teme de actualitate și istorie recentă la săptămânalul cultural Dilema Veche, la săptămânalul Reporter Global, la revista lunară Historia și la publicația online Veridica.ro. Autor al volumelor „De comuniști am fugit, peste comuniști am dat. Povestea unui refugiat din Basarabia” - editura Vremea, 2022, „Șahiștii. Povestiri” - editura Eikon, 2021, „Săptămâni interioare. Jurnal de coronavirus” - editura Eikon, 2020 și „Anul electoral 1946. PCR în campanie la radio” - editura Vremea, 2019.

Random posts

Rusia pierde statutul de organizator al olimpiadei de șah din vară

Federația internațională de șah (FIDE) a anunțat că îi retrage Rusiei calitatea de organizatoare a olimpiadei de șah, programată...

Anvanpremieră! Apare un nou ziar

Zorii zilei de 14 aprilie. Dacă în a doua jumătate a secolului XIX ar fi apărut ediții de seară...

Teatrul independent, între realitate și idealism

Înainte de a deschide un teatru, se pune o întrebare importantă: ce nou și specific poate oferi spectatorului? În...
promovare onlinespot_img

Premiera mondială a spectacolului de dans cu povești de viață

Nu știu care este programul dumneavoastră pentru ziua de mâine, 20 august, 2021. Dar, încerc să vă fac și...

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XXI). Alegerile întârzie apariția numărului din iunie 1927

Reașezarea conținutului revistei este confirmată și în această ediție 6/ iunie 1927. Frontispiciul indică din nou calitatea oficială de...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi