OpiniiPedalează cu gândul la Olimpiada din 2024

Pedalează cu gândul la Olimpiada din 2024

-

promovare onlinespot_img

Chiar dacă mai sunt doar câteva zile până la aprinderea flăcării olimpice pentru ediția de iarnă China 2022, mulți oameni activează încă de pe acum pentru marea întâlnire de la Paris din anul 2024. Unii vor spune că e prematur. Dar, iată că au loc chiar în momentul în care citiți aceste rânduri demersuri dedicate Olimpiadei de vară de peste 3 ani.

Dintre toate am ales pentru azi o impresionantă cursă ciclistă Paris – București. Să vădem detaliile.

La Casa Olimpică, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), și George Boroi, secretarul general al COSR, au avut o întâlnire, cu Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România.
În cadrul întâlnirii s-a discutat încheierea unui protocol de colaborare între cele două entități privind organizarea unor evenimente comune cu caracter cultural și sportiv în vederea găzduirii de către capitala Franței, Paris, a următoarei ediții a Jocurilor Olimpice din 2024.

Un prim proiect comun este Challenge Paris-București, o cursă de ciclism organizată de Asociația Franco-Română Cassiopea în vederea sensibilizării și sporirii conștientizării privind cancerul în rândul femeilor și a îmbunătățirii vieții lor prin practicarea sportului.

Cursa a pornit de la Ambasada României în Franța pe 17 septembrie a.c, iar la start s-au aliniat 30 de participanți care urmează să străbată peste 4000 de km prin Europa pentru a termina pe 16 octombrie, la ora 14:00, la Sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român de lângă Arcul de Triumf.

Le urăm succes ”et bon voyage” participanților și îi așteptăm la București.

Știu, sunt crize politice, crize sanitare și altele. Dar despre acestea sunt colegii gazetari care nu scapă nimic. Am vrut doar să vă spun că sunt bipezi care au și alte preocupări. Sănătate tuturor !

Aristotel Bunescu
Foto – Bike Fun

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Fotbal: Supercupa prefațează sezonul competițional în România

Pentru unii bipezi, concediile sunt în plină desfășurare, pentru alții nu au început încă, iar pentru nefericiți, ele s-au...

Cât de periculoasă este scăderea nivelului de oxigen din lacurile din întreaga lume? 

Nivelul oxigenului din apele lacurilor din întreaga lume este în scădere. Acest fenomen poate duce la ”sufocarea” faunei sălbatice...

Anul 1 din era turismului spațial

Nu știu dacă ați observat, din mijlocul preocupărilor noastre terestre, criza politică, ascensiunea prețurilor la căldură și electricitate, un...
promovare onlinespot_img

Un matematician a rezolvat vestita problemă a reginelor

Problema ,,N-Queens” se referă la câte poziții diferite pot lua reginele pentru a nu se intersecta deloc pe tabla...

Mitropolitul Bartolomeu Anania – monedă nouă, operă impresionantă, viață ca în filme

Orice articol care dorește să fie interesant începe cu o știre. Acest adevăr rostit în urmă cu două zile...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi