OpiniiPentru nostalgici: Paul McCartney lansează o carte cu versuri...

Pentru nostalgici: Paul McCartney lansează o carte cu versuri noi marca The Beatles

-

promovare onlinespot_img

Nostalgicii care se dădeau în vânt după The Beatles în urmă cu mai multe decenii palpită din nou. Trupa lor de suflet este din nou în actualitate. Dincolo de grijile pandemice, de creșterea pețurilor la toate produsele, vă rog să îmi dați voie să fac și eu loc unui subiect mai liniștit.

Sir Paul McCartney, fost component al legendarei trupe The Beatles, va include în noua sa carte, lansată în noiembrie, versuri care nu au mai fost publicate până acum ale unei melodii Beatles neînregistrate.

Intitulat ”The Lyrics”, volumul va include 154 de melodii din cariera de şase decenii a muzicianului, de la trupele The Beatles şi Wings la activitatea de artist solo, printre care ”Hey Jude”, ”Blackbird”, ”Penny Lane”, ”Band On The Run”, ”Live And Let Die”.

Vor fi incluse totodată versurile piesei ”Tell Me Who He Is”, după ce documentul olograf, pierdut în anii 1960, a fost descoperit într-unul dintre carnetele lui McCartney.

”Cei patru fabuloşi”, cum este supranumită trupa The Beatles, au lansat o serie de albume în perioada respectivă, inclusiv albumul de debut din 1963, ”Please Please Me”, ”Hard Day’s Night”, din 1964, şi materialul discografic mai experimental ”Rubber Soul”, din 1965.

”The Lyrics” va include totodată fotografii personale nepublicate anterior, schiţe şi desene din arhiva personală a lui McCartney, fiecare melodie fiind însoţită de un comentariu care oferă informaţii despre procesul creativ.

Chiar și acum când sunt copleșit de atâtea știri proaste care vin de pe toate canalele, mai dau drumul la internet cu melodii din trecutul de aur al tinereții. Pentru câteva momente nu mai suntem în tristul an calendaristic 2021, ci pe vremea de vis cand cei patru magnifici cucereau lumea cu ritmurile lor, cu stilul lor de viață, cu felul lor particular de a fi. Recunosc aici, pe parcursul acestor rânduri, că și eu am fost vrăjit de povestea lor. Vrăjit am rămas pentru totdeauna și așa vreau să îmi petrec această vară. Mereu vrăjit! Acum este rândul cititorilor care au o mai mare experiență de viață să ne spună dacă muzica celor patru băieți teribili a fost ceva deosebit pentru ei.
Aristotel Bunescu/ Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Foto: Pagina de FB Paul McCartney

 

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Paul Celan și „Oroarea care nu se mai termină”

Între opera lui Paul Celan şi cea a Franz Kafka pot fi identificate mai multe corespondenţe, a spus filologul...

Medicina între știință și artă

Interviu realizat de Sebastian Crăiun, realizator Radio România Cultural, cu Prof. Univ. Dr. Mircea Penescu, Președintele Fundației Medicina și...

Olimpiada bizară: Românii au ajuns cu 121 de zile înainte de Beijing 2022

Stimați cititori, astăzi revenim la tema olimpiadei bizare cu un subiect incredibil. Primii reprezentanți ai României la ediția de...
promovare onlinespot_img

Fotbal: Dezlănțuire vișinie/Bucurie! Bucurie!

Mult au mai suferit suporterii echipei de fotbal Rapid București în ligile inferioare! Au fost umiliți de toți, de...

Moș Crăciun ne oferă darul întineririi

Cine poate rezista în fața unui asemnea dar? Iată cum a apărut el în viața mea... Una din marile descoperiri...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi