Pentru toți pasionații de șah, mari și mici, astăzi...

Pentru toți pasionații de șah, mari și mici, astăzi este Ziua Mondială a Șahului

-

promovare onlinespot_img

Ziua Internaționala a Șahului: Marginalizații devin favorizați

Scriu aceste rânduri în zorii zilei de 20 iulie 2020. Este Ziua Internațională a Șahului. Sigur, au loc în România și în lume evenimente organizate chiar dacă situația medicală nu este cea mai bună. Mă voi referi la unul singur ce are loc într-un loc parcă uitat de toți. Este vorba de Răzvani, un sat ce aparține orașului Lehliu Gară din județul Călărași, Muntenia, România.

M-am oprit aici din mai multe motive. Iată primele trei:

1) Îmi aduce aminte de inegalabilul actor Octavian Cotescu. În celebrul serial comic ,,Tanța și Costel”, în care o are ca parteneră pe Coca Andronescu, este vorba mereu despre gara din Lehliu…

2) Directorul Școlii Gimnaziale este Nicolae Marin, un mare iubitor de șah, așa cum sunt și eu.

3) Aici este majoritară etnia romă și este bine să oferim copiilor și tinerilor șansa unei vieți onorabile.

Ca urmare a pasiunii domnului Nicolae Marin pentru șah, aici s-a dezvoltat în rândul generațiilor aflate în primul și al doilea deceniu de viață o mișcare șahistă care merită să fie sprijinită.

Prin urmare, am contribuit la un eveniment de marcare a sărbătorii dedicate sportului minții.

Am făcut o înregistrare pe platforma Zoom pentru acest eveniment.
Am explicat pe îndelete pentru ce este bine să joace șah, să continue cu pasiunea lor.
Chiar dacă nu vor ajunge jucători de performanță ce participă prin țările continentelor – aici am arătat un mic glob pământesc și am trecut cu degetul peste meridiane și paralele – indiferent de meseria pe care o vor alege, ori le va fi oferită de Dumnezeu, ei vor avea o prestație mai bună, în comparație cu cei care nu au avut șansa să descopere șahul.

Asta deoarece șahul crește coeficientul de inteligență, învață elevii să gândească logic și eficient, dezvoltă memoria și gândirea creativă, dezvoltă încrederea în sine, oferă oportunități practice pentru luarea de decizii rapide și corecte sub presiunea timpului, ajută la un mai bun control al emoțiilor, socializează mai bine, știu ce este disciplina și activitatea în echipă, etc… Iată cum marginalizații devin favorizați

Le doresc succes în viață tuturor micilor șahiști romi !

   


PROMOVARE ONLINE:

promovare online

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

A apărut numărul 4 al revistei ŞAH!

12 octombrie, 2020 Un număr extrem de bogat! În 108 pagini color sunt prezentate marile confruntări online ale celor mai...

Vârstele și marea

Între mine și mare n-a fost dragoste la prima vedere. E drept că eram prea tânără pentru îndrăgosteli la...

Manuel Alvarez Escudero: Jucând și câștigând, la 100 de ani

Un jucător de șah poate fi considerat o inspirație atunci când îndură provocările vieții și încă concurează la masa...
promovare onlinespot_img

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XVII). „Matchul acesta va fi un fel de luptă între mașină și rațiunea omenească!”

Anul 1927 începe cu o veste foarte bună pentru revistă. Ea devine publicația oficială a Federației Române de Șah,...

Delia Vicaș, un artist valoros, vă invită la sărbătoarea culorilor

16 noiembrie 2021, în zori. La Radio România Actualități se anunță că în marile orașe au început operațiile de...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi